Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért kell ilyeneket mondani...

Miért kell ilyeneket mondani az óvónéninek? Ill. mit kezdjek a helyzettel?

Figyelt kérdés

Kislányom idén kezdte az ovit , nem volt egyszerű a beszokás ( itt nincs beszoktatás, első nap ott aludt...) , sokat változott az itthoni viselkedése, rengeteget sírt, de szünet előtt már nem volt reggel sem sírás... most megint vissza esett, nem akar menni, zokog, s mikor ,kérdeztem miért elmondta, hogy fél, hogy az óvónéni kidobja a cumiját a kukába... rákérdeztem ,hogy mégis honnan veszi ezt? ezután mesélte, hogy amikor sír, az egyik óvónéni azt mondja, hogy " ha nem hagyod abba a hüppögést kidobom a cumid a kukába" , " ha még egyszer azt hallom anyuci, eldobom a cumid" ill. "ha nem hagyod abba a hüppögést átviszlek másik csoportba"... nem akartam hinni a fülemnek, ezeket nem egyszerre mondta el, csak úgy el-el hintette a kislányom... és csak az egyik óvónéniről mondja, aki ha reggel ott van, akkor tragédia a csoportba bemenetel...miért kell bántani az amúgy is kétségbe esett gyereket? én ezt nem értem! és nem tudom mit tehetnék? ha szóvá teszem, csak rontok a helyzeten, de azt sem akarom ,hogy azt érezze a kislányom ,hogy cserben hagyom... :( Próbáltam kicsit szépíteni, hogy biztosan a többi kisgyerek is hangos volt, és emiatt volt kicsit mérgesebb az óvónéni, erre azt mondta, hogy nem, ő az aki rosszul viselkedik, mert sír... ettől majdnem elsírtam magam, hogy 3 évesen ezt érzi, hogy ő a rossz...:)

Mi a véleményetek?

2014. nov. 11. 09:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

de miért az anyukának kellene menekülni a gyerekkel másik oviba????

igenis lássa a gyerek,hogy nem futamodunk meg,harcolunk és anyuka kiáll a gyerekéért!

menjen az óvónő a p.csába ha unja a gyerekeket és a melóját!

Elésőkőrben óvónőt helyretenni ha nemhasznál akkor óvódavezetőnek panaszt tenni és ha akkor sem vátozik a helyzet akkor gondolkodnék csak el a váltáson!

Kedves Kérdező??

Mi a helyzet??

Szóltál??

egy korábbi válaszoló

2014. nov. 12. 12:31
 12/23 A kérdező kommentje:
Azért ovit váltani nem kell emiatt, nagyon remélem!Nem beszéltem még az óvónővel, nem volt rá módom, nálunk reggel nem lehet beszélgetni, csak ajtó kinyit, gyerkőc bemegy... mivel nagyon sír kislányom, jobb is nem húzni az időt... szóval a héten délelőttös ez az óvónő, így max. jövőhéten lesz lehetőségem beszélni vele... tegnap is mondta neki , hogy kidobja a cumit a kukába... de talán már nem viselte meg annyira a kicsit?! Viszont a ma reggel is katasztrófa volt... talán még első napokban sem könyörgött ilyen keservesen, hogy ne hagyjam ott :( Jól tönkre vágta ezzel a pár mondattal az óvónő amit eddig elértünk...
2014. nov. 12. 13:44
 13/23 anonim ***** válasza:

Előre is elnézést kérek, nem bántásból írom, de ezért kell leszoktatni a gyereket a cumiról, mire oviba megy.

Egyrészt nem jó, ha egész nap a szájában lóg, többiek kicsúfolják, ide-oda leteszi, mások megfogdossák, stb.

Valóban nem szabadott volna ezt mondania az óvónőnek, ez pedagógiailag, pszichológiailag nem jó módszer, mert a gyerek nem érti, hogy természetesen nem lesz kidobva a cumija, és most még ezért is külön szorong....

Úgy érzem, már eleve nem nagyon jöttök ki ezzel az óvó nénivel, kezdettől nem fogadja el a kislányod. Érdemes lenne ennek megkeresni az okát (pl.harsányabb, míg a másik csendesebb, vagy a másiknál szokott be a kislányod)

Fogadóórát nem kértél még?

2014. nov. 13. 13:09
 14/23 A kérdező kommentje:

Igazad van , ha ezt előre tudom, megelőzhettem volna azzal, hogy leszoktatom a cumiról... DE! mikor voltak család látogatni tavasszal az óvónénik, direkt kérték, hogy most ne vegyem el tőle a cumit semmiképp sem, nyugodtan vigye, nem gond... ezért nem is próbálkoztunk a leszoktatással, ill. van kistestvér, s gondoltam, majd mikor ő is kicsit nagyobb lesz, együtt elhagyják, mert az úgy nem megy, hogy Húginka van, neki meg nincs... szóval ezek miatt maradt a cumi...

