Milyen "betegséggel" lehet oviba vinni a gyerekeket? Van erre valami íratlan szabály?
Ha lázas, bágyadt, akkor nem szabad vinni. Én viszont ha köhög sem vinném. Legyen az száraz vagy hurutos. Pláne, ha taknyos is.
Csak azt nem számítottam ebbe bele, hogy más meg simán beviszi a gyereket köhögéssel - én láttam és hallottam is, amikor az enyémet bevittem.
A fiam el is kapta ugyanazt a nyavalyát, most itthon van. Nálunk 1 héten oviban van a gyerek, másik héten már itthon és így tovább folytatódik ez a "díszítősor".
Még nincs munkám, de nem tudom, hogy ha lesz, akkor hogy fogom megoldani ezt a betegeskedést. Nagyszülei mindketten dolgoznak, nincs kire hagyni.
az a baj, hogy ahol "csak" köhögő gyereket bevesznek, ott minden gyerek egész télen betegeskedik, mert fertőzik egymást...
nálunk nem viszik be, kicsi bajjal se, nagy bajjal se. íratlan szabály az, hogy nem viszünk beteg gyereket közösségbe. kár, hogy nincs mindenhol így.
enyém pl. allergiás, ráadásul köhögős, orrfolyós (mandulája bedagad amikor irritálja, ettől köhög), bizony ilyenkor rohangálunk, mert hiába 2 éve jár oda és tudják, hogy allergiás, minden alkalommal kell vinnünk róla papírt, hogy emiatt ugat a gyerek. és igen, telefonálni is szoktak ha nap közben jön ki.
de örülök neki, tényleg keveset betegek, 23an vannak, 20 alá nem nagyon csökken a létszám és 2 év alatt még nem volt járvány nálunk :)
Betegen nem szabad oviba vinni egy gyereket elvileg. De mivel ennyire eltérőek a vélemények arról, hogy mi a betegség, hát persze, hogy tele van az óvoda köhögő, náthás gyerekkel. Milyen köhögéssel lehet vinni ?! - már a kérdés abszurd.
Az egyik lányom vékony, szőke, kékszemű gyerek, allergiás - ami másnak "csak" egy köhögés, nála tüdőgyulladás lesz. Volt is már neki háromszor, mióra ovis. Én már beletörődtem ebbe, és őszintén irigylem azokat, akik azon morfondíroznak, hogy milyen köhögéssel lehet a gyereket közösségbe vinni :(
Valószínűleg ősszel/télen nem sok gyerek lenne az oviban, ha csak a teljesen egészséges gyerekek mennének be. Engem nem zavar a száraz köhögés vagy az orrfolyós gyerek (ha átlátszó a váladék). Ha elkapja az enyém, hát elkapja. Ezzel jár. A hurutos viszont már más tészta. Na mindegy. Az a baj, hogy nekünk csak annyi van a házirendben, hogy 37.5 fok felett nem lehet vinni. A lányom már egy hete itthon van, mert köhög. Egyszerűen nem tud meggyógyulni :( Közben a kicsit meg viszem a bölcsibe, mert neki semmi baja nincs. Ezzel az a baj, hogy a nagyobbik minden ovis programról lemarad. Ő ezt nem tudja, de nekem fáj helyette is a szívem, hiszen azért jár közösségbe, hogy ilyeneket is megtapasztaljon. Na meg közben minden nap mondja, hogy menni akar oviba :(
Ja, és ebből is látszik, hogy nem feltétlenül kapják el egymástól a betegséget a gyerekek, hiszen az enyémek testvérek, kb mindenen osztoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!