Beilleszkedési problémánk van, mit tennétek a helyemben?
Figyelt kérdés
4 éves kislányom középsős. Tavalyi év végig betegségekkel telt el. Idén még nem volt beteg, folyamatosan mentünk az oviba. Pár hete kezdődött a probléma. Hetente egyszer minden előzmény nélkül hányik a lányom az oviban. Elküldtek kivizsgálásra hogy mi okozza, de teljesen egészséges. Na itt vált pokollá az életem. Az egyik óvónő megjegyezte hogy lehet pszichés dolog van mögötte. Ez teljesen mellbe vágott hisz addig minden jónak tűnt. Hozzá kell tennem, kislányomnak az ovi tabu téma, tehát sok mindent nem mesélt róla. Én ezt jeleztem is az óvónőknek, egy legyintéssel elintézték. Majd mikor ismét felhívtak hogyy azonnal menjek mert megint hányt, megkérdeztem de mégis mi okozza?? Mi volt az előzménye? Azt a választ kaptam hogy ide oda táncikál egész nap nem csinál semmit. Kérdeztem mióta? Válasz: hááát. Régen is volt ilyen? : nem tudom. Sírva mentem haza...Majd fél mondatokból sikerült összeraknom: Tulajdonképpen szeptember eleje óta nem csinál semmit, nem vesz részt a foglalkozásokban, nem játszik senkivel. Én ezt december elején tudtam meg!!! Otthon nem vettem észre semmit a kislányomon, boldog kiegyensúlyozott gyermek, sokat járunk közösségbe, mindenhol kezdeményező, barátkozós. Mintha nem egy gyerekről beszélnénk :( Kérdeztem miért nem szóltak, az volt a válasz hogy eddig figyelték. Megírják a Nevelési Tanácsadóba a papírt, vigyem el pszichológushoz. (papír azóta sincs megírva, de léptem ez ügyben, február végére van időpontunk) Azóta próbálok beszélni kislányommal, kezd megnyílni, de nem tudom mi a megoldás. Ő azt mondja nagyon fél. Mindentől. Tudni kell az agresszió nagy mértékben van jelen a csoportban, a megoldás: agresszióval kezelni. Ezt én a saját szememmel láttam. Én mindent bevetek, szakemberekhez fordultam, de választ még sehonnan nem kaptam. A lányom azóta is hányik az oviban, nem akar menni, minden reggel rosszul van. egyre jobban erősődik benne a félelem, nem tudom hogy segítsek rajta. Oviban nem látom hogy segítenének, a köszönést sem fogadja az óvónő...nem partnerek ebben, ők csak azt hajtogatják ezt azt is kéne tudni egy 4 évesnek. Szigor és követelőzés van. Mosolyt még nem láttam az arcukon mésfél év alatt. Itthon egyedül öltözik, ott nem, Itthon rajzol, gyurmázik, stb, ott nem. Megőrülök a bánatban, még 2 hónap a pszichológusig :( Én úgy látom kislányom mindent feladott, teljesen magányos, senihez nem közelít, de senki nem is megy oda hozzá. Egy kislány szokott vele játszani, de szinte mindig beteg, nincs ott. Szomorú vagyok, olyan érzésem van minden reggel hogy kivégzésre kell vinnem :( Azt olvastam az se jó ha átviszem másik oviba mert ezzel az élménnyel megy át, ott sem lesz jobb. De ha itt nem segítenek hogy oldjam meg egyedül?2014. dec. 15. 10:41
11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Kedves óvónéni! Igaz hogy 4 éves de már középsős. Tavaly nem volt idő beszokni mert állandóan beteg volt, a legtöbb amit egy huzamba ment 1 hét volt. Pszichológushoz időközben bejelentkeztem, kb 2 hónap múlva lesz esedékes... Próbáltam neki bábozni, igen, utána olvastam, de csak annyit árult el hogy fél. Rettenetesen fél. Ráadásul az óvónénije abszolut nem segítőkész, ha nemet mond a játékra, feladatra, akkor nem erölteti. Hagyja hogy magában legyen. Ami nagyon fáj hogy több hónap elteltével jelezték. Én tényleg nem vettem észre rajta semmit otthon, a fokozódó hányásokig nem gyanakodtam. És igen, szoktam kérdezni az oviról, de mint írtam nem beszélt soha semmit róla, ezek szerint mert nem volt mit. Ma délben mikor mentem érte, boldogan szaladt elém, valami történt :) Óvónénije szerint egész nap játszott, sőt megszólalt :) Lelkére beszéltem a hétvégén mit hogy stb. De úgy érzem óvónéni is elgondolkodott a hétvégén, mert ma láttam mosolyogni őt is. :)
2014. dec. 15. 15:48
12/16 anonim válasza:
értem,azt hittem,hogy most kezdte,akkor már kellene lenni valóban baráti kapcsolatainak,bár vannak magányos gyerkőcök.ez nem lenne egyedi eset,de nálatok máshogy van.én itt alapvetően tényleg a pedagógusban látom a hibát-hogy nem foglalkozik vele.sajnos vannak olyanok is ,akik nem lelkiismeretesen végzik a munkájukat.ez már egy jó lépés,hogy pszichológushoz fordultál.ki kell deriteni a szorongás okát.ez lehet egy egyszerű dolog is-pl egy másik gyerek meglőkte,megbántotta..stb(ami számára igen is nagy gondot jelenthet)-de lehet komolyabb is.az is lehet,hogy maga az óvónő nem szimpatikus.de ki kell deriteni minél elöbb
13/16 anonim válasza:
még annyi,hogy az nem baj,ha nem erölteti a foglakozásokat-lehet,hogy az ellenkezőjét éri el,hogy nem szólt hamarabb,az azért lehet,mert régebb óta figyelte a kislányt,és mostanra körvonalazódott,h tényleg nem kapcsolódik be.valószinű ez sem az érdeklődés hiányától,hanem a belső félelmétől van.
14/16 anonim válasza:
Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy 4 hónap kell egy gyerek megfigyelésére... Konkrétan lesz*rták a gyereket, addig se volt vele baj.
Vidd el másik oviba, így csak tönkreteszik a kislányt... Gondolj bele mitől hány. A gyomoridegtől... Ugye te se akarod. Arról meg, hogy agresszívak a gyerekek, de még az óvónők is? Azonnal vinném a gyerekemet onnan. Ne tedd ki ennek szegényt.
15/16 anonim válasza:
én nem mondtam,h annyi kell,de ha az elején azt mondják,hogy "nem érdekli semmi"-akkor abból honnan derül ki,hogy azért,mert tényleg érdektelen,vagy bátortalan.de te biztos jobban tudod..
16/16 A kérdező kommentje:
Hátha segítség valakinek: pszichologus szerint agresszív ovónő volt a félelem oka. A gyerekek napi szinten voltak büntetve, hideg vízzel mosdatva.., fejen koppintva. Kislányom attól félt mikor lesz ő a következő akit bánt az ovónő. Azonnali oviváltás következett, minden pszihés tünet eltűnt, boldog hónapok következtek :) Azt tanácsolom mindenkinek, merjetek lépni és ovit váltani.
2017. febr. 23. 19:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!