Vinnéd a gyerekedet oviba, ha tudnád, hogy himlő járvány van és biztos, hogy elkapná?
Figyelt kérdés
Ha megtehetnéd,hogy otthon tartod.2014. jún. 2. 11:30
11/24 A kérdező kommentje:
Több,mint 2 hete nem volt oviban, mert beteg volt, ezért már kijött volna rajta,ha akkor elkapja,szerintem. Az a gond,hogy nagyon beteges a csoport ahova jár, a kisfiam is nagyon sokat beteg volt emiatt, most lábalt ki és újra lebetegedne a himlő miatt,már sajnálom... A másik,hogy nálunk senki nem volt semmilyen himlős gyerekként,ezért félek,hogy mi is elkapjuk. Igy is sokat kinlódtunk,mert én is sokszor elkaptam tőle a betegségeket,nagyon unom már,komolyan. Egyébként ha már elkapta volna,akkor az is más lenne,akkor persze elfogadom,ez van. De igy bevinni, hogy tudom,hogy alig jár pár gyerek,mert mind beteg, készakarva lebetegiteni megint,amikor most gyógyult meg....Lehet,hogy többet meg nem is találkozna himlősökkel.
2014. jún. 2. 17:08
12/24 anonim válasza:
Így van tartsad otthon, nehogy beszokjon a közösségbe és túlessen a kötelező betegségeken. Attól, hogy otthon van nem erősödik az immunrendszere. A himlő lappangási ideje 3-8 hét tehát még kijöhet rajta. A másik, hogy 4 hét múlva mikor végre beviszed az óviba mert mindenki meggyógyult, akkor fogja a te gyermeked elkapni mert a gyerekek ugyan nem betegek de ettől még hordozzák a himlőt. Játszótérre sem viszed le, csak a lakásban tartod? Mert a játszótéren pont ugyan úgy elkapja ahogy az óviban is. NEm tudom mikor került óviba, de ez erről szól az első 1-2 év, hogy 2 hetente beteg ez van. Adj neki vitamint, legyen sokat levegőn, mozogjon, szedjen C-vitamint, téli időszak előtt mehet a bonchovaxon, és legyen közösségben minél többet. Most erősödjön az immunrendszere ne az iskolában mert onnan problémásabb lesz hiányozni. Ehinachea cseppek és grapefruit cseppek szintén mehetnek az egész családnak. Bár már nincs rá idő, de akkor ha enynire félted a himlőtől akkor miért nem oltattad be? Ti is beoltathatjátok magatokat és akkor nem kapjátok el (elvileg). Én a te esetedben is bevinném a gyereket.
13/24 A kérdező kommentje:
Azért nem törvényszerű szerintem,hogy kötelező lenne minden gyereknek mindenféle betegséget elkapni. Én jártam bölcsödébe,óvodába,iskolába is és nem kaptam el semmilyen gyerekbetegséget,akkor ez hogy van?! Alig hiányoztam iskolából is!
2014. jún. 2. 20:15
14/24 anonim válasza:
"Azért nem törvényszerű szerintem,hogy kötelező lenne minden gyereknek mindenféle betegséget elkapni. Én jártam bölcsödébe,óvodába,iskolába is és nem kaptam el semmilyen gyerekbetegséget,akkor ez hogy van?! Alig hiányoztam iskolából is!"
Akkor mi lenne,ha anyukádtól kérnél tanácsot, hogy ő hogyan táplált és nevelt téged, és a te gyereked miért nem ilyen? Amúgy ugye a bölcsis/ovis/kisiskolás életre nem emlékszel ilyen vonatkozásban, szóval anyukádnak meg az már régen volt, talán igaz sem volt...
15/24 A kérdező kommentje:
De,megkérdeztem őt is természetesen! Elmondása szerint akkor ilyen mértékű betegeskedés nem volt és a környezetében sem! Évente 2-3 nátha és ennyi. Nem ez,mint amit ő is végignéz nálunk,ez a folyamatos kinlódás, hogy 3 nap ovi 2 hét otthon. Ilyen régen nem volt! És ezt nem csak ő mondta. De persze régen nem is vitték be a gyerekeket a kedves szülők lázasan,betegen,hasmenéssel,hányással,taknyosan,mint most! Ezért nem volt ennyi beteg. És a mai bárányhimlő is sokkal durvább lefolyású,mint régen. De ez a többi virusra is vonatkozik. A virusok ellen aztán adhatod a vitamint , meg a helyes táplálásra is s.zarnak...Valaki irta,hogy a játszótérre se menjünk,nehogy elkapjunk valamit,vagy valami hasonlót irt. Erre azt mondom,hogy 4 évig jártunk napi szinten játszótérre, meg a szinháztól kezdve a bevásárlóközpontig, és soha még egy náthát se kapott el, orvoshoz csak a kötelező éves vizsgálatkor mentünk. Erről ennyit.
