Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nem fogadják el a gyerekemet...

Nem fogadják el a gyerekemet az óvónők. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Szerencsére egyelőre a kislányom ebből semmit sem vesz észre. Engem viszont nagyon bánt. Minden nap panaszkodnak, hogy hisztizik, nem hallgat rájuk. Tudom, hogy nagyon pörgős és akaratos gyerek, de itthon azért nem olyan vészes a helyzet. Költözés miatt ez már a második ovi. Nem akarok vele kitolni, hogy ismét új barátokat kelljen szerezni. Bár könnyen barátkozik, de így is nehéz volt neki elválni a régiektől. Vigyem el másik oviba? Egyre kevésbé tolerálják...:-(
2014. máj. 23. 12:31
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
82%

Azert ha olyan okos lenne, tudna, hogy a hiszti nem vezet semmire. Hameg tisztelet tudó lenne, akkor nem mondana ellent az ovonoknek.

Ertem en, hogy veded, hiszen a gyereked, de nem az ovonokkel van a problema.

Az en gyerekem is ilyen volt, elso körben en is támadásnak éltem meg. Aztán rájöttem, hogy igazuk van es segitseget kertem.

2014. máj. 23. 13:05
 22/34 A kérdező kommentje:
Kedves 19-es köszönöm szépen a konstruktív válaszodat. Sajnos másnak is van gondja, mert nagyon kevés a türelmük, de ezt nem tehetjük szóvá! Az eleven gyerekek szüleit többször kérdezgetik, hogy "nem lehetne előbb hazavinni? Biztosan jó lenne neki otthon!"
2014. máj. 23. 13:08
 23/34 A kérdező kommentje:
21-es! Na végre, emberibb (szülőibb) válasz! És mi történt nálatok? Mi hozott változást?
2014. máj. 23. 13:09
 24/34 anonim ***** válasza:
69%

Nevelesi tanacsadoba mentünk. Ott a jutalmazásos módszert javasoltak. Ehhez persze az ovonoknek is együttműködnek kellett lennie.

Volt egy kis fuzetünk, amibe a napi viselkedést vezették. Délelőtti es délutáni viselkedés, feladat megoldási hajlandóság volt feltüntetve, tehat maximum 3 "pontot" lehetett gyűjteni naponta. Ha megvolt a harom pont, kapott valamit - matrica, csoki, fagyi, akármi apróság. Ha egy het alatt összegyűlt minimum 10 pont, akkor kaphatott valami nagyobbat. Buntétest nem kapott, ha nem viselkedett megfelelően, ellenben dicsérték, ha jol csinált valamit - akkor is, ha a tobbi gyereknek ez normalis volt. Nehány hónapig kellett alkalmazni a módszert. A gyerek gyökeresen megváltozott, utana nem volt gond vele.

2014. máj. 23. 13:15
 25/34 A kérdező kommentje:
Én is pedagógus vagyok és nem alkalmazok bünetést, csak a jutalmazás megvonását, ha nem megfelelően viselkedik. Ez itthon működik és nekik is javasoltam, de falra hányt borsó :-(
2014. máj. 23. 13:18
 26/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Örülök, hogy nektek sikerült.
2014. máj. 23. 13:20
 27/34 anonim ***** válasza:
79%
Na igen. Vidd el a gyereket a nevelesi tanacsadoba es kérj szakvéleményt es pedagógiai javaslatot, aztán add oda az ovonoknek.
2014. máj. 23. 13:20
 28/34 anonim ***** válasza:
64%

Mint írod is a hiszti pszichés dolog. Akkor nem érzed úgy, hogy komolyabban kéne foglalkozni vele? Esetleg szakember segítségét kérni, hogy rájöjjetek mi lehet az igazi ok?

Talán köze le az oviváltásnak is a dologhoz.

Attól nem lesz egyéniség a lányod, hogy hisztizik, amikor feladatokat kéne csinálni. Az egyéniség teljesen mást jelent. Az sem válik a gyermek hasznára, hogy szerinted jó, hogy így próbálja érvényesíteni az akaratát. Hisztivel.

Igenis meg kell tanulnia, hogy közösségben nem mindig az van, amit Ő akar. Azért járunk oviba, hogy szocializálódjunk. Hogy megtanuljuk a normál viselkedési formákat. És ebbe nem fér bele, az, hogy ha valamihez nincs kedvem, akkor kicsapom a hisztit.

Lehet, hogy az óvónők sem a legtürelmesebbek, de nem mindenért Ők a hibásak. Ha a másik oviban nem volt gond, attól még történhetett valami, amiért most már van.

Kérd szakember segítségét.

2014. máj. 23. 13:21
 29/34 A kérdező kommentje:
Utolsó! Nem a hisztire írtam, hogy egyéniség, hanem a személyiségére, mivel azt nem fogadják el. Nyilván tudat alatt érzi, hogy nem tolerálják ezért hisztizik csak ott...szóval ezért lelki eredetű!
2014. máj. 23. 13:24
 30/34 anonim ***** válasza:
86%

ezt innen nehéz megítélni, valószínűleg eleve nem is fekete-fehér a dolog, de lehet igazságod benne. főleg, ha a másik helyen szerették. beszélj a gyerekkel mindenképp, de én reálisnak tartom ebben a nagy magyar valóságban, h a két türelmetlen, nyugdíjazást váró óvónő nem akar plusz energiát fektetni a gyerekedbe. itthon amúgy is bevett gyakorlat, h aki egy kicsit is különbözik, annak módszeresen lenyesegetik a szárnyait. biztos, h a gyereked is hibás, mert ebben a korban a hiszti már nem megfelelő reakció. de az igaz lehet, h az óvónők nem túl nyitottak az együttműködésre és inkább lepasszolnák, mint megoldanák a problémát...

beszélj velük, beszélj a gyerekkel, ha nem juttok dűlőre, nincs változás, fontold meg az oviváltást. de ne siesd el

2014. máj. 23. 13:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!