Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Lehet problémánk abból, ha a...

Lehet problémánk abból, ha a védőnő a családlátogatásnál háborús állapotokat talál felújítás miatt?

Figyelt kérdés
A védőnőnk ragaszkodik hozzá, hogy személyesen látogasson el a lakásunkba. Októberben fogok szülni, de mivel nálunk a városban négyszer kötelező a lakáson is tanácsadást tartaniuk, és havi egy tanácsadás van, így most már sort is szeretne keríteni az elsőre, amivel önmagában semmi bajom nincs, hiszen jól teszik, hogy ellenőrzik hova kerül a kisbaba, ez így is van rendjén. De mi pár hete elkezdtünk felújítani, és hát nem állunk valami túl fényesen. A férjemnek rengeteget kell túlóráznia, édesapám pedig, aki segítene nekünk, lebetegedett, így elég döcögősen haladunk. A babaszoba még teljesen üres, még a tapéta sincs felrakva, most végzünk a falak rendbetételével, plafon festéssel, és nem is vettünk még semmi bababútort. A wc-ben csupasz falak vannak, mert levertük az ocsmány csempét, és még az új nincs felrakva. Egyedül a konyhát sikerült befejeznünk nagyjából, de az meg tele van a felújításhoz szükséges eszközökkel. Egyedül a nappalink néz ki valahogy, de ott meg a babakocsi áll, mert azt vettünk (túl jó vétel volt, vétek lett volna kihagyni). Egy hónap múlva viszont lehet, hogy pont a babaszoba fog szépen kinézni, és a nappalink lesz háborús övezet. :-S Félek, hogy negatív véleményt fog írni rólunk, és esetleg nem fogják hazaadni a babát. Ez nem fordulhat elő, ugye? Jelenlegi állapotok közé én sem hoznám a babámat, hiszen még lefektetni sem tudnám, hacsak nem a babakocsi mózesába. :-) Meg fogja érteni, hogy befejezzük a felújítást mire jön a baba?
2013. jún. 22. 17:01
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ne aggódj.Mond meg neki, hogy épp feújítás alatt álltok, persze még előtte szólj. Meg fogja érteni.azért még van időtök. Tavaly hasonlóan néztünk ki, akkor költöztünk, és én is októberbe szültem.A szoba igaz rendbe volt de kaotikus állapot.Emiatt ne aggódj.:)
2013. jún. 22. 17:19
 2/10 anonim ***** válasza:
Jajj dehogy fog negatív véleményt adni. Felújítotok és kész. Ilyen mindenhol előfordul.
2013. jún. 22. 17:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez van :) Doboz hegyek, festékes vödrök és minden, ami kell :) Mondtam neki 2x, hogy felújítás van. Azt mondta, akkor is jönnie kell. Mondtam, hogy jó, akkor jöjjön, egy széket tudok adni. Aztán annyi. Én nem csinálok ebből ügyet, pont a baba miatt szeretnénk nyáron végezni. Ha neki nem tetszik, nem tetszik.
2013. jún. 22. 17:34
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Figyu, akkor görcsölj ezen, ha szept is olyan háborús övezet lesz a lakás, hogy még be is szorul a hasad a doboz hegyek között, akkor görcsölj csak-

A baba haza fog menni, nyugi:) És sztem látott már pár "kapkodó" családot, akik azt számolták, hogy na most már szárad-szellőzik, és még nem a fugázás közben szül meg az asszony.

2013. jún. 22. 17:52
 5/10 anonim ***** válasza:
Mi annak idején nagyon elcsúsztunk a költözködéssel, úgyhogy elég riasztó körülmények közé született a baba. :) Semmi probléma nem volt, mondtuk a védőnőnek, hogy bocsi, csak két hete jöttünk, azért állnak halomban a dobozok, nem botránkozott meg vagy ilyesmi. Láttak ők már sok mindent, néhány festékesbödön nem fogja egyiket sem kizökkenteni a lelki nyugalmából.
2013. jún. 23. 10:04
 6/10 anonim ***** válasza:

Védőnő vagyok.

Ne aggódj, ebből nincs probléma. Előírás, h mikor kell látogatni. Nem fog negatív véleményt adni a védőnő, de le fogja írni, h a lakás felújítás alatt van. Ezen nem fog akadékoskodni, esetleg akkor, ha szülés előtt héten is háborús övezetet talál.

Kellemes babavárást, és ne aggódj a védőnő miatt.

2013. jún. 23. 21:11
 7/10 anonim ***** válasza:

Én januárra várom, és a babaszobát csak dec. környékén kezdjük majd kialakítani. Addig nálunk semmit nem talál...

Meg se fordult a fejemben, hogy gond lehet...

Ne aggódj, október még nagyon-nagyon messze van.

2013. jún. 24. 17:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Hozzánk sosem jött ki védőnő, csak a szülés után, és egyébként a wc-fürdő nélküli putrikba is hazaadják a gyereket. Különben minden 2. szabolcsi cigánygyerek állami gondozott lenne. A babaszobának pedig a hazaadásra kell elkészülnie, nem előtte x hónappal. Babaszoba nem kötelező, nálunk lehetne, de mégis azt szeretjük, ha a csecsemő 2-3 éves koráig velünk egy légtérben alszik.
2013. jún. 25. 11:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Hozzánk egyszer pont akkor jött amikor festettünk,minden a feje tetején állt de nem szólt semmit.
2013. jún. 25. 14:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Az lenne a gond ha a védőnő mindenhol 20cmes koszt/penészt látna, és látná hogy nem is törődtök vele...Az hogy tiszta ujj lakásba fog jönni a baba az mért lenne gond?? Ne aggódj. Ha ugyérzed nem lesztek kész mire szülsz, találjatok ki valami B tervet,pl valakihez költözni pár hétre.Munkatársamék igy voltak, ők épp nem fejezték be a felujjitást, 2 héttel hamarabb jött a picur, és addig amig minden okés nem lett odahaza a nagymamához költöztek igy legalább volt tapasztalt segitsége az első 2 hétben.
2013. júl. 1. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!