Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha szabadságon vagytok (normál...

Ha szabadságon vagytok (normál tanév alatt, nem nyáron! ), akkor a gyermek is otthon van veletek?

Figyelt kérdés

Erre a kérdésemre nem adtak választ az oviban.

Szeptembertől kezdi a lányom az ovit és nagyon kedvesek, segítőkészek.

Viszont erre nem kaptam választ, de több szülő (vegyes csoportos az ovi) mondta nekem, hogy nem nagyon szeretik az oviban, ha a gyermek bent van, ha anyuka esetleg szabin van vagy pihenő napos.

Meséltek egy morbid esetet is, amikor a két szülő temetésre ment és erről tudtak az óvodában is. Nem akarták reggel bevenni a gyereket, mondván, miért nem a szülő van vele, ha úgysem megy dolgozni?!

Egyébként mindenki csak dicséri az ovit és rengeteg jót hallottam róla. Ezért is írattam ide be, szerencsére fel is vették.

Ez a probléma egyébként máshol is általános?!

2014. júl. 22. 12:10
1 2
 1/15 Andizsuzsi ***** válasza:
Honnan tudják az óvodában azt, hogy a szülő mikor van szabadságon?
2014. júl. 22. 12:13
 2/15 anonim ***** válasza:
Nálunk nem tudták az oviban, mikor vagyok szabadságon, így nem is volt ebből probléma. Én ezt egyébként nem tartom helyesnek az óvoda részéről, hogy így állnak hozzá.
2014. júl. 22. 12:16
 3/15 anonim ***** válasza:

Az óvodában nem fogják tudni, hogy te pihenőnapos vagy, vagy szabadságon van éppen.

Egyébként meg akkor is mehet oviba. Nincs olyan szabály, hogy akkor otthon kéne maradnia.

Én olyat hallottam, hogy szóltak az óvónők az anyukának, ha otthon van a második babával, akkor minek viszi oviba a nagyobb gyereket. Beszélt az igazgatóval, hogy miért ne vihetné oviba? Ő mondta neki, hogy nyugodtan vihetni.

És egyébként is, most már nem kötelező oviba íratni a gyereket?

2014. júl. 22. 12:16
 4/15 A kérdező kommentje:

Ezt én is megkérdeztem a szülőktől, akikkel erről beszélgettem és ők azt mondták, hogy nem szabad hamarabb a gyerekért menni ilyenkor. A szokott időben szabad csak elhozni 4-5 fele, ha nem akar a szülő lebukni.

Illetve még azt mondták, hogy más óvónővel, gondozóval simán összelehet futni vásárlás/ügyintézés közben.

Pesti bölcsiről van szó, nem kisvárosról.

2014. júl. 22. 12:17
 5/15 A kérdező kommentje:

Bocsánat oviról. A lányom most bölcsis.

Egy kerületben van a két intézmény.

Az óvoda konkrétan a zebra túl oldalán. Tehát mi elég közel vagyunk hozzá.

2014. júl. 22. 12:18
 6/15 anonim ***** válasza:
Egy átlag embernek annyi szabadsága sincs, hogy a szüneteteket lefedje. A legtöbb ismerősöm és mi is év közben akkor veszünk ki sazabdságot, ha valami halaszthatatlan ügyet kell intéznünk pl. temestésre, vagy orvoshoz kell menni. Ilyenkor nyilván nem viszem magammal a gyereket. Egyébként nem kell elmondani az óvónőknek, hogy mikor vagy szabadságon. Semmi közük hozzá. Az óvónők nyilván annak örülnek, ha minél kevesebb gyerek megy, mert annál kevesebbet kell dolgozniuk ugyanannyi pénzért.
2014. júl. 22. 12:19
 7/15 anonim ***** válasza:

Ja, meg még az jutott eszembe, hogy ha szabi alatt:

- orvoshoz kell menni

- hivatalos ügyet kell intézni (banki ügyek, önkormányzat, ne adj isten rendőrség, bíróság)

- beteg családtagot kell kórházban látogatni

(a temetést meg már te is írtad)

egyik helyre sem célszerű - és van, ahova nem is lehet - óvodás gyereket vinni. Nem tudom, hogy gondolják ezt.

2014. júl. 22. 12:21
 8/15 anonim ***** válasza:

Nekem ezt így furcsa olvasni, nálunk pont az ellenkezője van: csak igazolással szabad hiányoznia a lányomnak, ha én szabin vagyok, akkor 1-2 napot engednek, mondjuk csütörtök-péntek+hétvége, vagy hétvége+hétfő-kedd.

De itt olvastam pár olyan kérdést, ahol ugyan ez volt a probléma, vagyis az óvónők részéről a probléma.

2014. júl. 22. 12:23
 9/15 anonim ***** válasza:
Hiába futsz össze velük valahol, akkor sem tudják, hogy te most szabadságon vagy, vagy éppen hivatalos ügyet intézel, vagy éppen szüneted van és kiugrottál valamiért, vagy a főnököd elküldött valahova, stb.
2014. júl. 22. 12:27
 10/15 anonim ***** válasza:

Ilyenkor, amikor titkolni kell a szabit, mindig akkor fut össze az ember olyanokkal, akikkel nem kellene :D tapasztalat :)

Szerintem ezt az óvodavezetővel beszéld meg higgadtan, mert azért ne egy óvónő írja már felül a dolgokat, elvileg azért van ott.

2014. júl. 22. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!