Nálatok hogyan alakult az első nap az oviban?
Engem nagyon meglepett, hogy nem maradhattam ott a kisfiammal egy picit sem, egyből elküldtek, még csak azt sem mondták, mikorra menjek érte. Legalább egy fél órára bemehettem volna vele, hisz minden idegen számára, a szoba, a gyerekek, az ovó nénik.. Járt bölcsibe, megszokta az elválást, csak sokkolt engem kicsit ez a káosz. Semmit nem mondtak, nem kérdeztek.. Hozzam el alvás előtt? Vagy maradjon uzsonnàig, ahogyan azt a bölcsiben megszokta? Mivel teszek jót neki?
Köszönöm.
Nekem is volt bölcsis a lányom.
Ott voltam vele kb fél órát, rajzoltunk az óvó nénivel. Amikor elkezdtek reggelizni, akkor jöttem el.
Ma még nem alszik ott, csak ott ebédel. De ezt megbeszéltem az óvónővel.
Az én fiam tavaly kezdte.
Őt is "azonnal" ott kellett hagyni, de kérték hogy 1-1,5 óra múlva menjünk vissza, de csak a folyosón várakozzunk. Kiszólnak mindenkinek hogy érzi magát a gyerek. Ha jól elvan, akkor ebéd után menjünk vissza érte, akit pedig 1,5 óra alatt sem tudtak "megbékíteni", nagyon nem érzi jól magát, aztiinkább vigye haza a szülő, másnap folytathatják.
Az első két hétben egyáltalán nem aludtak ott, akkor sem ha pikk-pakk ment a kezdés.
Én a helyedben pár napig elhoznám ebéd után.
Ma kezdtek az iker fiaink, nem voltak bölcsisek.
Nyáron volt szülői értekezlet, még akkor javasolták az óvónők, hogy lehetőleg ne maradjanak sokat a szülők, átöltözés, elrendezkedés után köszönjenek el, mert tapasztalataik szerint így könnyebb a gyereknek. Ma alvás után hozzuk el őket, (ezt is az óvónők javasolták), ha minden jól megy, holnap már délután is maradhatnak.
Egész nyáron örömmel készültünk rá, nem sírtak, tkp. alig akartak elköszönni tőlünk, annyira belevetették magukat a játékba egyből. Megnyugodva jöttünk el.
Ha nem beszéltetek meg semmit az elhozatalról, akkor szerintem tedd úgy, ahogy jónak látod, te tudod, hogy sikerült a reggeletek, mennyire álmos, elalszik-e majd vajon, stb. Sok sikert!
Nálunk sem volt bölcsis a gyerkőc. Ma volt az első nap az oviban, délelőtt ott voltak velük a szülők, délben mindenki hazament. Holnap már csak visszük őket, délutánig maradnak, ott is alszanak. Ha valami van, hívnak telefonon, egyeztettünk telszámot.
Szerintem jobb lenne úgy, ha nálatok is legalább az első napon ott lettek volna a szülők valamennyit, mégiscsak új környezet, meg új emberek. Ha nem mondanak semmit, akkor pedig kérdezz. Én egyfolytában az óvónők nyakára járok minden hülyeséggel, de inkább kérdezzek, mint aztán kukán üljek, hogy mi legyen.
Összességében jól sikerült első nap, kíváncsi vagyok, hogy holnap ha otthagyjuk, mekkora ordítást rendez(nek) majd.
Ma kezdett a lányom az óvodában és már rögtön ott is maradt,majd 15:30-ra megyek érte,addigra már meguzsonnáznak.
Egyébként bölcsis volt,tehát hozzá van szokva,hogy nem vagyunk mellette :)
Nálunk aki családból jön (tehát nem volt bölcsis),azok később kezdenek (15.-én),de a bölcsis társai közül is van olyan,akit még be kell szoktatni mert igényli (de ők előtte is nagyon anyásak voltak).
Az óvónők jobban örülnek,ha ott marad reggeltől délutánig a kicsi,mert akkor hamarabb hozzászokik a "menetrendhez".
Nálunk megkértek mindenkit, hogy ha lehet akkor első héten még nem aludjanak ott a gyerekek, ebéd után menjenek haza. Persze ha valaki már dolgozik és nem tudja megoldani, akkor maradhat a gyerkőc.
Nekünk jól sikerült, kislányom 3 éves múlt, volt bölcsis, ma bementünk fél 9-re, váltottunk pár szót a két óvónővel, leraktam a cuccokat és elbúcsúztam a kislányomtól, nem sírt nem hisztizett. 11-re mentem érte, mondták hogy minden rendben volt, és mondtam hogy holnap már valószínűleg ott fog ebédelni de aludni csak jövő héten. Ők is helyeselték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!