Ikreid egy csoportba járnak vagy külön? Miért döntöttél így? Jó döntés volt?
Figyelt kérdés
Enyéim most kezdték az ovit, egy csoportban. A beszoktatáskor elbizonytalanodtam, hogy jó lesz-e így, ezért érdekel, ha valakinek erről van tapasztalata.2014. szept. 3. 21:45
1/6 anonim válasza:
Mi is most kezdtük, egy csoportban vannak. Nem láttam értelmét külön rakni őket.
2/6 anonim válasza:
Barátnőmék ikrei egy csoportba jártak, megbánták, az egyik teljesen elnyomta a másikat, emiatt a sulit sem tudják időben kezdeni.
3/6 A kérdező kommentje:
Enyémek bölcsibe is jártak, ott is együtt. A gondozók azt mondták, menjenek egy csoportba az oviban is. De most látom, hogy közösségben mennyire ledominálja egyik a másikat, az egyik folyton a másikat utánozza, követi, pedig más az érdeklődésük, de ez ott nem mutatkozik meg egyáltalán. Bevallom, kicsit elkeseredtem. Nem tudom, alakul-e majd ez, nyilván az óvónőkön is múlik, de vegyes csoport, sok a nagycsoportos, iskolába készülő gyerek náluk, így nem biztos, hogy jut figyelem a kicsikre. Pontosan attól félek, amit Második írt.
2014. szept. 3. 22:27
4/6 anonim válasza:
Igen, ilyenor javasolják a külön csoportot! Ha úgy látod, hogy rossz irányba mennek a dolgok, szerintem kérdezz meg egy gyerekpszichológust, mi lenne a legjobb. Mert most már nehéz lenne váltani, és főleg, hogy melyik gyereket tetesd át más csoportba (ha lehet egyáltalán)? Szerintem inkább a dominánsabbat, de vele sem lehet könnyen megértetni az okát, úgy érezheti, hogy valamit rosszul csinált. Kitartást, hátha mégis bejön a dolog! Első voltam.
5/6 anonim válasza:
Nekem is ikreim vannak,egypetéjű lányok.Egy percig sem gondoltam azt,hogy külön kéne iratni őket,sőt nem is hagytam volna,ha azt javasolták volna az oviba.Bár lehet ez gyerekfüggő,nemtudom.
6/6 anonim válasza:
nekem ikreim nincsenek, de tanító vagyok, láttam pár példát. általánosságban én jónak tratom, ha oviba 1 csoportba járnak, de suliban külön osztályba, mert ott már a teljesítményüket folyton összehasonlítgatnák. oviban inkább segít, hogy van egy "barátjuk".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!