Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szereti az ovit, vagy nem...

Szereti az ovit, vagy nem szereti, honnan tudjam?

Figyelt kérdés

Kb fél év után kezdte mondogatni, hogy nem akar menni. Sosem mesél semmiről, se mondóka, se vers, semmi sem ragadt meg neki, vagy nem tanulnak ilyet??? Lehetséges?

Előtte kb. 1,5 évig járt magánbölcsibe, egyszer sem mondta, hogy nem akar menni. 3 évesen a Tavaszi szél vizet áraszt-ot énekelte otthon. Minden héten valami saját készítésű apróságot hoztunk haza. Az oviban kb. 5 darab/év :(

Mit csináljak? Vagy ilyenek az állami intézmények? Törődjek bele? Keressünk másik ovit?

Van 2 kis cimborája, egyik a bölcsiből, őket emlegeti otthon is, szituációs játékokban.

Az óvónő szerint jól érzi magát, aktívan részt veszt a programokban, stb. De nekem vannak kétségeim, hogy tényleg jól érzi-e magát, vagy csak azt mondják, amit hallani akar egy szülő.

:(

Tanácstalan, nyugtalan vagyok, ezen pörgök naponta, nem tudom kitől kérjek igazán tanácsot.

Ja és azt mondja, hogy unatkozik az oviban, unalmasak, kopottak a játékok, nem olyan jó ott a gyerekekkel sem a játék.

2014. júl. 22. 10:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Intézménye válogatja, de még azon belül is változhat, egyik csoport ilyen, a másik olyan.

Én a helyedben keresnék másik óvodát, bíznék a megérzéseimben és a gyerekben, ha azt mondja, hogy nem érzi jól magát.

Ha úgy érzed, keress egy magánovit, hátha abban jobbna bízol.

2014. júl. 22. 22:06
 2/7 anonim ***** válasza:

lányom szereti az óvit ,sokat rajzolnak ,gyurmáznak stb mindig tanul valami uj dalt.év közben .és állami óvoda.

nem minden óvi olyan mint amilyenröl írsz.

2014. júl. 23. 06:41
 3/7 anonim ***** válasza:

Kár hogy tavasszal vannak a nyílt napok, és így nem tudsz bemenni.

Tegyél fel kicsit "keresztkérdéseket"

Általában kikkel játszik, mit játszanak, mi a kedvenc játéka, aktív-e a foglalkozásokon.

Ha jól rejtőzködsz és alkalmas az udvar, akkor egyszer lesd meg mit csinál az udvaron :D

2014. júl. 23. 09:51
 4/7 A kérdező kommentje:
Szinte semmit sem mesél, ha mesél, akkor meg kiszínezi a történeteket a végére. Szoktam kérdezgetni, de nem sok sikerrel. Látni kellene valóban, hogy mi is történik vele.
2014. júl. 23. 16:18
 5/7 anonim ***** válasza:
ja, ezeket a keresztkérdéseket az óvónőnek gondoltam :)
2014. júl. 23. 17:56
 6/7 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy 4-kor már hazamennek a mi óvónőink és átkerülnek másik csoportba a gyerekek, az ottani óvónő meg ezáltal nem tud semmit. Ritkán tudok érte menni, főleg 4 előtt. Amikor rákérdeztem, csak pozitív, jó dolgokat mondott, de ugye azt mond, amit akar, amit akar a szülő hallani. Szerintem ha az óvónőnek nincs gondja a gyerekkel, akkor ő rendben találja a helyzetet. :( Jobban örültem volna, valami olyan is mond, amit nem szeret a kisfiam, vagy bántotta valaki, valami, stb. De ilyet nem mondott.
2014. júl. 24. 12:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha ez a megérzésed akkor tuti hogy van alapja, mert a te gyereked csak te ismered igazán. Egy óvodai intézményben, ha nem volt kirívó eset akkor nem is mondanak semmit. Ha az ő szempontjukból nem volt gond a gyerekkel, akkor csak sablonos válaszokat fogsz kapni.

Érdemes bábokkal, építő kockákkal kialakítani egy játék ovit és eljátszani az óvodai napját vele. Nem kell hogy hasonlítsanak a figurák, mi kukabúvár figurákkal játszottuk el az ovis életet. Ő nevezte el őket. Megkérdeztem hogy melyik legyen ő? Melyik a dadus néni? stb. Aztán megkérdeztem hogy mit játszanak most a gyerekek? Hogy érzi magát az ő figurája? Mit szeret legjobban az oviban? Mit nem szeret az oviban? stb.

Ha sok ideig azt látod hogy számára nem megfelelő közeg ez az intézmény érdemes másikat keresni, mert egy jó óvoda választás nagyon meg tudja hálálni magát.

2014. júl. 28. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!