Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha szabadságon vagytok (normál...

Ha szabadságon vagytok (normál tanév alatt, nem nyáron! ), akkor a gyermek is otthon van veletek?

Figyelt kérdés

Erre a kérdésemre nem adtak választ az oviban.

Szeptembertől kezdi a lányom az ovit és nagyon kedvesek, segítőkészek.

Viszont erre nem kaptam választ, de több szülő (vegyes csoportos az ovi) mondta nekem, hogy nem nagyon szeretik az oviban, ha a gyermek bent van, ha anyuka esetleg szabin van vagy pihenő napos.

Meséltek egy morbid esetet is, amikor a két szülő temetésre ment és erről tudtak az óvodában is. Nem akarták reggel bevenni a gyereket, mondván, miért nem a szülő van vele, ha úgysem megy dolgozni?!

Egyébként mindenki csak dicséri az ovit és rengeteg jót hallottam róla. Ezért is írattam ide be, szerencsére fel is vették.

Ez a probléma egyébként máshol is általános?!

2014. júl. 22. 12:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem is értem ezt a hozzáállást az óvoda részéről. Nekem még nincs gyerekem, de van több ismerősöm is akiknek óvodás a gyereke. A környéken nálunk pont hogy azt nem szeretik ha a szülő szabin van és ilyenkor a gyerek se megy napokig (kivéve ugye nyaralás stb.), illetve ha ilyenkor anyuka délelőtt 10re viszi be, vagy 1kor el is hozza. Ők azt vallják, hogy a gyereknek meg kell szoknia egy rendszert, mert iskolában sem lesz az,hogy azért mert anyuka 1-2 napig szabin van, akkor neki sem kell tanulni, meg felkelni iskolába menni. Szerintem az óvodának pont, hogy semmi köze ahhoz, hogy a szülőnek mennyi szabadideje van, vagy hogy hogyan dolgozik és mikor van szabin/táppénzen. Kicsit felháborító..
2014. júl. 22. 13:45
 12/15 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség. Aki munkanélküli, annak a gyereke nem járhat oviba?

Nálunk is volt ebből gond. A második alkalom után mondtam az óvónőnek, hogy ha ez gond, akkor hívjon fel a vezető óvónő. Aztán legközelebb mondta, hogy nem érti miért csinálom ezt, nem beszélt velem a vezető? Na akkor egyből az irodába mentem, ahol kiderült hogy ő nem is tud a problémáról. Azóta egy szót nem szól az óvónő.

2014. júl. 22. 14:07
 13/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt az ügyeleti napokra értették, és a rendkívüli napokra, amikor pl. szombaton dolgozunk le valamit. Sokaknál fél nap, vagy be se kell menni. Azon valóban nem szeretik sehol, ha bent van olyan gyerek, akinek a szülője otthon van (pl. Gyeses). Én olyankor soha nem vittem/viszem. Viszont rendes hétköznap, ami normál nevelési nap van, és nekem (pl. ahogy írtad) temetésre kell mennem, és őt nem akarnám vinni, megbeszélném, és bevinném az oviba. Ebből nem lenne gond, volt már hasonló eset.
2014. júl. 22. 23:57
 14/15 anonim ***** válasza:

furcsa egy óvoda. nekem minden 2. héten pénteken van szabadnapom. férjem reggel ugyanúgy viszi mint máskor, én kicsit tovább alszom akkor :) utána elintézem a bevásárlást, takarítást, majd alvás után megyek érte.

kérdeztem a gyerektől, hogy mit szeretne, ő választotta ezeken a napokon az ovit, szeret menni.

meg nálunk egyébként se szeretik ezeket az egy napos hiányzásokat mert szerintük akkor lesz jó közösség ha H-P-ig hasonló időben bent vannak. egyébként szerintem is, persze van olyan is, hogy elviszem múzeumba ovi helyett, azért se szólnak!

egyszer volt olyan eddig, hogy kényszerszabira küldtek, az idén januárban volt, 2 hetet itthon voltam, akkor is ment, de sokszor délben elhoztam.

nem titkolom, de nem is kérdezik, hogy anyuka ugye nincs szabin??? tényleg nem is értem azt amit leírtál!

2014. júl. 23. 20:09
 15/15 anonim ***** válasza:

senkinek semmi köze hozzá,hogy pihenős vagy -e,vagy szabadságon vagy -e.Nehogy már az óvoda ossza be a szabadidőmet.Én 12 órázom,egyik nap nappal,másnap éjjel dolgozom,aztán van két szabadnapom.Ezek szerint nekem akkor egy héten csak egyszer,vagy kétszer kellene vinni a gyereket oviba,mert csak akkor dolgozok nappal?Hülyeség. Én természetesen viszem minden nap.Éjszakás előtt és után is pihennem kell,meg a házimunkát ügyintézést is meg kell valamikor csináljam.

De amúgy nálunk szó sincs ilyesmiről,tisztában vannak vele,hopgy hogy dolgozom,ha éjszakás után viszem reggel,mindig jó pihenést kívánnak.

2014. júl. 29. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!