Ha az édesanya megtiltja, hogy az apa elvigye a gyereket az óvodából és ne adj isten nem tud értük menni, akkor sem adhatják oda jogilag a gyereket az apának?
Volt feleségem csupán rosszindulatból megtiltotta, hogy a gyerekeket kiadják nekem az oviból, miután elköltöztek otthonról. Hivatalos tiltó végzés természetesen nincs.
(Előtte sokszor mentem értük)
Nem tippeket, hanem tapasztalaton alapuló választ várok.
Továbbá ne boncolgassuk, hogy miért tette ezt, hisz megírtam.
Köszönöm.
"Nem a bosszu a fő,de ha apuka elviszi ugy a gyereket,h nem szol anyukanak, csak hogy fitogtassa a közös jogokat, az sem szolgàlja éppen a gyerek érdekét. Rabolgatni a gyereket egymás elől nem tul okos megoldás."
Szóval akkor ki a hibás, az anya aki előszór elvitte nem? Akkor ezt minél előbb megszüntetni kell, nem támogatni és hagyni
Anya nem viheti, apa nem viheti, akkor mi a megoldás?
Szar kapcsolatban maradni a gyerek elhelyezésig????
Csodás törvények...
Az, hogy az apának/anyának kötelesek kiadni a gyereket, ha nincs hivatalos tiltás, nem teljesen igaz. Én úgy tudom, ha az óvónő úgy észleli, hogy a szülő nem beszámítható(alkohol, drog, betegség stb miatt), akkor nem köteles kiadni. Másrészt, ha mondjuk az exed valami miatt nem tud menni a közös gyereketekért, reggel szól, vagy telefonon napközben, hogy apuka megy érte, adják neki oda, akkor biztosan elhozhatod.
Ha viszont hátsó szándékból kérdezed ezt, akkor javaslom, hogy bármilyen a kapcsolatotok az exeddel, a gyereket ne vonjátok bele!
De igenis sok sz.r törvény van ilyen esetekben.
Kérni kell az ideiglenes gyermekelhelyezést....és addig?
Vagy azt azonnal megadják?
Addig él azzal akit gyereke anyjának,apjának választott.
Válás után és gyerekelhelyezés után is lesz másiknál a gyerek.
A gyerekeket hétvégén láthatom a végzés szerint.
Nincs semmi hátsó szándékom, a kérdésem világos:
"...ne adj isten, nem tud értük menni...".
Csupán egy váratlan, de nem kizárt helyzetre gondolván tettem fel a kérdést.
Köszönöm a többségi korrekt válaszokat!
Hivatalos bírósági tiltó végzés hiányában az óvoda köteles Neked is kiadni a gyermeket.
Egy óvodavezető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!