Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ez csak szerintem hátrányos...

Ez csak szerintem hátrányos megkülönböztetés?

Figyelt kérdés

Nagycsoportos lányom januárban lesz 6 éves. 5 éves korában kezdett el hangszeren tanulni. Nem egy isten adta őstehetség, de ügyes és lelkes.

Az óvodában indult egy zenei tehetséggondozó program, aminek az első alkalma egy színházlátogatás volt az Erkelbe, a továbbiakban pedig rendszeres zeneórákat tart egy külsős zenetanár a kiválasztottak csoportjának, és később is segítik őket (ez még nem világos nekem, hogy hogyan). Első körben beválogatták a lányomat, így ment a színházlátogatásra, de amikor indultak volna a zeneórák, az óvónők azt mondták, hogy úgy döntöttek, az órákra mást válogatnak be helyette, mert őt már úgyis járatom hangszeres órákra, úgyhogy ők inkább másnak adnák meg a zenetanulás lehetőséget.

Egyfelől értem az óvónők érvelését. Másfelől viszont hátrányos megkülönböztetésnek érzem ezt. Mi köze van az óvodai tehetséggondozó programban való részvételhez annak, hogy ő óvodán kívül mit csinál, ha amúgy a képességei alapján bekerülne a csoportba? Ahogy a szavaikból kivettem, amúgy is egészen más tematikájú ez a tehetséggondozó program, mint amilyenek a hangszeres órák egy magántanárnál, úgyhogy kicsit igazságtalannak érzem, hogy emiatt kimarad valami jóból.

Ti mit gondoltok erről?

2014. okt. 1. 17:05
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

A fő kérdés szerintem az, hogy az óvónő szerint a te lányod tehetségesebb-e a másik gyereknél, vagy ugyanolyan szinten vannak? Ha ugyanolyan, akkor természetes, hogy a másik gyereket válassza be a programba.

Én ilyenen nem akadnék ki.

Az pedig, hogy ki tehetősebb, ki engedheti meg magának a különórákat vagy sem, nem hiszem, hogy egyértelműen látszódna.

A középiskolás barátnőm a családjával minden évben külföldre járt nyaralni + belföldre is többször, ellenben egy egy szobás + nappalis panelban laktak (egy szobában a két kamasz gyerek, fiú és lány). Én soha nem voltam külföldön (de még belföldön sem!) nyaralni a szüleimmel (vagy nélkülük), ellenben egy kétemeletes családi házban laktunk. Na akkor most ki is a tehetősebb? Jah, és azt el is felejtettem írni, hogy a mai napig nyögik vissza a kölcsönt a szüleim, pedig már több mint tíz éve nem vagyok középiskolás.

Szóval ne akarja már más eldönteni, hogy ki mire tud (vagy akar!) költeni...

2014. okt. 14. 13:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!