Ne vigyem oviba, mert itthon vagyok?
A lányom most nyáron is ovis, két okból.
Az egyik, hogy imád oviba járni, betegen is menne (csak ezért hajlandó beszedni a gyógyszert)
A másik, hogy bár itthon vagyok, nem nagyon futkozhatok utána, mert problémás terhes vagyok.
Az óvónő félrevont ma reggel, hogy ilyenkor milyen dolog, hogy lepasszolom a lányom, mikor úgyis otthon vagyok.
Nem tudom, hogy miért kell bűntudatot kelteni abban, aki a gyermek kérésére beviszi őt az oviba...
Az óvoda tudtommal nem egy rossz hely, alapesetben mindenki örül, ha végre felveszik a gyerekét. Ha jól emlékszem, a kérdező gyermekének ovija is olyan kis létszámú, mint a miénk. Miért lepasszolás az, ha beviszi? A nyári szünet az óvodákban max. 4 hét lehet, az is akkor, ha felújítás, festés van. Amúgy pedig a nevelési év szeptember 1-től augusztus 31-ig tart.
Ha jól érzi ott magát a lányod, vidd nyugodtan! Az a dolga az óvodának, hogy elássa a gyermekeket. Ahhoz nekik semmi közük, hogy te otthon vagy.
Szerintem az gáz, ha egész nap bent van nyáron, oké, szereti az ovit, de én a helyedben ebéd után elhoznám. Én februárban szültem a 3. gyerekem. A nagyobb ovis volt, minden reggel én vittem, én mentem érte munka után, majd mikor táppénzre kellett menjek a végén, akkor is én mentem érte! A középső gyerekem nem járt még akkor sem oviba, sem bölcsibe. Mikor már nem dolgoztam, otthon volt velem, előtte párom anyukája vigyázott rá nappal, míg dolgoztam, ő most volt 3 éves, idén kezdi az ovit.
Sehova nem tudtam lepasszolni, mert sem bölcsibe, sem oviba nem járt, én is problémás terhes voltam, mert magas lett a vérnyomásom és ugye az sem játék terhesség alatt. Mégis minden nap vittem reggel a nagyobbat, mentem érte és a 3 évesem is jött velem terhesen.
Miután megszültem, ugyanez, csak babakocsit is toltunk:)
Fiam májustól nem jár oviba, mert május végén műtötték, nehogy elkapjon egy fertőzést, utána meg ugye lábadozott, mire mehetett volna, már az évzáró is megvolt, szóval májustól-szeptemberi van velem itthon, na meg ugye a 3 éves és az 5 hónapos. Nem unatkoznak, igaz a 2 nagyobb együtt eljátszik, de az tényleg durva, ha melletted unatkozik a lányod. Én ma vettem a gyerekeknek egy foglalkoztató füzetet és délelőttönként azt fogjuk csinálni. Ennyi. Vagy társasjátékozhatsz vele, az nem megerőltető, de egy kis séta sem árt a közeli játszótérig. Szerintem minden akarás kérdése.
Nekem úgy tűnik, szimplán lusta vagy, ami a terhesség miatt érthető, de vegyél erőt magadon és foglalkozz a lányoddal. Szerintem a fő ok, hogy viszed oviba, az az, hogy terhes vagy. Az meg pláne durva, ha délután is ott van. Mi lesz, ha meglesz a baba? Most terhesen még sokkal egyszerűbb, hidd el, tapasztalat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!