Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvóbácsiként Magyarországon?...

Óvóbácsiként Magyarországon? Szülöként örülnétek neki?

Figyelt kérdés

Tesóm barátja szeretne óvóbácsi lenni, csak fél a stigmától, hogy esetleg egy-két rosszindulatú szülő (ha mondjuk konfliktus van) pedofíliával vádolja meg, és ebből botrány lenne belőle. Imádja a gyerekeket, a gyerekek is őt, szakmai alkalmasságinak megfelel.

Ti örülnétek egy óvóbácsinak, vagy elégedettek vagytok a hagyományos női pedagógusokkal?

2014. jún. 9. 21:56
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Kedves 11-es. Miért ne szerethetné a gyerekeket egy férfi, aki ne adj isten szívesen dolgozna is velük? Akkor ilyen alapon a lányod apja sem szeretheti a gyerekeket, és ne is foglalkozzon vele, mert csak a legrosszabb motiváció hajtja? Másrészt nőgógyász. Nem csak szép, csupasz, egészséges, fiatal puncikat lát, hanem a 70 éves idős néni is oda megy hüvelygombával. Az pedig nem igazán izgató látvány. Komolyan nem értelek, de természetesen köszönöm a válaszodat, ez is egy vélemény. :) Csak érdekelne a gondolataid indoklása, hogy mi alapján látod így a dolgokat.

2014. jún. 10. 15:46
 22/27 anonim ***** válasza:

én 33 éves vagyok!

Ovódás éveim meghatározó élménye volt hogy volt egy ovóbácsim!

Borzasztó aranyos,türelmes,gyerekcentrikus volt!

Én nem emlékszem hogy valaha is valamelyik szülőnek megfordult volna a fejében valami rossz gondolat vele kapcsolatban.

2014. jún. 11. 12:10
 23/27 anonim válasza:
Szerintem egy ovobácsi nagyon jó dolog. Ez a tipikus olyan szakma amit egy férfi akkor csinál hogyha tényleg szereti és szívét lelkét is beleadja. Találkoztam már nem egy ovonővel akinek belevertem volna a fejét a földbe mikor láttam hogy viselkedett a gyerekekkel... Aki meg "férfihez nem megyek! nemtudom elképzelni hogy gyerekekkel foglalkozzon egy férfi" azokat meg sajnálom. Gondolom ezt látták apjuktól meg a férjüktől is.Jól megverte otthon az anyut és néha őt is, Pénzt hoz haza, leszarja a gyereket és az anyuka csak él és "neveli" a gyereket.
2014. jún. 13. 08:47
 24/27 anonim ***** válasza:
Fiam napközibe járt,igaz nagyon kevés ideig,de bírtam a gondozót.Nagyon laza volt és nagyon jól kijött a gyerekekkel. Először én is féltem,hogy mi célból választotta ezt,nekem is voltak kicsit morbid gondolataim,de ha baj lett volna,a fiamon megláttam volna és nem az lett volna,hogy az első nap végigordítása után a második nap kézen fog és kikísér az ajtón és a szemeivel mondja,hogy 'Tipli van anya'.
2014. jún. 13. 11:36
 25/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk az oviban van az egyik csoportban egy fiatal óvóbácsi. Az óvónőinkkel beszéltünk róla is, mikor a kistesónak nézegettem csoportot. Azt mondták mindenki imádja, és nagyon jó, hogy nem csak nőket látnak a gyerekek ilyen munkakörben, mert így a fiúk is látják az "apa" szerepet, azt hogy egy férfi milyen gondoskodó, törődő tud lenni...stb. Szóval sok pozitívat hallottam erről. :)

2014. jún. 21. 23:11
 26/27 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs ezzel semmi probléma, nem értem a "fennakadókat", ennyi erővel férfi gyerekorvos se legyen kislány/kisfiú közelébe. Sőt ezt fordítva is lehet nézni.

Az, hogy milyen a szexuális élete szerintem megint nem ide tartozik. Valószínű, hogy nem a 2-6 évesekkel fogja megbeszélni a szerelmi bánatát.

Dolgoztunk óvodában és bölcsődében is (építési kivitelezési munkát végeztünk) (nem volt az intézményben férfi dolgozó) a kicsik mindig azt várták, hogy a karbantartó bácsi mikor jön.

Az óvónők azt mondták, hogy szükség(!) lenne óvóbácsikra, a gyerekek is igénylik.

2014. jún. 30. 12:01
 27/27 anonim ***** válasza:
Én örülnék neki !
2014. júl. 11. 00:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!