Ha itthon vagyok veszélyeztetett terhesen, köteles vagyok elhozni délben a 4 éves lányomat az oviból? És szülés után?
28 hetes ikertehres vagyok. Ma mondta az óvónő hogy 12 felé szoktak végezni az ebéddel, akkorra menjek a lányomért. Kérdeztem miért, mondta hogy mivel otthon vagyok. Azt hittem, félreértés van köztünk, ezért elmondtam hogy veszélyeztetett vagyok, nem szórakozásból vagyok otthon, többnapi kórházi bentfekvésen vagyok túl. Csak hümmögöt, egyértelműen negatív a véleménye.
Aztán mondta, hogy akkor majd szülés után. Erre nem válaszoltam. Úgy gondolom, jobb a lányomnak az oviban, jobban tud ott aludni mint itthon két újszülött mellett. 3-f4 felé szoktam érte menni, 8 után érnek be reggel a férjemmel, nem érzem, hogy hanyagságból vagy nemtörődömségből le lenne passzolva. Így is hol a babaák, hol a lányom miatt van lelkiismeret-furdalásom, nagyon nem kellett most ez :-(
De a lényeg: van valami törvényi alapja annak, hogy amíg itthon vagyok terhesen majd később a kicsikkel, akkor délben köteles vagyok elhozni a nagyot az óvodából?
Nem, nem vagy koteles elhozni. Ha felvettek, akkor egesz nyitvatartási ido alatt az oviban lehet. A "foallasu anyaságnal" van meghatározva napi 4 vagy 6 ora.
En azert a szules utan megpróbálnak megoldani a korábbi hazajovetelt. Sokat segítene a testverfeltekenyseg csökkentésében.
Miért érezné? Most is "le van passzolva" az oviba.
A feladatokba bevonás pedig elég kétélű dolog. engem is mindig bevont anyám... hát, nem segítette elő a jó kapcsolatot a testvéreimmel.
Szülés után itthon lesz pár hetet, ha pedig már nem fog aludni délután, akkor elhozom ebéd után. De amíg szüksége van a délutáni alvásra, addig nem hiszem.
De most nincs masik gyerek, aki viszont otthon van veled.
Na mindegy, a lényeg, hogy nem kotelezhetnek ra, hogy kivedd a gyereket az ovibol, vagy rövidebb időre vidd.
nincs ilyen törvény. illetve inkább a másik oldalra billen, mert azt mondja, hogy kötelesek ellátni annyi időben amennyit ott tölt.
de a gyakorlatban valóban ez van, megkérik szépen vagy éppen nem szépen a gyeseseket, hogy délben vigyék haza a gyerekeket.
azt gondolom, hogy ennek egy valós oka lehet, hogy kicsi a terem, az ágyak sok helyet foglalnak, alig lehet elférni. de nyilván annyi gyereket meg nem vesznek fel amennyit nem tudnak lefektetni, nem???
mi egy nagyon korrekt ovit fogtunk ki. kifejezetten azt szeretik ha minden gyerek 8-4-ig bent van, mert aki később jön, előbb megy, azok a gyerekek mindig kis különcök, nem nagyon lesz barátjuk, hisz a többiek akik sokat vannak együtt jobban összeszoknak. én ezzel egyetértek.
viszont júli közepétől szeptember 1-ig csak azok vihetik a gyereküket akik dolgoznak.
bár gondolom veszélyeztetett terhességnél simán hozhatják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!