Miért kell ilyeneket mondani az óvónéninek? Ill. mit kezdjek a helyzettel?
Kislányom idén kezdte az ovit , nem volt egyszerű a beszokás ( itt nincs beszoktatás, első nap ott aludt...) , sokat változott az itthoni viselkedése, rengeteget sírt, de szünet előtt már nem volt reggel sem sírás... most megint vissza esett, nem akar menni, zokog, s mikor ,kérdeztem miért elmondta, hogy fél, hogy az óvónéni kidobja a cumiját a kukába... rákérdeztem ,hogy mégis honnan veszi ezt? ezután mesélte, hogy amikor sír, az egyik óvónéni azt mondja, hogy " ha nem hagyod abba a hüppögést kidobom a cumid a kukába" , " ha még egyszer azt hallom anyuci, eldobom a cumid" ill. "ha nem hagyod abba a hüppögést átviszlek másik csoportba"... nem akartam hinni a fülemnek, ezeket nem egyszerre mondta el, csak úgy el-el hintette a kislányom... és csak az egyik óvónéniről mondja, aki ha reggel ott van, akkor tragédia a csoportba bemenetel...miért kell bántani az amúgy is kétségbe esett gyereket? én ezt nem értem! és nem tudom mit tehetnék? ha szóvá teszem, csak rontok a helyzeten, de azt sem akarom ,hogy azt érezze a kislányom ,hogy cserben hagyom... :( Próbáltam kicsit szépíteni, hogy biztosan a többi kisgyerek is hangos volt, és emiatt volt kicsit mérgesebb az óvónéni, erre azt mondta, hogy nem, ő az aki rosszul viselkedik, mert sír... ettől majdnem elsírtam magam, hogy 3 évesen ezt érzi, hogy ő a rossz...:)
Mi a véleményetek?
én is szóltam amikor a fiamat attrocitás érte(nem cumi miatt)én is sokáig dillemáztam nem-e rontok még tovább a helyzeten,nem-e a gyerekemnek ártok azzal ha szólok.
A helyzet változott,viszont nem rosszabb hanem jobb lett azóta a helyzet,olyan mézes-mázasan beszél azóta az óvónő velem és a gyereket sem csesztette tovább!
Szerintem némelyik óvónő azthiszi nem vagyunk olyan kapcsolatban a gyerekeinkel vagy annyira h.lye a gyerek,hogy úgyse mondja el otthon(lehet a saját kapcsolatából indul ki?).
Én azért szóltam mert igenis vegye tudomásul,hogy én tudok a beszólógatásairól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!