Más viszi oviba a gyermekét ha folyik az orra?
Azért azon elgondolkodnék, hogy milyen orvos az, aki csak C-vitamint javasol a gyereknek. Mi is voltunk már orrfolyással orvosnál (csak átlátszó váladék folyt ki neki, napi 1-2szer fújta az orrát) és a vitamin mellé még sós vizes oldatot (spray) és orrcseppet írt fel. Azt mondta, jó lenne, ha 1-2 napot otthon maradna a gyerek.
Az pedig, hogy semmi különöset nem lát szülő/óvónő a gyereken, nem jelent semmit. Múlt héten köhögött a gyerek napközben szárazon. Semmi különös, az óvónő sem szólt, és láttuk, hogy a többi gyerek is ugyanúgy köhög. Néhány nap után, ez a köhögés átcsapott hurutos köhögésbe éjszakára. Kizárólag éjszaka, nehezen tudott miatta aludni a gyerek. Kérdeztem az óvónőt, hogy napközben alszik-e, mondta hogy igen. Kérdeztem tőle, hogy köhög-e alvásnál, mondta, semmi különös. Nem igazán köhög az oviban. Én azért a biztonság kedvéért délután elvittem az orvoshoz. Kiderült, hogy fertőző vírusos betegsége van. Írtak fel neki köptetőt, Nurofent és még egy gyógyszert...
Ezen a héten a csoport több mint fele nem ment oviba, betegek a gyerekek.
Ha minden szülő otthon maradna a gyermekével, akinek egy picit folyik az orra vagy picit köhög (láz nélkül), akkor a sok kifizetett gyerekápolási táppénz vagy a sok emiatt munkanélkülivé váló szülő munkanélküli segélye tönkretenné az államot még jobban és a dolgozó emberektől még több járulékot vonnának le. A gyermeknek, óvodának, szülőnek is az az érdeke, hogy megmaradjon a munkahelye a szülőknek. Nyilván mérlegelni kell, hogy melyik az a pont, amikor már nem szabad vinni egy gyermeket az óvodába, mert megfertőzheti a többieket, de ennyi erővel a többi gyermek a játszóházban, buszon, vagy rokonlátogatáson is megfertőződhet.
Tb szakember kismama
Utolsó vagyok:
Az egy dolog, hogy köhögő gyerek oviba mehet, az pedig egy másik, hogy milyen a köhögés. Hurutos (értsd: slejmes) köhögéssel biztosan fertőző, száraz köhögéssel pedig nem biztos.
Nálunk is úgy volt, hogy a doki azt mondta, mehet vissza a gyerek, mégis felülfertőződött. 1 hétre rá száraz köhögés, pár napra rá slejmes köhögés éjszaka. Ahogy írtam fentebb, az óvónő semmi különöset nem tapasztalt, mégis fertőző beteg volt a gyerek. Ki tudja, hogy ő fertőzte-e végig a többieket, vagy a többiek közül fertőzte-e meg valaki az enyémet. 20 gyerekből ma 7en mentek oviba, a többi beteg!
Így utólag inkább azt mondom, inkább maradt volna tovább itthon a gyerek a "kis orrfolyással", minthogy most 6. napja kúráljuk szegényt, és volt, hogy a slejmtől hányt is...
15-ös: Igazad van, csakhogy a kérdező eleve otthon van. Tehát nem függ a munkáltatótól, hogy otthon marad-e a gyerekkel vagy sem.
Bocsi kedves 80 %-os válaszoló, de nem te voltál az utolsó:-) Már írtunk közbe egy párat.
Egyébként én kaptam a gyermekorvosunktól egy nagyon jó ötlete, amit azóta is betartunk és nem szokott a kislányomon lehatalmasodni a betegség. Eleinte én sem hittem benn, de most már, így 3 év távlatából azt mondom nem hülyeség. Amint elkezdődik a taknyosság, elkezdjük esténként leszívni az orrát. Ha csak kevés jön is ki belőle, akkor is szívjuk, így nem tud hátracsorogni, ami gyakran a köhögést is okozza. Sokan azt mondják, hogy de az én gyerekem már olyan ügyesn fújja az orrát, minek leszívni. az orvosunk szerint az nem elég egy 5 éves gyereknél, ha nagyon le van neki rakódva. Azóta, amióta ezt alkalmazzuk, nagyon kevésszer folytatódott betegséggel a köhögés, orrfolyás (természetesen a napi c és multivitamin, d vitamin is fontos)
Ma reggel elmentünk ismét a dokinkhoz, mert már a kicsinek is folyik az orra. Torkuk rendben, lázunk nincs, nem köhögnek, légzésük tiszta. Gyógyszer nem kell, mert mire? C-vitamin, orrcsepp (nálunk orrspray), orrfújás, orrszívás.
Hála a jó égnek, nem betegek, mert a taknyosság nem betegség. Ez volt a válasz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!