Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért kell ilyeneket mondani...

Miért kell ilyeneket mondani az óvónéninek? Ill. mit kezdjek a helyzettel?

Figyelt kérdés

Kislányom idén kezdte az ovit , nem volt egyszerű a beszokás ( itt nincs beszoktatás, első nap ott aludt...) , sokat változott az itthoni viselkedése, rengeteget sírt, de szünet előtt már nem volt reggel sem sírás... most megint vissza esett, nem akar menni, zokog, s mikor ,kérdeztem miért elmondta, hogy fél, hogy az óvónéni kidobja a cumiját a kukába... rákérdeztem ,hogy mégis honnan veszi ezt? ezután mesélte, hogy amikor sír, az egyik óvónéni azt mondja, hogy " ha nem hagyod abba a hüppögést kidobom a cumid a kukába" , " ha még egyszer azt hallom anyuci, eldobom a cumid" ill. "ha nem hagyod abba a hüppögést átviszlek másik csoportba"... nem akartam hinni a fülemnek, ezeket nem egyszerre mondta el, csak úgy el-el hintette a kislányom... és csak az egyik óvónéniről mondja, aki ha reggel ott van, akkor tragédia a csoportba bemenetel...miért kell bántani az amúgy is kétségbe esett gyereket? én ezt nem értem! és nem tudom mit tehetnék? ha szóvá teszem, csak rontok a helyzeten, de azt sem akarom ,hogy azt érezze a kislányom ,hogy cserben hagyom... :( Próbáltam kicsit szépíteni, hogy biztosan a többi kisgyerek is hangos volt, és emiatt volt kicsit mérgesebb az óvónéni, erre azt mondta, hogy nem, ő az aki rosszul viselkedik, mert sír... ettől majdnem elsírtam magam, hogy 3 évesen ezt érzi, hogy ő a rossz...:)

Mi a véleményetek?

2014. nov. 11. 09:32
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ott alszik-e a gyermeked az oviban, de ha igen, akkor szerintem hozd haza ebéd után, annak biztos nagyon örülne. Ha meg haza is hozod, akkor nehéz a megoldás a problémára, esetleg a cumi leszoktatás. Nálunk nem is engedik meg, hogy cumi legyen a gyereknél, ha nem sikerül óvoda kezdésig leszoknia, akkor sem viheti be az oviba. Nálunk azt mondják az óvónénik, hogy "majd a télapónak odaadjuk a cumit". Valóban tavaly is, mikor télapó ünnepség volt, a cumizó gyerekek bevihették a cumit és odaadták a télapónak:) Persze, aki akarta, egyik gyereket sem kényszerítették.

Kislányod azt is érezheti, azért is sírhat, mert te otthon vagy a kistesóval és ő azt érezheti, hogy le van passzolva, ő annyira nem fontos. Jó lenne olyan programokat csinálni vele, ahol csak te és ő van, senki más, kistesó sincs. Nekem a fiammal volt ez, gyerekpszichológus tanácsolta ezt nekünk és bevált, az ebéd utáni hazahozatal is segített. De a mai napig is odajön és átölel, hogy ő annyira szeret:) Most lesz 5 éves, 4 éves volt, mikor a kistesó született. Nekem 3 gyerekem van, a fiam 5 éves lesz, a lányom 3,5 éves a legkisebb 9 hónapos. Fiam tavaly kezdte az ovit és először én sem jöttem rá, hogy szegénynek az a baja, hogy őt mindennap elviszem oviba, de a tesó otthon maradhat.

Lehet, hogy a lányod is hasonlóan érez.

2014. nov. 14. 21:26
 22/23 anonim ***** válasza:
74%
Én azt sem értem egy óvodás gyereknek miért van cumija???
2014. nov. 15. 04:21
 23/23 anonim ***** válasza:

Én vagyok a sürgősen ovit váltanék, vagy legalábbis csoportot.

Itt nem a cumi a kérdés vagy hogy anya otthon van a kistesóval és emiatt sír a nagy az oviban, hanem arról, ahogy az óvónő reagál a gyerek jelzéseire. Persze, lehet, hogy a Télapó elviszi a cumit és a délben hazaviszi az anyuka megoldást jelent a jelenlegi problémára, de 1) ezt egy igazi pedagógus saját maga javasolja az anyukának, 2) ha nem is meri valamilyen oknál fogva javasolni, akkor sem beszél így egy gyerekkel, nem okoz annak szorongást, hanem szeretettel vezeti rá a helyes útra.

Mi is csoportot váltottunk a fiammal. Azóta mintha kicserélték volna.

2014. nov. 23. 01:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!