Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » A körömlakkozást miért engedik...

A körömlakkozást miért engedik meg az ovisoknak a pedagógusok?

Figyelt kérdés
2014. dec. 15. 15:06
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
64%
ha egy körömlaktól identitás zavara lesz bárkinek ott óriási defekt van...
2014. dec. 16. 11:42
 22/30 anonim ***** válasza:
41%
"inkább játszanának" - pont azt csinálják, ez egy játék. Szerepjáték. Kérd meg Julika nénit, hogy a te gyereked körmét ne lakkozza. De csak ha félsz, hogy valamilyen káros anyag jut a szervezetébe. Mert egyébként más baja nem lehet tőle.
2014. dec. 17. 10:27
 23/30 anonim ***** válasza:
48%

Mégis milyen játék az, ahol kifestik a fiúk körmeit? Szerepjáték..ja... játszunk transzvesztitát...

Egy másik kérdésnél háborgás volt, mert nehogy a fiúk ülve pisiljenek, mert fiúk, de a körmüket kifestjük?!

Ha festegetni akarnak, nem lehet a papírra, üvegre, porcelánra, falra festeni, mindenáron körömlakkot kell kenni a gyerekre?

Érdekes egy ovi lehet, ugyanis a miénkben tiltott a körömlakk, smink, ékszer viselése a gyerekeknél. Kicsi gyerekek, nem kell még nekik a felnőtt dolgokat megtapasztalni. Ráérnek vele.

Neveljünk nemtelenül? A fiamat úgy nevelem, hogy egy napon férfi lesz belőle, nem pedig katicabogár vagy papucsállatka. Ugyanez a kislányoknál, belőlük nő lesz, nem fog farkat növeszteni sose. A lányok legyenek lányok, a rájuk jellemző viselkedési formával, a fiúk pedig fiúk. Ne keverjük már össze a kettőt!

2014. dec. 17. 13:20
 24/30 anonim ***** válasza:
26%

Rögtön a kérdés alatt, ha megnézed, meg fogod találni ezt a mondatot:

A lányom azzal várt, hogy "Julika néni kifestette a körmöm. Milyen lett?"

LÁNYOM. Nem fiam.

2014. dec. 17. 13:25
 25/30 anonim ***** válasza:
63%
Igen, utolsó, csak utána azt is írta a kérdező, hogy a fiúkét is kikenték.
2014. dec. 17. 14:10
 26/30 anonim ***** válasza:
33%

Ha ennyire belekötöttél...

A lányomnak sem engedném! Teljesen mindegy, hogy kis vagy nagycsoportos, akkor is csak kisgyerek! Elhiszem, hogy ettől ő nagylány, egyebek, de a kinézetét illetően mi, a szülei döntünk. Ha én azt mondom, hogy nem engedem a körömlakkot, akkor az óvónéni ne festegesse a körmeit. Amelyik anyuka otthon kenegeti, vagy engedi, tegye, de szerintem akkor sem való egy kicsi gyereknek a körömlakk. Majd ha nagylány lesz, használhatja.

Valahol van egy határ, hogy mit szabad és mit nem. Legközelebb az óvónéni kisminkeli őket, vagy bazi nagy karikát rak a fülébe, esetleg még a tampont is kipróbálhatják, csak mert "nagylányosat játszunk"?

Érdekes egy intézmény lehet, mert ilyet még nem hallottam, hogy oviban (de még általános iskolában sem) jó szemmel néznék az ilyesmit. Körömlakk és felnőttes kiegészítők nélkül is tud szép lenni egy kislány, nem kell idejekorán mini felnőtt nőt kreálni belőle.

Otthon lehet játszani, nem mondom, hogy nem, de az oviban ne!

2014. dec. 17. 19:13
 27/30 anonim ***** válasza:
36%

Bocsánatot kérek a kedves elvakult pontozóbajnokoktól, hogy a kérdésre válaszoltam ezek szerint és nem a kommentekre.

Lényeg: fiúnak eszembe nem jutna kilakkozni a körmét, habár olyan oviról is olvastam már itt, ahol a fiúkat szoknyában kell járatni, mert így könnyebb őket pisiltetni. És sok szülő abszolút rendben találja ezt.

Lánynak viszont az enyémnek is lakkozta már ki a körmét a dadus. Na erre meg azt mondom, ennél nagyobb bajom sose legyen, meg egyikünknek se.

És mielőtt a liberális szülők nekem esnének: nem, ez nem ketős mérce. Ilyen a kultúránk. A nők járnak nadrágban, de a férfiak nem járnak szonyában. A nők használhatnak fúrógépet de a fériak nem lakozzák a körmüket. Ez egy ilyen ország, itt ez a szokás. Ez van.

2014. dec. 18. 08:31
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
"Ha én azt mondom, hogy nem engedem a körömlakkot, akkor az óvónéni ne festegesse a körmeit" - hol olvastad, hogy a kérdező ilyet mondott volna az óvónőnek? Épp ez a gond, hogy nem neki mndja, hanem nekünk, mert ettől pont semmi se oldódik meg.
2014. dec. 18. 08:32
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

"A gyereket nemsemlegesen kell nevelni. Majd ő eldönti, hogy fiú, vagy lány, vagy harmadik nem szeretne-e lenni, ha felnő."

Attól függetlenül,hogy egy kis körömlakktól egy kisfiú sem lesz sem meleg sem transzexuális,remélem a fent említettet csak viccnem szántad...

2014. dec. 19. 14:30
 30/30 anonim ***** válasza:
59%
Amikor én jártam oviba, nekünk nem engedték, jobban mondva, ha a szülő kérte volna, hogy festhesse a gyerek, biztos megengedték volna, de emlékszem, volt egy kislány, egyszer lilára festett körmökkel ment be, és az óvónő szólt érte. De nálunk ez nem volt divat, és szerintem sem helyes, hogyha 4-5 éves gyerekeknek egyáltalán olyan foglalkozás legyen, hogy körömfestés. Ráér még arra, bezzeg amikor a 12 éves gyerekek kiírják, hogy festik a körmöket, rögtön letámadják őket a hozzászólók, hogy nem most kell kezdeni, ráér még és hogy ne a körmét fesse, hanem tanuljon inkább. De hogyne festené a körmét tinikorában a szerencsétlen, ha már gyerekkorban is erre nevelik? A kérdezőt meg nem tudom, miért kell támadni, szerintem teljesen igaza van, a körömfestés nem oviba való, pláne nem fiúknak.
2014. dec. 21. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!