Mit kezdjek az óvodáskorú korú gyerekemmel, külföldön?
Komolyan fontolgatjuk hogy ideiglenesen,max egy évre kimegyünk külföldre,hogy anyagilag megtudjuk alapozni a jövőnket,de mire kijutunk addigra a lányom 5 éves lesz,és ő alapjában véve nagyon visszahúzódó,nehezen illeszkedik be,kis szótlan csendes kislány közösségben.
Be írathatom külföldön is óvodában? Mi lesz vele ott 0 nyelvtudással? nagyon féltem szegénykét.
Egy év alatt mit akartok elérni külföldön? Egy év alatt nem lehet annyit gyűjteni, hogy az otthoni hiteleiteket-adosságaitokat, helyzeteteket javítsátok vele. Ha nyelvtanulás céljából, akkor meg annyi kevés. Ha meg csak úgy, akkor nem tenném ki ennek a gyerekem.
Megírnád, hogy milyen célból?
Az adott országban utánajárnék az anyagi támogatásoknak. Nem minden országban állami finanszírózású az óvoda, ráadásul egyes országokban 5 évesen már tanköteles a gyerek. Intézni kell neki is a papírjait, a tieteket is, otthon is rendezni kell a dolgokat-ki kell jelentkezni úgymond az országból, mert ha egy évre elhagyod az országot, gondolom ideiglenesen felfüggesztik a családi pótlékot és miegymást. Azonkívűl munkát kéne találni mind a kettőtöknek, albit keresni stb.
A gyerek, ha nehezen illeszkedik be, épphogy csak be fog illeszkedni, mire ti megint kirángatjátok a megszokott kis környezetéből. Azért kell idő, hogy feloldódjon.
Én egy évre biztos nem terveznék. Legalább 2-3 évre, de gyerekkel nem lenne fair dolog. Hozzászokik, aztán váltson vissza.
Még semminek nem jártunk utána,mert egyenlőre mi magunk szeretnénk elhatározni és töviről hegyire átbeszélni,ezért is tettem fel a kérdést hogy informálódjak,szóval az első válaszolónak köszönöm az sok hasznos infót!
Cél az a pénz gyűjtés lenne elsősorban Ausztria esetleg Németország lenne a cél.
Milyen konkrét papírokra gondolsz? Megtudnád írni nekem?
Barátainkkal mennénk és az albérlet és rezsi részét velük feleznénk,és én a gyermekemmel csak akkor mennénk már csak ki ha páromnak biztos a munka,hogy legalább elsősorban neki legyen fix helye.
Igen,sajnos az egy év bizonyos szempontokból kevés,de más szempontokból meg sok :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!