Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a 2 éves kisfiamnak közössé...

Ha a 2 éves kisfiamnak közösségre lenne szüksége akkor beveszik a bölcsődébe akkor ha én 14 hetes várandós vagyok táppénzen és tudok munkáltatóit vinni?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 29. 08:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, hol éltek, mennyire zsúfolt a bölcsi. Nálunk, ha be is vennék, biztos, hogy kiraknák, amikor megszületik a kicsi, és előtte is szúrós szemmel néznének rátok. És igazuk lenne.

Az állami bölcsi a közhiedelemmel ellentétben szociális intézmény, arra való, hogy a dolgozó szülők gyerekeiről gondoskodjon. Nem arra, hogy 2 évesek társaságigényét elégítse ki. Arra ott a játszótér, játszóház, babás foglalkozások, esetleg a magánbölcsi. Még így is nagyon kevés a bölcsis férőhely, nálunk nem egy szülő van, aki azért kényszerül otthon maradni, mert nincs hely a bölcsiben.

2013. ápr. 29. 08:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát szerintem nincs sok esély rá, és sajnos a gondozók többsége sem nézi jó szemmel. Nincsenek kisgyermekes barátnőid? Ha lenne 3-4 ilyen barátnőd, akikkel össze tudnátok járni, akkor már meg lenne a közösség. Itt a jó idő, mindenki menekül kifelé a szabadba, biztosan találtok játszópajtásokat.
2013. ápr. 29. 08:52
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ha van hely akkor felveszik,beszélj a bölcsi vezetővel.
2013. ápr. 29. 09:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Annyira zsúfoltak a Bölcsik, hogy sokan akik vissza szeretnének menni dolgozni sem tudnak, mert nem vették fel a gyereket Bölcsibe, annyira kevés a hely!

Az hog szüksége van közösségre, van magán Bölcsi, játszótér, játszókáz, barátok kisgyerekkel....

2013. ápr. 29. 09:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Védőnői vagy orvosi javaslatra igen.
2013. ápr. 29. 09:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

munkáltatói igazoláson nem csak azt kell igazolni, hogy van munkahelyed, hanem azt is be kell írni, hogy mikor állsz munkába, mert normális esetben úgy történik a bölcsibe járás, hogy míg anya a szabadságát tölti, addig a kicsi beszokik.

nálatok nyilván nem tudja beírni a munkáltató mert majd 3 év múlva mész vissza kb., így már eleve ezt is buktad, azonkívül a dolgozó szülőknek van az állami bölcsi, nem véletlenül ilyen szigorúak a szabályok, nagyon tele vannak és nagyon sok nőnek vissza kell mennie dolgozni, így nem a jó társaság kedvéért van az intézmény.

ha ennyire közösségbe kell adni a fiad mert könyörög reggelente, hogy vidd már bölcsibe, akkor add be csanába vagy magánbölcsibe. ne azoktól vedd el a helyet akiknek a kenyérért kell gürizniük míg te otthon pihizel

2013. ápr. 29. 09:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Egy normálisan fejlődő kisgyereknek olyan értelemben nincs szüksége a közösségre, hogy a hét minden napján (akár csak délelőttre) ott tartózkodjon egy intézményben. Ha elmentek játszótérre, játszóházba, összejártok más kisgyerekesekkel, elég.

Ne vedd el olyanoktól a helyet, akiknek tényleg muszáj vinniük.

Azt meg nem igazán értem, hogy milyen munkáltatóit akarsz vinni, ha táppénzen vagy.

2013. ápr. 29. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!