Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Milyen "betegséggel" lehet...

Milyen "betegséggel" lehet oviba vinni a gyerekeket? Van erre valami íratlan szabály?

Figyelt kérdés
Gondolok arra, hogy száraz köhögéssel igen, hurutossal már nem? Vagy szárazzal sem? Hazaküldik azt a gyereket akit így visznek b?
2014. okt. 7. 14:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ovija válogatja, én semmilyen köhögéssel nem viszem oviba.
2014. okt. 7. 14:48
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha lázas, bágyadt, akkor nem szabad vinni. Én viszont ha köhög sem vinném. Legyen az száraz vagy hurutos. Pláne, ha taknyos is.

Csak azt nem számítottam ebbe bele, hogy más meg simán beviszi a gyereket köhögéssel - én láttam és hallottam is, amikor az enyémet bevittem.

A fiam el is kapta ugyanazt a nyavalyát, most itthon van. Nálunk 1 héten oviban van a gyerek, másik héten már itthon és így tovább folytatódik ez a "díszítősor".

Még nincs munkám, de nem tudom, hogy ha lesz, akkor hogy fogom megoldani ezt a betegeskedést. Nagyszülei mindketten dolgoznak, nincs kire hagyni.

2014. okt. 7. 15:06
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen, én is hallottam már nem egy hurutos köhögést a bölcsiben is :(
2014. okt. 7. 17:45
 4/12 anonim ***** válasza:

az a baj, hogy ahol "csak" köhögő gyereket bevesznek, ott minden gyerek egész télen betegeskedik, mert fertőzik egymást...

nálunk nem viszik be, kicsi bajjal se, nagy bajjal se. íratlan szabály az, hogy nem viszünk beteg gyereket közösségbe. kár, hogy nincs mindenhol így.

enyém pl. allergiás, ráadásul köhögős, orrfolyós (mandulája bedagad amikor irritálja, ettől köhög), bizony ilyenkor rohangálunk, mert hiába 2 éve jár oda és tudják, hogy allergiás, minden alkalommal kell vinnünk róla papírt, hogy emiatt ugat a gyerek. és igen, telefonálni is szoktak ha nap közben jön ki.

de örülök neki, tényleg keveset betegek, 23an vannak, 20 alá nem nagyon csökken a létszám és 2 év alatt még nem volt járvány nálunk :)

2014. okt. 7. 18:35
 5/12 anonim válasza:
Szülői közösség válogatja, szerintem hurutos köhögéssel már jobb orvoshoz fordulni, az ő véleménye alapján dönteni. Ha esetleg van nagyi aki tud segíteni akkor 1-2 nap kimaradás az oviból nem baj. Amúgy meg ezt az időszakot át kell vészelni: ez ilyen, betegségek jönnek mennek, edződik az immunrendszer, sajnos kicsit bajos, meg bosszantó, ha valamiért mindig visszaesünk, de nem lehet mindent kivédeni!
2014. okt. 7. 23:49
 6/12 anonim ***** válasza:
Én fejlesztő pedagógusként járok ki ovikba napi szinten, ezért van egy kis "tapasztalatom" e téren. Van olyan óvónő, aki azt mondta a szülőnek, hogy kis köhögéssel ne hagyja már otthon a gyereket, mert más szülő is viszi, és így erősödik az immunrendszere (ebben annyi igazság azért van, hogy ha egy nagycsoportos gyerek többet van otthon mint oviban, mert "beteges" fajta, akkor majd ha iskolában se viszik minden apróság miatt, hogy le fog maradni... ha nem túl beteg, kicsit köhög, akkor szerintem nem baj ha megy oviba, ha meg romlik a helyzet, akkor következő nap már otthon lehet hagyni). Viszont ellenpélda is van, a múltkor konkrétan valami zöld folyt a gyerek füléből(!), és mondta is, hogy este fájt a füle, mégis ott volt az oviban...
2014. okt. 8. 20:57
 7/12 anonim ***** válasza:

Betegen nem szabad oviba vinni egy gyereket elvileg. De mivel ennyire eltérőek a vélemények arról, hogy mi a betegség, hát persze, hogy tele van az óvoda köhögő, náthás gyerekkel. Milyen köhögéssel lehet vinni ?! - már a kérdés abszurd.

