Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Más viszi oviba a gyermekét...

Más viszi oviba a gyermekét ha folyik az orra?

Figyelt kérdés
Kislányom szeptemberben kezdte az ovit. Két hét múlva elkezdett folyni az orra, de csak annyira hogy párszor egy nap kifújta és kész. Se torokfájás, se láz, se köhögés. Egy hét szünet után ez újra kezdődött, most sűrűbben kell fújni az orrát, de nem köhög, nem lázas, jókedvű, stb... Kapnak az öcsivel együtt C-vitamint, multivitamint, sok zöldséget és gyümölcsöt. Látom, hogy nem igazán tetszik az oviba, hogy fújja az orrát, de most maradjon itthon? Ti mit csinálnátok? Ja és ebéd után minden nap jön haza, mert amúgy is itthon vagyok.
2014. okt. 9. 11:11
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Tegnap találkoztam a dokinéninkkel, és azt mondta ha nincs láza, meg nem köhög, akkor mehet.Ha minden orrfolyásnál otthon marad, akkor soha senki nem lenne az oviban. Így el sem viszem hozzá, mert felesleges. De például tegnap délután óta ki sem kellett fújnia az orrát.
2014. okt. 11. 12:07
 12/19 anonim ***** válasza:

Azért azon elgondolkodnék, hogy milyen orvos az, aki csak C-vitamint javasol a gyereknek. Mi is voltunk már orrfolyással orvosnál (csak átlátszó váladék folyt ki neki, napi 1-2szer fújta az orrát) és a vitamin mellé még sós vizes oldatot (spray) és orrcseppet írt fel. Azt mondta, jó lenne, ha 1-2 napot otthon maradna a gyerek.

Az pedig, hogy semmi különöset nem lát szülő/óvónő a gyereken, nem jelent semmit. Múlt héten köhögött a gyerek napközben szárazon. Semmi különös, az óvónő sem szólt, és láttuk, hogy a többi gyerek is ugyanúgy köhög. Néhány nap után, ez a köhögés átcsapott hurutos köhögésbe éjszakára. Kizárólag éjszaka, nehezen tudott miatta aludni a gyerek. Kérdeztem az óvónőt, hogy napközben alszik-e, mondta hogy igen. Kérdeztem tőle, hogy köhög-e alvásnál, mondta, semmi különös. Nem igazán köhög az oviban. Én azért a biztonság kedvéért délután elvittem az orvoshoz. Kiderült, hogy fertőző vírusos betegsége van. Írtak fel neki köptetőt, Nurofent és még egy gyógyszert...

Ezen a héten a csoport több mint fele nem ment oviba, betegek a gyerekek.

2014. okt. 14. 12:23
 13/19 A kérdező kommentje:
Ma köhögő gyerekek papírral a kezükben érkeztek az oviba, amin az állt, hogy közösségbe mehet. Innentől kezdve ha az én lányomnak folyik az orra, hát folyik. És ha elgondolkodok a dokin, azzal változik valami? Mégis hova menjek? Van jogunk felülbírálni őt? Ő az orvos, én nem adhatok neki igazolást. Egyébként meg az orrspray nem vényköteles, így azt akár mikor tudunk venni, és használjuk is.
2014. okt. 14. 15:35
 14/19 A kérdező kommentje:
Ja azt hozzá kell tegyem, hogy két doki van a városunkba, mi az egyikhez, egy másik szülő a másikhoz tartozik, és azt mondta neki a doki, hogy ha ilyennel nem mehet egy gyerek közösségbe, akkor 2015 szeptemberig is otthon maradhatna. Ez ma az egészségügy, lassan már magán gyerekorvoshoz kell járni. De az nálunk nincs.
2014. okt. 14. 15:40
 15/19 anonim ***** válasza:

Ha minden szülő otthon maradna a gyermekével, akinek egy picit folyik az orra vagy picit köhög (láz nélkül), akkor a sok kifizetett gyerekápolási táppénz vagy a sok emiatt munkanélkülivé váló szülő munkanélküli segélye tönkretenné az államot még jobban és a dolgozó emberektől még több járulékot vonnának le. A gyermeknek, óvodának, szülőnek is az az érdeke, hogy megmaradjon a munkahelye a szülőknek. Nyilván mérlegelni kell, hogy melyik az a pont, amikor már nem szabad vinni egy gyermeket az óvodába, mert megfertőzheti a többieket, de ennyi erővel a többi gyermek a játszóházban, buszon, vagy rokonlátogatáson is megfertőződhet.

