Melyik ovit választanád a helyemben?
Csatlakozom az előttem írókhoz (ovis kisfiú anyukája vagyok).
Mi beírattuk a kicsinket a csillogó-villogó ígéretes, minden földi jót ígérő, nagyon jó hírű magánoviba, ódákat zengett mindenki az egyik pedagógusról, gyöngyörű tárgyi körülmények, hozzánk hasonló életvezetésű szülők gyerekei, kis létszám, Fisher Price játékok.
Mégis eljöttünk- mert az egy csodálatos óvónéni mellett a másik már kevésbé a szakmája büszkesége, a dadusok jönnek-mennek- a gyerekeknek az emberi kapcsolatok (óvónénivel és egymással is) fontosabbak, mint a tökéletes környezet.
Első körben a mellettetek lévő ovit választanám: jó lesz, ha a mama korábban érte tud menni, lesz annyi nevelés nélküli munkanap, ünnep, betegség, hogy elkél majd a segítség.
Az viszont szöget ütött a fejembe, hogy azt írtad: "nincs túl jó híre"- ez mit jelent pontosabban?
Ha már kopott a festék vagy nem túl újak (de biztonságosak!) a hinták, akkor nyugodtan vidd oda a kisfiadat- a gyerekek kreatívak, szegényesebb játékszerekkel is nagyszerűen játszanak (képzeletükkel kiszínezik, kiegészítik)- ha van szerető környezet, elfogadó, kedves, szívélyes pedagógusok és állandóság.
DE: azon én is elgondolkodnék, ha túlzsúfolt csoportok, 25+ feletti gyermeklétszám, esetleg olyan integráltnak hirdetett ovi lenne, ahol a speciális nevelési igényű gyerekekre a valóságban nem jut plusz segítő (hanem pl. csak felveszik az ilyen gyerekek után járó plusz támogatásokat, de még a kijáró logopédus sem jut el a gyerekekhez stb.), akkor is nagyon elgondolkodnék, ha nyilvánvalóan igen rosszul szocializálódott, minimális higiénés, életvezetési dolgokban is jelentősen elmaradott gyermekek lennének többségben ennél az ovinál- mert akkor felmerülne bennem a kérdés, hogy az 1-2 jóravaló pedagógus tudná-e és ha igen, mennyire ellensúlyozni ezt...
(onnan jutott ez eszembe, hogy pl. a mi fővárosi kerületünkben van olyan óvoda- a mi körzetesünk éppen- ahol vannak olyan csoportok, ahová valóban a súlyosan hátrányos helyzetű, szociálisan különösen problémás gyerekeket "gyűjtik"... elmenve egyszer-mászsor az udvaruk mellett bizony láttunk már "cifrákat", hallottunk olyan durva káromkorásokat 4-5 évesektől, hogy pirultam... kérdés, hogy ezt hogyan tudja a pedagógus ellensúlyozni- szerintem nem sok sikerrel...)
Nézd a pedagógusok személyét elsősorban, másodsorban a "gyerekanyagot" és csak harmadikként a tárgyi feltételeket.
tud meg miért mondják a közeli óvirol hogy nem tul jó a híre
mert lehet hogy más gond is van ott nem csak a régi épület vagy régi játékok.
az óvónénit válaszd,ne az ovit
ha jó az óvónéni,akkor a 200 méterre levőt választanám
a miénk is ilyen,régebbi ovi,bár lepukkanva azért nincs,de nem modern,és 100 méterre van.az óvó néni nagyon jó,így én ezt választottam
az meg hogy 3 perc alatt beérünk,megfizethetetlen
én nem hurcolnám a msszibe,ha itt jó az óvó néni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!