Az óvodák kapcsolatban vannak a bölcsödékkel? (részlet lent)
Nem hiszem, hogy jeleznék az oviba, hogy helló, íme a bölcsisek névsora....
De hány éves? Ha betöltötte a 3-at, akkor oviba kell jelentkeznie, ha még nem, akkor a bölcsibe.
Akkor lehetne bölcsis 3 éves kora után, ha pl. már eleve bölcsis és év közben nem fogják kirakni..
Az azért nem jó, mert szeptemberben van a beszoktatás, összeáll a csoport, tanítgatják a szabályokat. Persze baja nem lesz ha év közben csöppen bele, de szerintem jobb, ha együtt kezdi a többivel.
A másik az, ami az iskolakezdés. Azt számold vissza, hogy mikor kezdené a sulit. Ha februári és egyből bölcsibe megy februárban ahogy tölti a 3-at, akkor mire szeptemberben suliba menne a fél kiscsoport, középső és nagycsoport után, akkor még nem tölti a 6-ot...vagyis ismételnie kellene a nagycsoportot... vagy a kicsit, ahogy eldöntitek az óvónővel.
Én annó a nagycsoportot ismételtem, akkor nagyon ki voltam bukva hogy mindenki megy suliba csak én nem, de lelki sérült nem lettem tőle. :-)
A nagyobb gyerekem a kiscsoportot ismételte, eleinte pityergett hogy a kis társai mennek tovább ő meg az új bölcsisekkel kerül megint egy csoportba, de túlélte ő is. :-)
Szóval baja nem lesz ha év közben csöppen bele a csoportba és valamelyiket ismétli, de szerintem jobb, ha a bölcsiben elvan és utána kezdi az ovit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!