Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvodai csoportszobában történt...

Óvodai csoportszobában történt baleset után nem kellene megszüntetni a kiváltó okokat?

Figyelt kérdés

Lassan egy hónapja történt a kisfiammal, hogy a csoportszobában játékelpakolás közben kicsúszott egy elkopott, ezer éves szőnyeg sarka a lába alól, és nekiesett egy asztal szélének, ami miatt eltört az orra. (Hangsúlyoznám, nem szaladt, nem rendetlenkedett, semmi ilyesmiről nincs szó!) A mai napig minden ugyanúgy van, ott a szőnyeg, és az asztal is ugyanott áll. Pedig az óvónők is azt mondták, ha csak egy fél méterrel arrébb van az asztal, nem lett volna semmi baja a kisfiamnak.

A kérdésem az lenne, szerintetek nem kellene ezt a balesetveszélyes helyzetet megszüntetni? Csak annyi lenne, hogy azt az asztalt arrébb teszik egy kicsit (hely is lenne), ja és persze azt a csúszós, régi szőnyeget sem ártana kicserélni. (pénzt is kaptak a közelmúltban, illetve kapnának is erre, ha kérnének - ha egyáltalán érdekelné őket a dolog...)

Még mindig forr bennem a düh, hogy ennyire nemtörődömök! Meg kell várni, míg egy másik kisgyereket is ugyanilyen baleset ér? Vagy az enyémet újra, ha végre visszajön az oviba... :((((((

2014. ápr. 14. 13:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
49%

Na, nalunk anno sok szulot zavart, hogy nem lehetett a csoportszobat teljesen besotetiteni: neki alltak es osszedobtak a penzt uj sotetitore. Ha zavar a szonyeg, akkor vegyel vagy vegyetek kozosen masikat.

Amugy rettentoen felfujod. Azert, mert egy gyereket egy ilyne buta balaeset ert, enm kell se atrendezni a szobat, se butort cserelni

2014. ápr. 14. 15:07
 12/22 A kérdező kommentje:

Szerinted... Nem kívánom, hogy ilyen (vagy bármilyen) baleset történjen a gyermekeddel! Ha van.

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb baj. Szerintem ami megelőzhető, kivédhető, akkor azért tegyék már meg, amit kell! Gondatlanság!

2014. ápr. 14. 15:13
 13/22 anonim ***** válasza:
47%
Mi a gondatlansag? Jaj ne jatszd mar az agyadat, konyorgom! Ennyi erovel rakjanak padloszonyeget a mosdoba, mert a gyerek elesik, ha vizes, rakjak tele parnaval az udvart, mert a gyerek meguti magat ha elesik.
2014. ápr. 14. 15:16
 14/22 anonim ***** válasza:
75%

8as válaszoló vagyok, a csúszásgátlós. Nem csak tapadókorongot van, ahogy írtam, de még utánanézni is lusta vagy, de már írod, hogy nem jó.

Egészen pontosan 1.990 Ft-ért lehet venni a szőnyeggel együtt feltekerhető csúszásgátló alátétet. Itthon 5méter*4méteres van- annyi tán az oviban is elég lenne...

Amit még javasolni tudok, az a magánóvoda, mi is oda járunk.

Ja, hogy az pénzbe kerül? Igen. Sőt, ott sem szeretik az ilyen fenyegetőző, túlreagáló szülőket.

Vicc, amit csinálsz tényleg. A baleset sajnálatos, de egyedi eset, nem lehet semmivel meg nem történtté tenni. Ha feljelentgetsz, azzal mit érsz el?

Ellenben a csúszásgátló/ új szőnyeg/ magánovi mint opció még mindig fennáll.

Feljelentgetni pedig az oviban kitett SzMSz alapján az intézményt fenntartó önkormányzat jegyzőjénél, a működést engedélyező szakhatóságnál, a független gyermek- és ellátottjogi képviselőnél, illetve bűncselekmény esetén a rendőrségen tudsz.

Mindegyik szánalmas és kicsinyes megoldás lenne és ne csodálkozz majd, ha szerencsétlen gyerek nem lesz túl népszerű, ha a dolgozókat ilyenekkel zaklatod.

Csak gondoltam leírom, hogy ne tudj belekötni, hogy nem hasznos a válaszom. Ha nem tetszik, az más.

Mindez egyébként kint van az ovi hirdetőjén vagy az intézményvezetőnél :)

2014. ápr. 14. 15:26
 15/22 A kérdező kommentje:

Te jó ég! Kik vagytok ti? Szülők?

A mosdót minél előbb töröljék fel, ha vizes lesz a padló, és az udvaron is az a minimum, hogy pl. a balesetveszélyes játékokat leszerelik. Nem véletlenül kötelező az udvari játékok felülvizsgálata is.

