Ha nem viszem a nagycsoportosomat oviba 3-hétig, mert szigorú ágynyugalmat javasot nekem a doki, akkor is igazolatlan?
Félidős terhes vagyok, a méhlepény levállni "készűl".Erős görcsök és vérzés áll fent. A doki azt mondta (3-perc séta a kórház),hogy ha tudok itthon feküdni akkor maradhatok kint.
Az ovi oda vezető út 45-percre van. Ezt a 45-percet 4× kell megtennem ha elviszem.Nagy részét csak sétálva tudjuk megtenni.
A férjem napi 12-órában dolgozik.
Nincsen sem rokon ,sem barát vagy ovis közel lakó aki segiteni tud.
Mit tehetek?
Nagyon várom a válaszokat,kétségbe vagyok esve! :(((
uh, ez durva! Bennem felmerült, hogy ha otthon van a gyerkőc akkor hogy tudsz pihenni? nekem is ez volt a helyzet terhességemnél, nálunk ezért nem jön a tesó, egyszerűen nem merem bevállalni mert ha végig kórházba lennék, nem tudnám kire bízni a gyerekemet :(
bocs az offért
dehogy igazolatlan. betelefonálsz az oviba, hogy lebetegedtetek, ennyi. majd a férjed elmegy a gyerekorvoshoz, elmondja mi van, és ad igazolást a hiányzásról. ennyi. hidd el, ilyen helyzetben mindenki megértő és segítőkész, senki nem fog kukacoskodni! majd az oviban is elmondhatod, de az orvosi igazolás kell, mert csak 3 napot igazolhat a szülő
kívánom, hogy minden rendben legyen nálatok!
Írass neki a gyerek orvossal igazolást.
De mi lesz ha megszülsz? Akkor is otthon lesz 1 hónapig?
A mi ovinkban volt gond a betegségeken túli hiányzásokból, mert megpróbálták limitálni, mégpedig évente az őszi szünettel együtt 10 napban. Utánajártam, felvettem a kapcsolatot az Oktatási Hivatallal, akik kiküldték a hivatalos állásfoglalásukat, és az ovinak finoman szólva nem volt igaza. Szülő által előre jelezve és igazolva a hiányzást BÁRMENNYIT távol lehet a gyerek, még nagycsoportban is, csak 10 nap igazolatlan után értesíthetik a jegyzőt. Azóta módosították a házirendet.
Ha gondod van, írj privit, elküldöm neked a hivatalos állásfoglalást.
Viszont ezt a te helyzetedben nem érzem megoldásnak, mert ebből minden lesz, csak ágynyugalom nem.
Vedd inkább fel a kapcsolatot a védőnővel, jegyzővel, az óvoda vezetőjével, valamelyikük segíthet. Pl. az önkormányzat kiküldheti hozzátok akár a szociális gondozóját, hogy kísérje el a gyereket, vagy ha falun éltek, és van falugondnoki szolgálat, akkor azt. De még az is megeshet, hogy a ovi tud a többi szülőtől segítséget kérni.
Ha esetleg külterületen élsz, akkor meg alanyi jogod, hogy igénybe vedd a tanyagondnoki szolgálatot, csak jelezned kell az önkormányzat felé. Ne hagyd lerázni magad!
A gyerkőcnek jó kaland lesz, te meg nyugodtan pihenhetsz.
Ügyes legyél és vigyázz magadra!
Szia, ha megteheted, fogadj egy bébiszittert, aki a gyermekeddel napközben elvan.
Neked feküdnöd kell, ő meg tudná etetni, ebédet főzni, stb. Nem is bébiszitter, inkább segítő, aki mindent megcsinál.
Gyerekorvossal írass igazolást erre a 3 hétre. (de miért csak 3 hét? Utána megy oviba?)
Igen, ha a gyerekorvos nem ír orvosi igazolást, az igazolatlan.
Ovis csoporttárs szülője esetleg nem tud segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!