Beilleszkedési problémánk van, mit tennétek a helyemben?
3 gyermekem van, és tapasztalatból tudom: A jó óvoda könnyen felismerhető a kedves segítőkész vezetőről. Helytálló a mondás: fejétől büdösödik a hal.
A jó vezető úgy válogatja meg a munkatársait, hogy megfeleljen annak a szemléletmódnak amit képviselni szeretne az általa vezetett intézményben. Tehát a te problémáid hallatán szakemberként ő is úgy gondolja, hogy a mostani óvónők hozzáállása elfogadhatatlan és segíteni kell ennek a kis 4 évesnek, hogy ne szenvedjen, hanem örömteli, büszke ovisévek várjanak rá.
Szia, váltsatok ovit.
Olyat nézz, ahol szimpatikusak az óvónők, menj be hozzájuk, vagy családlátogatáson mondd el, mi a gond.
De: ne úgy mondd, hogy szapulod az előző óvónőket (még ha hibásak is), azt nem szokták szeretni, meg ne gondolják rólad, hogy egy háklis anyuka vagy.
szia
nekem óvónőként szintén az jött le,hogy valami pszichés dologról lehet szó.nem akarlak megijeszteni,és csak a jó szándék vezérel,de ki kellene deriteni,h mi ez.egyrészt nev.tan-ba nem kell óvónői papir-saját magad is elintézheted.felhivod,3mondatban vázolod,h miért kérsz segitséget-adnak időpontot-aztán megmondják,hogyan tovább(kell e járni,és milyen időközönként)-az hogy táncol egész nap,az sem jó dolog.egyrészt lehet,hogy ez egy önnyugtató,öngyógyitó folyamat(igy zárja ki a külvilágot)-de más is lehet a háttérben.fontos,hogy a te bánatodat ne lássa-ne próbáld meggyőzni,hogy,játsszon ezzel a kislánnyal,meg érezze bent jól magát,ha ez még nem megy neki.lehet,hogy egy év lesz,amig beszokik.adj neki időt.próbálj más módon közeliteni-játszatok bábokkal-ezek az ovisok,hátha kibukik belőle valami.én nem gondolom,h egy kiscsoportosnál akkora probléma,hogy a foglakozáson nem vesz részt-nem is kötelező,meg még kicsi is.
én mindenképp szakember segitségét kérném(neked is!) a továbblépés miatt
remélem segithettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!