Nem gondolnám, hogy én lennék a lusta utánanézni ilyen dolgoknak, hanem AZ a pedagógus, aki nem tesz semmit! Ez nem az én vagy a többi szülő feladata, bocsi!

És azt hiszem, semmivel sem fenyegetőztem. De a gyerekemért harcolok, bármi áron...

2014. ápr. 14. 16:02
 16/22 anonim ***** válasza:
57%

Ugy tunik, te nem lattal meg kozelrol gyereket, se mosdot, de meg jatszoteret se....

A mosdoba bemegy Katika meg Zsuzsika pisilni. Katika elobb vegez, kezet mos, figyelve ra, hogy jol lerazza a kezet, tehat a vizcseppek szallnak mindenfele. Zsuzsika elcsuszik. Igazad van, a takaritononek ott kellett volna allnia es azonnal felmosnia.

Udvaron Pistike es Zolika fogocskazik. Pistike felbukik, Zolika atesik rajta, kitorik a foga. Pistiket azonnal ki kell venni az ovodabol

Az Isten mentsen meg minden pedagogust az ilyen szulotol, mint amilyen te vagy!

2014. ápr. 14. 16:09
 17/22 anonim ***** válasza:
88%

8. és 14. válaszoló vagyok ismét.

IGEN szülő vagyok és kikérem magamnak, hogy ezt meg mered kérdőjelezni, csak mert nem értek egyet azzal az agresszív hozzáállással, amit képviselsz.

Mondtam több normális ötletet is, de mások is- továbbra sem jó semmi.

Ha azt várod, hogy kórusban fogjuk majd szidni a kedvedért az óvodákat, csak mert a gyereked figyelmetlen volt és megsérült ( és már írtam, hogy sajnálatos, mielőtt támadsz ismét), akkor tévedtél, sajnos még névtelenül sem áll be ebbe a szitkozódásba senki.

Ha ennyire elégedetlen vagy mindennel, akkor ki kell venni a gyereket és lehet vele otthon maradni ( mert a magánovi rá sem reagáltál semmit), ja, hogy ez nem opció?

Akkor bizony el kell fogadni, hogy a gyerekek közösségben is és azon túl is megsérülhetnek és mindannyiunké meg is fog.

Adj hálát a jószerencsédnek, hogy nem lett komoly baj és ne a dolgozókat alázd meg felhelentgetéssel.

Értsd már meg, hogy képtelenség a te drága egyetlen gyermeked mellett nonstop ott állni és új szőnyegen is fel lehet bukni, sőt a gyerekek akár a saját lábukban is képesek sajnos.

Annak azért örülök ( ha már te voltál olyan "kedves" és így beszóltál, hogy szülők vagyunk-e), hogy nem egy környéken élünk, nem egy oviba járnak a gyerekeink, mert ez a hozzáállás már nekem lenne kellemetlen.

Szegény kicsit mit tanulhat a harcias anyucitól, toleranciát, tiszteletet és eleganciát aligha. :(

2014. ápr. 14. 21:35
 18/22 anonim ***** válasza:
71%
nézd -én óvónéni vagyok,bárhol,bármikor történhet baleset.volt pl egy olyan kislány,aki miután lecsúszott a csúzdán,a kiszálláskor rosszul mozdult,és ráesett a vállára-eltört.nem fentről esett.most akkor azt is vigyük el.ma már tényleg a legtöbb helyen EU-s szabványnak megfelelő eszközök,bútorok vannak,vagy folyamatosan,lehetőségekhez mérten cserélik.ha arrébb van az asztal-mi a garancia,hogy ott nem történik.vagy bárhol máshol.ahol 25-30 gyerek van,nem olyan egyszerű mindre figyelni-és úgy tűnik,hogy nem is az történt,hogy nem látták,mert elmesélték a történetet.esetleg ti-szülők összedobhattok új szőnyegre.nálunk volt ilyenre is példa
2014. ápr. 15. 11:20
 19/22 anonim ***** válasza:
Sajnos a pénz,amit az intézmények kapnak, nem sok mindenre elég, és a szőnyeg lecserélése általában huszadrangú a többihez képest...
2014. ápr. 15. 16:56
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem akarok ítélkezni! Csak megjegyzés képpen teszem hozzá, hogy nálunk az oviban nincs szőnyeg sehol sem, éppen azért, mert balesetveszélyes.

Viszont a kicsi fiamnak is volt súlyos balesete sajnos, mikor is elharapta csúnyán a szája szélét, szaladni kellett vele az orvoshoz. Elesett a kis motorral. A dadusok másnap szabadkoztak, de nem hibáztattam őket, mert nem tehettek róla. Balesetveszélyesek ezek a kis műanyag motorok, de mégis szinte minden gyereknek van, mert szeretik.... Igyekszem megtanítani az óvatosságra a kicsit, illetve sajnos néha a saját kárán kell tanulnia:(

2014. ápr. 16. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!