Az elejétől ő az óvónéni, s ezek a gondok csak őszi szünet után kezdődtek, mintha most elfogyott volna a türelem... mert szünet előtt már nem sírt, s most vissza esett, sőt rosszabb mint valaha...

A legújabb, amit tegnap elejtett kislányom, hogy " hányszor mondjam még mondd anyukádnak, tartson otthon ha sírsz" - na ezen totál lefagytam, hogy mi????? ilyet egyáltalán miért nem velem beszél meg, ha úgy is érzi, ez lenne a jó lépés, talán nem a gyereknek kellene mondani... nekem csak a bárgyú mosolygás megy mikor viszem-hozom őt, meg a szokásos klisék...( evett szépen, nem volt gond, jó napja volt)

2014. nov. 14. 10:29
 15/23 anonim ***** válasza:

Nnna akkor ez a problémája az óvónőnek,hogy te otthon "mereszted" a hátsód a kistesóval a nagytesót meg "bedugod" oviba és még szenvedjenek ők a cumis kislányoddal!

én ezt nem rosszindulatból írtam hanem sajnos tapasztalatból!!

2014. nov. 14. 11:43
 16/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, megint nem bántásból, de ha ilyen nehezen megy az óvoda a lányodnak, és Te otthon vagy, miért nem veszed ki?

3 éves még csak? Mert akkor nem is óvoda köteles.

Lehet, hogy azért sem akar menni, mert tudja, hogy otthon vagy a tesóval.

Elviszed haza legalább ebéd után vagy ott is alszik?

2014. nov. 14. 12:58
 17/23 anonim ***** válasza:
Olyan óvodát meg,ahol nincsen beszoktatás, alapból nem is választanék a gyerekemnek, életre szóló törést tud okozni, hogy erőszakosan ott kellett hagyni első naptól kezdve ott aludni.....
2014. nov. 14. 13:22
 18/23 A kérdező kommentje:
Huhhh sejtettem, hogy ezért kapok... nos, ezt is megbeszéltem velük, a védőnővel, a gyerekorvossal, egyöntetűen úgy látták ők is, hogy menjen oviba, nem kell itthon fogni azért, mert kistestvér van... ill. ahogy látom , itt nálunk ez alapban nem "szokás" , sok kistestvér kíséri a nagyot oviba... szóval rengeteget vívódtam igen, hogy beadjam-e, nem akarom itthon mereszteni a seggem, ahogy nem is teszem, de aki rossz indulatú, annak hiába is mondom... ovi választás - itt összesen 3óvoda van, egy vezetőséggel, tehát csak ez a rendszer van, nem mi választottuk... megismétlem, hogy nehezen ment ugyan az első pár hét, de októberben már nem volt sírás, rengeteget tanul az oviban , s élvezi, hogy nagylány, szeretik a csoport társai, ő is ragaszkodik nagyon 2 kislányhoz.... mindebből nem gondolnám, hogy ki kellene vennem, valami most romlott el....
2014. nov. 14. 13:35
 19/23 A kérdező kommentje:
Még csak annyi , ha szólnak az óvónők, és megbeszéljük, úgy gondolják nem ovi érett még, azonnal kiveszem, ez nem kérdés! - de itt erről szó sincs, hanem arról, hogy miként reagálnak egy síró, kétségbe esett gyermekre... azért az, hogy 2 hónap ovi után, 10nap szünattel a háta mögött sír egy gyermek, szerintem messze nem jelenti, hogy komoly baj van... de ha mégis, akkor sem ez a módja!
2014. nov. 14. 13:59
 20/23 anonim ***** válasza:

Nézd, ezt Neked kell tudnod.

Szerintem a kislányod valóban kezdett beszokni (még egyszer mondom, halálos vétek, hogy nincs fokozatos beszoktatás, hanem azonnal ott aludni első naptól!!!!!!!!!!), jött a szünet, és rájött, hogy mégis csak jobb otthon lenni anyával, meg a tesóval.

És erre tett rá egy lapáttal, hogy az óvónők így reagálták le a sírást, szerintük hisztit.

Én azt tanácsolom, hogy ha nem is veszed ki, legalább vidd haza délben egy ideig.

A cumit próbáld meg elvenni szépen, ne azonnal, de pl.télapóra, Jézuskára készülve elhagyhatnátok, vagy ha otthon van is, oviba ne vigye, mert ez is csak szorongás forrása, hogy az óvó néni ki ne dobja...

Kérnék egy fogadóórát mielőbb, mindkét óvónő legyen ott, kérdezd meg, hogy látják a kislányod óvodai beilleszkedését, napjait, szerintük miért sír ennyit, stb.

2014. nov. 14. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!