Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért kell ilyeneket mondani...

Miért kell ilyeneket mondani az óvónéninek? Ill. mit kezdjek a helyzettel?

Figyelt kérdés

Kislányom idén kezdte az ovit , nem volt egyszerű a beszokás ( itt nincs beszoktatás, első nap ott aludt...) , sokat változott az itthoni viselkedése, rengeteget sírt, de szünet előtt már nem volt reggel sem sírás... most megint vissza esett, nem akar menni, zokog, s mikor ,kérdeztem miért elmondta, hogy fél, hogy az óvónéni kidobja a cumiját a kukába... rákérdeztem ,hogy mégis honnan veszi ezt? ezután mesélte, hogy amikor sír, az egyik óvónéni azt mondja, hogy " ha nem hagyod abba a hüppögést kidobom a cumid a kukába" , " ha még egyszer azt hallom anyuci, eldobom a cumid" ill. "ha nem hagyod abba a hüppögést átviszlek másik csoportba"... nem akartam hinni a fülemnek, ezeket nem egyszerre mondta el, csak úgy el-el hintette a kislányom... és csak az egyik óvónéniről mondja, aki ha reggel ott van, akkor tragédia a csoportba bemenetel...miért kell bántani az amúgy is kétségbe esett gyereket? én ezt nem értem! és nem tudom mit tehetnék? ha szóvá teszem, csak rontok a helyzeten, de azt sem akarom ,hogy azt érezze a kislányom ,hogy cserben hagyom... :( Próbáltam kicsit szépíteni, hogy biztosan a többi kisgyerek is hangos volt, és emiatt volt kicsit mérgesebb az óvónéni, erre azt mondta, hogy nem, ő az aki rosszul viselkedik, mert sír... ettől majdnem elsírtam magam, hogy 3 évesen ezt érzi, hogy ő a rossz...:)

Mi a véleményetek?

2014. nov. 11. 09:32
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Én megbeszélném vele,hogy a gyerek most már amiatt is szorong,hogy a cumiját elveszik,úgyhogy ne mondjon neki ilyeneket.
2014. nov. 11. 09:36
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Megpróbálnék beszélni az óvónénivel. Szerintem kérdezd meg tőle, hogy tényleg mond-e ilyeneket a kislánynak? (nyilván mond, csak nem kell letámadni) Aztán szépen megkérni, hogy a jövőben hanyagolja az ilyesmit, mert a kicsi szorong tőle. (Egyébként én valamivel temperamentumosabb típus vagyok, csak attól forr a vérem, hogy ezt olvastam. Hogy lehet, hogy az ilyen nő óvónőnek megy? Miért kell fenyegetni ilyen pici gyerekeket? )
2014. nov. 11. 09:44
 3/23 A kérdező kommentje:
Persze, eszembe sem jut letámadni az óvónénit, de azt érzem ezt már nem kellene szó nélkül hagynom! Csak ha szólok, tartok tőle a kislányom issza meg a levét... ha meg nem szólok, akkor őt hagyom cserbe... nem hiszem , hogy kimondottan a lányom ellen irányulnak ezek, de döbbenet, hogy ezzel a felfogással óvónéni valaki... a saját tehetetlenségét a gyereken vezeti le... nem tud mit kezdeni a helyzettel, hát fenyeget... de nem igaz, hogy nem érzi, ezzel hatalmas szorongást kelt a kicsiben!? Tudjátok pár hete elkaptam egy pillanatot, mikor mentem érte - az óvónő engem nem látott, csak a lányom, s megindult az ajtó felé... az óvónő rászólt, s a lányom nagyon összerezzent, rossz volt látni a félelmet a pofiján... akkor nem tulajdonítottam ennek jelentőséget, de most...
2014. nov. 11. 09:55
 4/23 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk is ez volt, beszéltem az óvónénivel, először finoman érzékeltetve, hogy mi jár a fejemben. Utána elvették tőle a cumit, mert szerintük a 3 éves már ne cumizzon, mert az mennyire ciki, pedig nem cumifüggő, csak alváshoz igényli. Mondták neki, hogy ki kell dobni, elkezdett sírni, aztán mondta neki az óvónő, hogy hagyja abba, mert tényleg kidobja. Aztán már nem árnyalttan beszéltem vele, hadd döntsem én el a lányommal, hogy mikortól nincs cumi. Sebes gyorsasággal visszakapta, és nem fenyegetik azóta a cumi kidobással.
2014. nov. 11. 10:24
 5/23 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! - és nem is bánnak másképp a gyermekeddel? nem akarom, hogy "pikkeljenek rá" mert anya szólni mer... Egyébként előre megbeszéltük, hogy szabad a cumit, így ez ad neki biztonságot, erre mikor sír, azzal fenyegeti ami neki a támaszt nyújtja??? milyen pedagógiai elmélet ez? hol ebben a logika?
2014. nov. 11. 10:35
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Allj ki a lanyod mellett.lassak hogy ki mered nyitni a szadat legalabb tisztelni fognak.a gyerekre nem pikkelhet ha megis akkor arra is van megoldas
2014. nov. 11. 10:42
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem viselkednek máshogy vele. Egyszerűen ennek az óvónőnek nincs türelme a gyerekekhez, nem csak az enyémmel volt ilyen. Azóta visszavett magából. Pedig én nem vagyok egy hepcia anya, de ez már nekem is sok volt..
2014. nov. 11. 12:35
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

én is szóltam amikor a fiamat attrocitás érte(nem cumi miatt)én is sokáig dillemáztam nem-e rontok még tovább a helyzeten,nem-e a gyerekemnek ártok azzal ha szólok.

A helyzet változott,viszont nem rosszabb hanem jobb lett azóta a helyzet,olyan mézes-mázasan beszél azóta az óvónő velem és a gyereket sem csesztette tovább!

Szerintem némelyik óvónő azthiszi nem vagyunk olyan kapcsolatban a gyerekeinkel vagy annyira h.lye a gyerek,hogy úgyse mondja el otthon(lehet a saját kapcsolatából indul ki?).

Én azért szóltam mert igenis vegye tudomásul,hogy én tudok a beszólógatásairól!

2014. nov. 11. 14:40
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképpen szólnék az óvónők sem tehetnek meg mindent. Ha meg nem tud a gyerekkel megfelelően bánni nem kell ilyen helyen dolgozni. A mi óvinkban volt egy óvónő (tudom ez sarkalatos példa) aki már nagyon régóta dolgozott az óvódában és egyszerűen nem volt türelme a gyerekekhez. Állandóan üvöltözött velük fenyegette őket stb. Egy alkalommal annyira bedurvult amikor éppen seperte össze az udvarról bejövő gyerekek után a sarat és az egyik kicsi szándékosan szétrúgta a kupacot hogy akkorát rávágott szerencsétlen kisgyereknek a hátára a seprűnyélel hogy az eltört. A kisgyerek kórházba került azóta nem láttuk az óvónénit mert eljárás indult ellene. Tudom ez durva példa de van ilyen is.
2014. nov. 11. 14:51
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Én vészes gyorsasággal ovit, de legalábbis csoportot váltanék. A leírtakból ugyanis nekem úgy tűnik, nem a pályára való ez az "óvó"néni. Ne félj a váltástól, érdeklődj, hisztizz, s sikerülni fog. Én is túlestem ezen, kínkeserves volt, de azóta mintha kicserélték volna a gyerekemet.
2014. nov. 12. 04:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!