Tb szakember kismama

2014. okt. 14. 16:54
 16/19 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok:

Az egy dolog, hogy köhögő gyerek oviba mehet, az pedig egy másik, hogy milyen a köhögés. Hurutos (értsd: slejmes) köhögéssel biztosan fertőző, száraz köhögéssel pedig nem biztos.

Nálunk is úgy volt, hogy a doki azt mondta, mehet vissza a gyerek, mégis felülfertőződött. 1 hétre rá száraz köhögés, pár napra rá slejmes köhögés éjszaka. Ahogy írtam fentebb, az óvónő semmi különöset nem tapasztalt, mégis fertőző beteg volt a gyerek. Ki tudja, hogy ő fertőzte-e végig a többieket, vagy a többiek közül fertőzte-e meg valaki az enyémet. 20 gyerekből ma 7en mentek oviba, a többi beteg!

Így utólag inkább azt mondom, inkább maradt volna tovább itthon a gyerek a "kis orrfolyással", minthogy most 6. napja kúráljuk szegényt, és volt, hogy a slejmtől hányt is...

15-ös: Igazad van, csakhogy a kérdező eleve otthon van. Tehát nem függ a munkáltatótól, hogy otthon marad-e a gyerekkel vagy sem.

2014. okt. 14. 17:11
 17/19 anonim ***** válasza:

Bocsi kedves 80 %-os válaszoló, de nem te voltál az utolsó:-) Már írtunk közbe egy párat.

Egyébként én kaptam a gyermekorvosunktól egy nagyon jó ötlete, amit azóta is betartunk és nem szokott a kislányomon lehatalmasodni a betegség. Eleinte én sem hittem benn, de most már, így 3 év távlatából azt mondom nem hülyeség. Amint elkezdődik a taknyosság, elkezdjük esténként leszívni az orrát. Ha csak kevés jön is ki belőle, akkor is szívjuk, így nem tud hátracsorogni, ami gyakran a köhögést is okozza. Sokan azt mondják, hogy de az én gyerekem már olyan ügyesn fújja az orrát, minek leszívni. az orvosunk szerint az nem elég egy 5 éves gyereknél, ha nagyon le van neki rakódva. Azóta, amióta ezt alkalmazzuk, nagyon kevésszer folytatódott betegséggel a köhögés, orrfolyás (természetesen a napi c és multivitamin, d vitamin is fontos)

2014. okt. 14. 17:22
 18/19 A kérdező kommentje:

Ma reggel elmentünk ismét a dokinkhoz, mert már a kicsinek is folyik az orra. Torkuk rendben, lázunk nincs, nem köhögnek, légzésük tiszta. Gyógyszer nem kell, mert mire? C-vitamin, orrcsepp (nálunk orrspray), orrfújás, orrszívás.

Hála a jó égnek, nem betegek, mert a taknyosság nem betegség. Ez volt a válasz! :)

2014. okt. 16. 10:29
 19/19 anonim ***** válasza:
A taknyosság nem betegség, oké, de ha így viszed közösségbe, és felülfertőződik, akkor már nem csak taknyos lesz... A te döntésed, a te gyereked, a te felelősséged! Hidd el, nem az óvónőket és az ovistársakat/szülőket fogja "bántani", ha a gyereked egy hét múlva elkezd hurutosan köhögni vagy hányni. És főként nem az orvosodat, aki végre receptre írhat fel gyógyszert, ami után pénzt kap. :)
2014. okt. 16. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!