Mi történik azzal a gyerekkel aki nem jár bölcsődébe és eljön az idő, hogy óvodába kell vinni de nem tud pár dolgot?
Ha pelenkás, akkor nem mehet óvodába. A többiben segítenek (pl öltözni, enni stb) aztán hamar belejön.
Ha a szülők otthon vannak, és nincs túljelentkezés, akkor felveszik, de megvan a "sor" hogy kinek van elsőbbsége.
Nálunk közölték, hogyha a gyerek pelenkás, akkor esélytelen. Sőt, volt olyan óvónő, aki jött az éjszakai szobatisztasággal is, bár nem tudom a kettő hogy függ össze, mert nyilván éjszakára nem hagyod oviban a gyerkőcöd.
Ezen felül, ha még minimálisan se tudja a dolgokat - étkezés, kézmosás, törülközés, fogmosás, öltözés, stb. -, akkor nem veszik fel.
Azzal indokoltál - ami szerintem teljesen jogos -, hogy egy 3 vagy afölötti gyereknek már illene ezeket tudnia még alapvető szinten is.
Tehát, azért egy pólót illene a fején áthúzni, még ha nem is tud belebújni vagy a fogkefével fogat mosni, ha a krémet nem is tudja egyedül rányomni.
Ezen felül az önálló étkezés nálunk nagy mumus az ovikban. Arra is azt mondják, hogy azért illene ilyen idősen kanállal és villával beletalálniuk a szájukba.
Egyébként nálunk nincs túljelentkezés (Pesti ovi), de az ilyen gyerekeket, amiket írtam, fel se veszik.
akkor se kötelesek felvenni ha mindkét szülő dolgozik.
és van pár előfeltétel, ilyen a szobatisztaság. tehát a pelenkás akkor maximum felveszik, de nem viheted amíg nem szobatiszta.
amit nem tud, azt meg fogja tanulni. ennyi. segít az óvónő, látja a többi gyerektől, próbálkozik. de persze azért jobb ha az alap dolgokat otthon tanulja meg, pl. egyedül enni és pár ruhát fel-le venni (pl. cipő, nadrág, ezek könnyűek, ezeket azért meg lehet neki tanítani)
Szerintetek ha 2015 szeptemberétől kötelező lesz 3 éves kortól az ovi, de még nem szobatiszta a gyerkőc akkor mi lesz? Hogy oldják meg?
(lányom 3 éves lesz nemsokára és még ő sem szobatiszta például...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!