Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Jó-e az, ha két testvér az...

Jó-e az, ha két testvér az óvodába egy csoportba kerül?

Figyelt kérdés
Vegyes csoport lesz a 3 éves lányom és az 5 éves fiam összekerülnek az óvodában is . nem vagyok benne biztos, hogy jó.
2014. jún. 22. 06:24
 1/8 anonim ***** válasza:
En nem szeretnem igy. A kicsinek mas társas kapcsolatok kellenek, nem kell allandoan a testvér közeleben lennie. Nálunk voltak ikrek a csoportban kérdéskör, aztan egy honap utan kulon csoportba kerültek: csak egymással játszottak, mással nem foglalkoztak. Nem volt jo senkinek.
2014. jún. 22. 07:22
 2/8 anonim ***** válasza:
az én 2 fiam is egycsoportba került még sem logtak egymás nyakán.
2014. jún. 22. 07:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálunk pont így van! 3 éves a kicsi, 5 a nagy. Ők fiúk. Magánoviba járnak, 15 gyerkőc van az oviban. Vannak más tesók is, és nagyon jól működik. Nagyon jól összekovácsolódott a kis csapat, és a tesóknak is nagyon jót tesz.
2014. jún. 22. 08:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Én gyerekként átéltem, nem volt jó. Én voltam a nagycsoportos, húgom kicsi, és nálunk bizony az óvónénik elvárták, hogy én rendezzem a tesóm :(

Én egy nagyon gondoskodó ember vagyok (nem véletlenül lettem ápolón majd gyógypedagógus), de gyerekként ez teher volt. A többiek már kint voltak az uvdaron, mikor én még öltöztem, mert előbb a tesóm kellett intéznem. Nyilván pedagógus-függő is a dolog persze.

2014. jún. 22. 08:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Ikreim ősszel kezdik az ovit, egy csoportban lesznek. Nem féltem őket, mert jól szocializáltak, nyitottak, ráadásul mostanában sokat harcolnak, rivalizálnak egymással, pont jó lesz, ha nagyobb közösségbe kerülnek.

Régebben sokat vittem őket játszóházakba, ott is ment mindegyik a maga útjára, egypetéjűségük ellenére annyira más a személyiségük, nem akarnak egymás fenekében lenni.

2014. jún. 22. 09:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Testvérkapcsolattól függ. Nekem is egy csoportba kerülnek a lányaim. Nagyobb gyerektársaságban látom, hogy nem lógnak egymás nyakán, nyitnak másfelé, és többnyire külön játszanak. Szerintem ez akkor probléma, ha a kicsi nagyon megy az idősebb testvér után, és nem válik le.

Hogy mennyire jó egy vegyes csoport, az más kérdéskör. A nagylányom csoportjában jól működik. Ez pedig szerintem főleg az óvónők érdeme.

2014. jún. 22. 14:31
 7/8 anonim ***** válasza:

3 és 5 éves lányok, nálunk nem jött be a vegyescsoport.

Az első hónapban örültem, mikor beszokott a pici, mert így könnyebb volt.

De sajnos nem változott a helyzet, folyamatosan rá volt akaszkodva a nagyra. Egyáltalán nem próbált magának barátokat szerezni. A nagyot sokszor zavarta.

Én kivettem őket ebből az oviból, ősztől mennek másik oviba, ahol tiszta csoportok vannak, hadd legyen mindkét gyerek a saját korosztályában. Egészen biztos vagyok benne, hogy jót fog nekik tenni.

2014. jún. 23. 09:13
 8/8 anonim ***** válasza:
természetesen a gyerekektől is függ ,de mivel két eltérő nemű és korú,tehát nem ikerpár gyerekről van szó én a külön csoportot javasolnám,ha ikrek lennének együtt tartanám őket,de igy ráadásul a kisebb a lányka...a fiú maradhatna a vegyesbe a lányka meg egy másik vegyesbe vagy tiszta csoportba óvó néni
2014. jún. 27. 01:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!