Van itt olyan, aki kivette oviból a kisgyerekét? Betegeskedés miatt vagy mert nem tudta megszokni lelkileg a gyerek!
Igen, én kivettem 2 hónapra, de nemsoká kezdi az újat. Nagyon beteges is volt. 2 hét ovi-2 hét itthon, de nem ez volt a fő ok, hanem az első betegeskedés után már új volt az egyik óvónő, nem is tudtunk róla, hogy el fog menni, akit a kisfiam nagyon-nagyon szeretett. Aztán a következő betegeskedés után elment a másik óvónő is (ő szólt előtte néhány nappal) az új vén szipirtyót nem tudta a fiam megszokni, két órát sírt naponta, ha meglátta közölte, hogy nem akar bemenni, menjünk haza.
Itthon vagyok a kicsivel, így nem kínoztam tovább a gyerekemet.
A következő ovi biztos, hogy más lesz, azért kell már egy majdnem 3 és fél évesnek a közösség!
(A kezdő ovi magán volt egyébként, most egyháziba írattam).
Én kivettem a lányomat. Több okból is, és tulajdonképpen kétszer is.
Először akkor próbáltuk, amikor még nem is volt egészen 3 éves. De nem evett, nem ivott és ráadásul ott volt két 1 éves fiam, akiket naponta kétszer kellett volna autóztatni, cipelni az ovi miatt, úgyhogy így, hogy a lánynak nem nagyon tetszett, nem erőltettük az ovit.
Másodszor meg már járt tavasztól ( ő akart menni akkor, volt kisebb sírás, de már evett-ivott, igaz csak ha etették, de akkor is), akkor 3,5 éves volt, aztán nyáron nem ment és ősszel újra. Akkor már nem volt gond, mármint a kedvével, és a kicsikkel sem, már jártak egyedül ugye, egyszerűbb volt valamivel.
Viszont akkor nagyon betegesek lettek, főleg a kicsik, az egyik fiú egy hónap alatt 3szor fulladt be (asztmatikus hörghurutok), és amellett hogy állandó gyógyszer kapott, orvosi tanácsra nem vittem a lányt közösségbe december 1től, következő év farsangig, vagyis február végéig. És nagyon örülök hogy így tettem, tavaszra már nem voltak olyan komoly betegségek egyik gyereknél sem, most ősszel a fiúk is elkezdték az ovit, és eddig kétszer voltak betegek, abból egyszer az őszi szünetben, vagyis egyszer hiányoztak egy hetet, de az a betegség is semmiség volt, két nap után semmi bajuk nem volt. Ja, és velük nem volt nagy gond a beszoktatásnál, az egyik 3 nap után vidáman ment, a másik pár hétig sírdogált, kb addig amíg léptem 3at (mindig megvártam hogy abbahagyja, úgyhogy tényleg addig tartott:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!