Az egyik lányom vékony, szőke, kékszemű gyerek, allergiás - ami másnak "csak" egy köhögés, nála tüdőgyulladás lesz. Volt is már neki háromszor, mióra ovis. Én már beletörődtem ebbe, és őszintén irigylem azokat, akik azon morfondíroznak, hogy milyen köhögéssel lehet a gyereket közösségbe vinni :(

2014. okt. 8. 21:45
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk bölcsibe/oviba lehet vinni a gyereket, ha köhög és/vagy náthás. Természetesen ha színes az orrváladék akkor nem! Ha 37,5 fölött van a hője nem! Hányás-hasmenés esetén nem! STb.. Nálunk amúgy első szülőin mindent elmondtak erről és ehhez is tartja magát az ovi/bölcsi, sőt a doktornénink is! Mivel a lányom hajlamos asztmatikus köhögésre, amit lehet, hogy csak egy front vált ki, vagy egy pici nátha, vagy bármilyen időjárási tényező, így szép is lenne, ha nem vihetném közösségbe, mert köhög... Akkor idén kb 2 napot lett volna oviba! :( Engem meg rég kirúgtak volna a munkából! ;) Meg amint látom, sokan nincsenek tisztában a száraz és a hurutos köhögéssel. :D A száraz köhögésnek át kell menni hurutosba, hogy felszakadjon! Szóval akkor "jó" már a köhögés, ha hurutos! Bár nálunk nem egyszer volt olyan, hogy minden tünet elmúlt már a betegségből, de még 3 hétig köhögött kicsit a gyerek... Így szerintem nem kéne elítélni mindenkit egyből, ha köhögve vagy náthásan viszi a gyereket valaki oviba! AZt én is elítélem, aki viszont lázasan beviszi, úgy, hogy előtte beadja neki a lázcsillapítót, stb... Erről más sokat hallottam, de én még ilyennel nem találkoztam szerencsére! :)
2014. okt. 10. 13:40
 9/12 A kérdező kommentje:

Valószínűleg ősszel/télen nem sok gyerek lenne az oviban, ha csak a teljesen egészséges gyerekek mennének be. Engem nem zavar a száraz köhögés vagy az orrfolyós gyerek (ha átlátszó a váladék). Ha elkapja az enyém, hát elkapja. Ezzel jár. A hurutos viszont már más tészta. Na mindegy. Az a baj, hogy nekünk csak annyi van a házirendben, hogy 37.5 fok felett nem lehet vinni. A lányom már egy hete itthon van, mert köhög. Egyszerűen nem tud meggyógyulni :( Közben a kicsit meg viszem a bölcsibe, mert neki semmi baja nincs. Ezzel az a baj, hogy a nagyobbik minden ovis programról lemarad. Ő ezt nem tudja, de nekem fáj helyette is a szívem, hiszen azért jár közösségbe, hogy ilyeneket is megtapasztaljon. Na meg közben minden nap mondja, hogy menni akar oviba :(

Ja, és ebből is látszik, hogy nem feltétlenül kapják el egymástól a betegséget a gyerekek, hiszen az enyémek testvérek, kb mindenen osztoznak.

2014. okt. 10. 14:15
 10/12 anonim ***** válasza:
Mindenekelőtt az én helyzetemben tudni kell, hogy itthon dolgozom, szóval a munkaidőmet tudom ütemezni, ha itthon van gyerek. Én nem viszem őket, ha bágyadtak, köhögnek, sűrűn kell orrot fújni, ha lázasak, hánynak,stb, természetes hogy szintén nem viszem. Fertőző gyerekbetegségek, kötőhártyagyulladás egyértelműen kizáró ok. Ha csak 1-2-t köhög naponta, kicsit folyik az orruk, viszem őket, ennyiért az óvónők sem problémáznak.
2014. nov. 5. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!