Vinnéd a gyerekedet oviba, ha tudnád, hogy himlő járvány van és biztos, hogy elkapná?
Amikor már kiderül, hogy járvány van, akkor már hetek óta lappang az oviban, tehát már rég megfertőzhették egymást.
De inkább még most essen ár rajta.
Szerintem ovisként még könnyen átvészelik a himlőt, ezért én örülnék is egy ilyen "lehetőségnek" főleg ha lenne aki otthon vigyáz rá.
Ha kicsiként nem kapja meg, akkor sokkal rosszabb lesz neki, arról nem is beszélve ha megóvod egész gyerekkorába, felnőttként ha nem tudja kikerülni súlyos szövődményei lehetnek.
Mindenképpen, két okból is.
1. A legtöbb fertözö betegség (így a bárányhomlö is) a lappangási idö alatt fertöz, amikor már látható, akkor nem.
2. Olyan nincs, hogy "biztos, hogy elkapná", mivel a gyerekek immunrendszere nem egyforma. A nagyobbik lányom csak az 5. járványt kapta el, a többit elözöleg nem.
Igen, vinném. Én bárányhimlősen érettségiztem 18 évesen. Nagyon megviselt a láz, stb. (és még jól is teljesítsek?)
Szerencsére a kisfiam még bölcsis volt, mikor átesett rajta. Egy kicsit vakarózott, de ő könnyen vette. Mindenképp jobb kiskorban átesni rajta. Amúgy is, ahogy előttem is írták, a lappangási idő alatt fertőz.
miért lenne biztos? csak a halál biztos...
és igen, most kapja el, mert felnőtt korban nagyon durván érintheti, hetekre kiesik a munkából, esetleg kirúgják emiatt, stb.
ja, és már régen megfertőzték egymást, nyugi van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!