Ne vigyem oviba, mert itthon vagyok?
A lányom most nyáron is ovis, két okból.
Az egyik, hogy imád oviba járni, betegen is menne (csak ezért hajlandó beszedni a gyógyszert)
A másik, hogy bár itthon vagyok, nem nagyon futkozhatok utána, mert problémás terhes vagyok.
Az óvónő félrevont ma reggel, hogy ilyenkor milyen dolog, hogy lepasszolom a lányom, mikor úgyis otthon vagyok.
Én csak azt nem értem, hogy neked nem hiányzik a lányod? Nem igényled a társaságát, nincs késztetésed együtt lenni vele, együtt játszani, olvasni, főzni, teregetni? Neki sincs igénye rád? Számomra ez olyan hihetetlen.
Mondjuk, nekem nem jár oviba a fiam (4 éves múlt) és a hugi sem bölcsibe (ő 2 múlt), így nem ismerem az érzést, amikor reggeltől délutánig, napi 8-10 órát nincsenek velem, de mi borzasztósan élvezzük az együtt töltött időt, én is és ők is.
"akkor mi a szarnak szüli más kontójára?"
Az oviért fizetni kell, az óvónők fizetést kapnak az államtól, te oda viheted a gyereket. Mi az, hogy más kontójára?:)
"nem tudom melyik T. szülőnek nevezett valaki merné bevállalni sok esetben éhbérért, hogy nap 10-12 órát dolgozik"
Mondjuk ki szorított a fejéhez fegyvert, hogy óvónőnek menjen 80 ezerért, vagy a mai napig ki szegez fegyvert neki, hogy ne csináljon mondjuk egy vállalkozást (azért nem írtam, hogy tanuljon tovább, mert akkor addig kiesne a munkából, tudom).
Nehogymár az legyen a kifogás, hogy nem csinálom meg a munkát, mert kevés a fizetés?! Most ez komoly? Akkor miért vállalja el? Egy magánszférából úgy rúgnák ki ilyen hozzáállással, mint a sicc, többet vissza se mehetne. És tudod, kinek kevés a fizetése? Azoknak a PhD-t végzett embereknek, akik 200-at visznek haza. Na, az kevés. Az óvónő a könnyebbik sulit választotta, most ez a böjtje.
én óvónő vagyok-
1.ilyen jogszabály nincs,hogy ne lehetne vinni a gyermeket nyáron.
2ha problémád van-beszéld meg a vezetővel-de ne azt mond,hogy azért,mert otthon unatkozik
3.tényleg nyáron azok szokták vinni,akik nehezen oldják meg
ennek több oka van(az összevonás sokukat megvisel-nagy meleg,idegen felnőttek,össszevisszaság,kusza szabályok,nyári felújitások-és még sorolhatnám.
4.igen,hallottam ilyet,hogy szólt az óvónő,hogy aki tudja,próbálja megoldani a gyerek érdekében-hiszen azért egész évben szabályokhoz van kötve-neki is kell a "pihenés",lazulás,család.
5ugyanakkor megértelek,hiszen én is itthon vagyok a picivel-és a tesót nehéz elfoglalni társak nélkül.-ha nehezen viseled a terhességet-mindenképp beszélj bent a vezetővel
16-os minden eggyes szavával egyetértek,szó szerint ugyanazt akartam írni.
én is itthon vagyok a kistesóval,de eszembe nem jutott volna vinni nyáron a 4 évest és akkor sem vittem mikor terhes voltam a kistesóval pedig úgy be voltak vízesedve,dagadva a lábaim hogy semmilyen papucs,cipő nem ment rá és akkora hatalmas hasam volt már 25.-ik hét környékén hogy mindenki azt hitte már másnap megyek szülni!És ugyanúgy vittem játszótérre,strandolni a nagyobbikat!
Én szégyelném bevinni az oviba!
Szerintem az már régen rossz ha a gyerekem unatkozik mellettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!