Ti váltanátok Óvodát a helyemben?
Egyenlőre nem tudok dönteni!
Két kislányunk van, a nagyobb 6 éves lesz Októberben, ő most középső csoportos. Ő 4 évesen kezdte az óvodát.
A kisebb 4 éves lesz augusztusban, ő most kiscsoportos. Ő tavaly bölcsödés volt.
Mindketten a városba járnak oviba, mi a várostól 11 km-re lévő faluban lakunk. Mivel a városban dolgozok én is, így egyszerűbb volt oda hordani őket, amiatt is, mert a mama az ovitól 1 percre lakik.
Most viszont jön a kistesó, aug végén születik meg a kisfiam, ha minden jól megy :) Így én min. 2 évig itthon leszek vele. Nem tudom eldönteni, hogy jó ötlet-e minden nap 2 x a városba ingázni a lányokkal (apa 6-tól fél 3-ig dolgozik, esetleg hazafelé tudja őket elhozni, de ha jövőre iskolás lesz a nagyobbik, onnan csak 4 körül lehet elhozni, ha jól tudom, tehát nem fogja tudni megvárni). Így nekem kell majd mennem értük! A másik, hogy eddig úgy gondoltuk, hogy a városi iskolába menjenek, ami az ovi mellett van. De más szerint jobb a falusi iskola, meg hogy itt van helyben. Meg hogy innen egyedül is hazajönnének. De jó pár évig csak nem engedem még egyedül őket közlekedni....
A másik dilemmám, hogy itt a faluban semmi segítségem nincs, tehát ha én vissza megyek majd dolgozni, akkor csak magamra számíthatok, nem lesz kit értük küldeni a suliba, míg a városban lenne segítségem...
Ti mit választanátok, falusi vagy városi ovi, és persze utána az iskola...?
Egyébként nagyon szeretik a mostani ovit, a csoporttársakat és az Óvonőket!!!!!
Még egyedül nem engedném buszozni, az viszont nekem is megfordult a fejemben, hogy mama hazahozhatja őket a busszal. Mi kimegyünk eléjük, ő meg ugyanazzal a busszal mehet is haza (egyébként a mama egyedül él, nyugdíjas, ideje van bőven :))
A másik, hogyha mindenigaz, akkor 2 év múlva megyek majd vissza dolgozni. Ha esetleg ki is hoznám ide őket, akkor én a munkahelyen végeznék 4-kor, rohanok a bölcsibe a kicsiért, utána ide a nagyokért, esélyem sincs fél 5 előtt felvenni az utolsót :) És nálunk faluhelyen valami oknál fogva mindenki meg tudja oldani, hogy a gyerekéért már 3-kor menni tud, tehát 4-kor már alig van valaki, 5-kor meg már senki...
Hagynám őket ott, ahol most vannak. Az érvek a következők:
1: szeretik ahova most járnak (ez talán a legfontosabb)
2: a városban van segítséged
3: még ha messzebb is van, időben jobban kijössz, csak egy kicsit kell "logisztikázni".
4: így is lesz elég változás az életükben a lányoknak (kistesó, nagyobbik suliba megy)
Míg az egyetlen érv a falubeli mellett az a közelsége, de mi van, ha nem válik be? Nem lesz könnyű összeegyeztetni a városit (sem), de 3 gyereknél már semmi sem egyszerű... :) Sok boldogságot, jó egészséget, ügyes lavírozást! :)
Igen, én is a városban hagynám őket, főleg mert szeretik. Aztán abba is gondolj bele, hogy a gyed csak 2 év, utána a sulis életetek meg még 8-10 év :-)és mi az a 2 év a többihez képest, amikor te úgyis a városban leszel. Illetve a 2 év alatt azért szabadon mászkálhatsz, még ha ez tudom, hogy egy plusz teher is. És még ha nem lenne segítséged, akkor is ezt javasolnám, de így, hogy még van is segítséged a suli-ovi mellett, így mindenképp.
Ha pl. a kisbaba esetleg majd nem lesz jól, akkor is megkérheted a mamát, hogy hozza őket haza, hogy ne kelljen vele menned, vagy akár alapból lehet olyat, hogy az 5 napból kettőre eleve megkéred, az én anyum ilyen helyzetben biztos szívesen segítene úgy, hogy kedd-csüt pl. mindig ő hozza őket haza, és így már nem is olyan nagy teher.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!