Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Vinnétek így oviba a gyermeket...

Vinnétek így oviba a gyermeketeket?

Figyelt kérdés

Az egész családon végigmegy valami varusos "takonykór". A fiam már nagyjából kigyógyult, már csak levert, fáradékony, köhög és folyik az orra, de láza nincs és már eszik is. A család többi tagja (nagyszülők, testvérek, apa, anya) a betegség különböző fázisában van.

Az óvónők már örülnének, ha menne, de én félek, hogy a, visszaeseik, b, végigfertőzi a komplett csoportot.

Sajnos az előző évben is többet volt itthon betegen mint óvodában, de ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni. Vitamint eszünk, immunerősítőt eszünk, de az ovi padlóra küld mindegyikünket.

2014. szept. 8. 13:42
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Én még itthon vagyok a kistesóval, szóval nem a munkából kiesés a kérdés, hanem az, hogy mennyire illik egy félig beteg gyereket óvodába küldeni.

A fiam egyébként szeretne menni, de igazából nekem is megvan a véleményem az olyan szülőkről, akik betegen viszik oviba a gyerekeket, a "az enyémet is megfertőzték, most csak továbbadjuk" elv miatt.

Szívem szerint még nem vinném, de az óvónőkkel sem szeretnék összetűzésbe keveredni.

2014. szept. 8. 13:49
 2/14 anonim ***** válasza:
Én csak akkor vinném ha rendesen meggyógyult. Mert ha csak félig van jól lehet a több pihenés jobban esne neki is.
2014. szept. 8. 13:52
 3/14 anonim ***** válasza:

Az orvost kérdezném erről, nem a GYIK-et.

Ha fertőzhet, természetesen nem vinném.

2014. szept. 8. 13:54
 4/14 A kérdező kommentje:
Az orvos szerint fertőzhet, de már nyugodtan vihetem oviba...
2014. szept. 8. 13:57
 5/14 anonim ***** válasza:
Én nem vinném, mert ha erre pluszban összeszed vmit, nagyobb baj is lehet. Főleg, h nem is létkérdés. Te vagy az anyja, állj ki érte.
2014. szept. 8. 13:59
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem értem az orvosod. Ha fertőzhet még akkor semmi keresni valója sincs a közössègben.
2014. szept. 8. 14:04
 7/14 A kérdező kommentje:
Nálunk az oviban akkor beteg a gyerek, ha hány, megy a hasa vagy lázas. Ha "csak" nincs jól, folyik az orra és köhög az nem betegség.
2014. szept. 8. 14:06
 8/14 anonim ***** válasza:

Mond azt, hogy még gyenge, 2-3 napig otthon tartod és utána viszed. Elmondhatod nekik is a konkrét okokat, hogy nehezen lábal ki a betegségből, a doki szerint fertőzhet, inkább nem vinnéd még.

Az óvónénik sem akarnak rosszat azzal, hogy vidd, de az első a gyerek egészsége.

2014. szept. 8. 14:10
 9/14 anonim ***** válasza:

Pff..na az ilyen orvos adja vissza a diplomáját!

No ezért beteg az én 4 éves gyerekem is állandóan mert "csak picit köhög,picit folyik az orra de már otthon unatkozik" címszóval beviszik a gyereket!

Sztem ne vidd..mirét kerülnél ezért összetűzésbe az ovónőkkel??,Na ne már,ne ámítsuk már magunkat.Ők csak örülnek ha mínusz egy gyerek..meg nehogy már örüljenek egy olyannak akinek egész nap az orrát kell fújogatni!hagyjuk már!

ha meg otthon vagy nem esel ki a munkából akkor ez nem is kérdés!

Én is itthon vagyok kistesóval,ha a nagyobbiknak "csak" folyik az orra akkor azonnal veszem ki az oviból mert neki nagyon fontos hogy orrszival szívva legyen az orra különben ráhúzódik a fülére!Soha nem szóltak még ezért az Óvónők,hogy márpedig folyó orral igenis vigyem a gyereket!

Arról meg nem is beszélve,ha nincs 100%-osan meggyógyulva ergo az immunrendszere még nem az igazi és így beviszed közösségbe még többel köthetitek be(pl benyal egy fosós vírust vagy fülgyulladást stb)

2014. szept. 8. 14:12
 10/14 anonim ***** válasza:
Nem vinném,hogy össze fertőzze a többit,és mélységesen elítélem az orvosotokat is.Ha mindenki már csak egészségesen vinné a gyerekét,negyed annyit nem lennének betegek.
2014. szept. 8. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!