2014. jún. 2. 21:25
16/24 anonim válasza:
Nem törvényszerű, de a tied minden elkap a leírásod alapján. És ez ellen nem tudsz mást tenni vagy nem viszed az életbe többet intézménybe, vagy viszed amikor csak tudod, tuningolod a szervezetét aztán majd csak vége lesz a folyton betegeskedő időszaknak. Elhiszem én, hogy régen nem volt ennyi betegeskedő, (szerintem ez sem így volt, régen már babaként meghalt aki göthös volt , talán az jó volt?!) valamint régen a gyümölcsökben még volt vitamin, a gyerek nem bio zöldségen nevelkedett ha nem a kerti IGAZI gyümölcsökön, nem volt kifertőtlenítve a keze alatt minden, kint játszott egész nap a kertben nem a panel steriljében, tehén tejet ivott és nem a mű csupa cukor joghurtott stb. De erre is van megoldás nyomassad a vitaminokat, és menjen közösségbe.(egy kezemen megszámolom enyém hányszor kapott vitamint) És még mindig fenn áll a kérdésem ha a mostani himlő olyan extra veszélyes (hülyeség) akkor miért nem kérted az oltást? Nem tudsz egyszerűen semmit tenni ha otthon tartod sem vagy előrébb.
17/24 anonim válasza:
Csak egy FELESLEGES kérdés lett kiírva. A kérdező pontosan tudja, hogy mit fog tenni. Mindenki leírta a véleményét, de mivel a kérdező másképp látja, nem is lehet meggyőzni a jó megldásról.
18/24 A kérdező kommentje:
Ahogy már leirtam, az a legnagyobb baj,hogy mi felnőttek nem voltunk himlősek! Lehet,hogy a gyerekem könnyen átvészelné, mi meg feküdnénk napokig, hú de jó lenne...Köszönöm a véleményeket,főleg azoknak,akik nem rosszindulatúan nyilatkoztak, csak tanácsot adtak! (ez volt a kevesebb!)
2014. jún. 3. 10:40
19/24 anonim válasza:
Azt még hagy mondjam el, bár nem a kérdéshez tartozik, hogy régen az ember "megtehette" hogy nem megy dolgozni mikor beteg a gyerek, nem kellett attól félnie, hogy kirúgják. Régen nem 35-40 évesen vállaltak gyermeket, így többnyire még éltek a nagyszülők és tudtak a beteg gyerekre vigyázni. Nálunk is probléma hogy a beteg gyerek is bent van az óviban, én sem örülök neki, de nálunk van 3 nagy szülő akik első csettintésre már jönnek is vigyázni a gyerekekre, egyszer "beszóltam" egy olyan szülőnek akinek a gyerekének a taknya-nyála egybe folyik 38C lázzal ott van az óviban, áthívott magukhoz másnap vendégségbe, 2 gyerekkel egyedül van, beteg anyukája ott lakik velük, a munkából nem tud hiányozni mert kirúgják, 80.000F-ból fizet mindent ki, beleértve a férje tartózását is (apuka meghalt) nem így tervezte az életét , de így alakult. Na azóta nem ugatok be senkinek, hogy betegen hozza be a gyereket. (remélem, hogy minden szülő aki így tesz annak van oka rá, és nincs más megoldása) Kérdező a gyermeked a himlőt egyébként az orvosi rendelőben is simán elkaphatta.
20/24 anonim válasza:
Oltassad be magadat! Szedj vitamint! Egyáltalán nem biztos, hogy elkapod a gyerektől a himlőt. A gyereked előbb utóbb himlős lesz, vagy azt szeretnéd, hogy neki is majd felnőttként kelljen "rettegnie" nehogy a gyereke himlős legyen?! és majd ő is otthon tartja a gyerekét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!