Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Van akinek úgy vették fel a...

Van akinek úgy vették fel a gyerekét, hogy nem volt 100% szobatiszta?

Figyelt kérdés

Most nem olyan válasz érdekel, hogy ilyen nincs, szobatisztának kell lennie máskülönben nem veszik fel...

Tapasztalatot várok, nem véleményt!

2014. júl. 3. 12:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen! Voltak balesetek, de már a gyerekorvos vette fel a kapcsolatot az óvodával, hogy fel kell venni, mert a bölcsődében már inkább visszafejlődött a lányom, és nem akartunk egyről a kettőre jutni. Elkezdük az ovit és rá 2 hétre teljesen szobatiszta lett. Nyilván ehhez kellett egy rugalmas óvoda is.
2014. júl. 3. 13:33
 2/9 anonim ***** válasza:
Beiratkozáskor mondtam, hogy még nem szobatiszta. mondták, hogy semmi gond, sok idő van addig. felvették. ha szeptemberig sem lesz szobatiszta, majd meg akkor, ha már az lesz
2014. júl. 3. 14:02
 3/9 anonim ***** válasza:

Amikor a beiratkozás volt az oviba, akkor az én fiam sem volt még szobatiszta, mondták is, hogy van még idő szeptemberig, ha nem lesz még az, akkor majd megbeszéljük (gondolom akkor nem kezdhette volna el addig az ovit, míg az nem lett volna), hogy hogyan tovább, de a beiratkozást követő hónapban viszont teljes mértékben az lett, ez volt tavaly júniusban, rá 1 hónapra, júliusban pedig éjszakára is az lett, szóval teljes szobatisztasággal és ágytisztasággal ment szeptemberbe oviba.

És az a tapasztalat nálunk, hogy aki itt elkezdi az ovit, az mindenki teljesen szobatiszta.

2014. júl. 3. 14:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a legtöbb oviban nem hatalmas probléma.Nálunk pl a lányom csoportjában volt,hogy a 6évesek is bepisiltek néha,egy rossz szót nem mondtak.Sahnos lánykám is az első évben(4évesen kezdte)bepisilt rendszeresen,de nem volt gond belőle,egy 3évestől meg ne várja senki ha bekerül egy új helyre ne pisiljen be véletlenül.
2014. júl. 3. 14:21
 5/9 anonim ***** válasza:

nekem szobatiszta volt teljesen a kisfiam ovikezdéskor, de év közben egy betegség szövődményeként lebénult deréktól lefele. hamar rendbe jött, de a pisivel gondok voltak egy darabig, 2 hétig járt úgy óvodába, hogy nem érezte sajnos :(

ugye vannak fix pisilős időpontok bent (étkezések után és alvás előtt) így nem volt mindennapos, de 3x alvásnál és talán 4x játék közben bepisilt. egy szót nem szóltak, annyit kértek, hogy míg tart ez az állapot, vigyek több váltóruhák.

mondjuk ott a másik oldala is, enyém nagyon szégyellte magát, sírt is, kellemetlennek érezte pedig csak 3.5 éves volt :(

2014. júl. 3. 16:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, a lányom nyáron lett az, és első héten volt 1 baleset az oviban. A fiam még nem szobatiszta, most gyúrunk rá, ősszel ovi. Szóltam a felvételkor, hogy folyamatban van. Mivel ismernek minket, tudják, hogy nem kamuztam gondolom. Ezért utasítottak el?
2014. júl. 3. 20:56
 7/9 A kérdező kommentje:

Inkább átfogalmazom a kérdést!

Van akinek úgy ment a gyereke oviba, hogy nem teljesen szobatiszta?

A lányom szeptemberben menne, oviba, de még nem szobatiszta. Felvették, úgy hogy tudták, hogy nem szobatiszta! Félek, hogy nem tud majd menni oviba emiatt.

2014. júl. 4. 08:04
 8/9 anonim ***** válasza:

De hogy érted azt hogy nem teljesen szobatiszta? Éjszakára kell mar csak pelus? Vagy vannak balesetek napközben? Néha kell még a pelus nappalra is? Mert nem mindegy.

A lányom úgy ment, hogy éjszakára még nem volt az, és 1x,2x bepisilt nappal mert eljátszotta az időt (ezt havi szinten ertem, de van aki tobbszor is) de ez nem volt gond. De egy darabig nem alhatott ott, mert alvás közben még bepisilt. Bár ez szerintem csak kifogás volt, mert 1x történt csak meg és kertek hogy vigyem haza ebed utan, mert amúgy is otthon vagyok. Más gyereknel is előfordult hogy bepisilt alvás közben, mert láttam kitettek az ágyneműjet, de annak dolgoztak a szülei.

Ha mar egyáltalán nem használ pelust nappalra, akkor felveszik, balesetek előfordulnak kiscsoportban, csak ne legyen állandó, mert akkor feltételezik hogy meg nem érett. De addig még van 2 hónap, az sok idő.

2014. júl. 4. 08:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Szeptemberig még simán lehet szobatiszta. Nálunk a példamutatas és a hercegnős rózsaszín bugyi (nőből van, na! Szereti a csibosdolgokat) sokat segitett.
2014. júl. 11. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!