Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Köteleztet az óvónő, hogy...

Köteleztet az óvónő, hogy SZMK tag legyek?

Figyelt kérdés
Elfogadtam, de nem szívesen, nem akarok ezzel foglalkozni, van nekem elég dolgom! Lemondhatom? Azt mondták olyan nincs, hogy nem fogadom el, valakinek el kell!
2013. dec. 4. 12:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

a legközelebbi szülőin hozd fel a témát,hogy te még sem tudod vállalni,és szeretnéd ha valaki elvállalná helyeted.

kötelezni nem kötelezhetnek rá,hiszen ez egy önkéntes dolog..

2013. dec. 4. 12:51
 2/10 A kérdező kommentje:
Én nem úgy vettem észre, hogy önkéntes, rábeszéltek, hogy muszáj elvállalnom! :( Nincs más akiben megbíznak stb. De én nem akarok ezzel foglalkozni!
2013. dec. 4. 12:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötelezhet, ez önkéntes alapon működik. Nem is értem az ilyen pedagógust...

Óvónéni

2013. dec. 4. 12:53
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is hasonló volt.Az anyukát megkérdezték hogy lesz-e ő.Hisz már tudja hogy mi az, meg ő a nagyobb gyerekkel is a csoportjában.Igy kevesebb szülőnek kell szólni hogy szmk-s szülői lesz.. De ő szivesen vállalta.
2013. dec. 4. 12:55
 5/10 anonim ***** válasza:
95%
értelek hogy rábeszéltek.de akkor sem mondhatják,hogy muszáj és kész! én pont igy voltam mint te. az első szülői előtt felhivtak hogy én vállaljam el-mert engem ismernek. a végén már én is igent mondtam,mert úgy éreztem nincs más választásom. aztán amikor az első szülőin bemutattak a többieknek mint SzM tagot,akkor én mondtam,hogy nem tudom vállalni.. ugyhogy voltak akik lelkesebbek voltak nálam és jobban rá is értek,ezért így meg is oldódott a dolog.
2013. dec. 4. 12:56
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
igazából a szülőin nem is az ovónőket kell meggyőznöd hogy nem tudsz SZMK tag lenni,hanem a többi anyukát-mert az a lényeg hogy más bevállalja helyetted..
2013. dec. 4. 12:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötelező, megkérhetnek rá, de nem vagy köteles elfogadni.

Csak nagyon sokan nem akarják elvállalni, így valaki, akit meg rá tudnak beszélni, az meg el szokta vállalni.

De nyugodtan lemondhatsz róla, sőt, nem is lettél volna köteles elfogadni.

Én SZMK-s tag vagyok, de én tudom csinálni, nekem nincs vele gondom, de annak idején nekem se azt mondták, hogy muszáj elvállalnom, hanem hogy rám gondoltak egyik szülőként és hogy elvállalnám-e és mondtam, hogy igen. És csinálom is szeptember óta.

De tudom, hogy mivel jár és nem mindenki tudja az idejét úgy alakítani, hogy tudja is csinálni. Nekünk 1 gyerekünk van és van segítségem, akire ilyenkor, amikor teendőm van, bízni tudom a kisfiamat. De akinek olyan munkaidő beosztása van és nincs segítsége, az úgysem fogja tudni csinálni.

Szóval mond nyugodtan vissza. Majd keresnek mást helyetted.

2013. dec. 4. 13:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyébként mi a feladata?
2013. dec. 4. 14:19
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Különböző óvodai rendezvényekre való előkészületben, lebonyolításban való segítség. Szervezés. Van olyan, aki a csoportpénzt szedi és kezeli.

Most pl. az ő feladatuk a Mikulás csomagok összeállítása. Karácsonyra a gyerekek ovis ajándékának a beszerzése.

Legalább is nálunk ezek az SZMK-s szülők feladatai.

2013. dec. 4. 16:25
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szintén SZMK-s vagyok.

Szülőin hozd fel, hogy nem kívánod tovább csinálni, mert az időbeosztásod nem teszi lehetővé. Kérd a szavazást, hogy mást válasszanak meg. Ennyi. Nem vagy kötelezhető, de már ott elszúrtad, hogy hagytad magad rábeszélni.

Nálunk az SZMK tag feladata még a pályázatfigyelés (csoport, ovi lehetőségek), papír-kupak-tejesdoboz-stb gyűjtése szervezése, ovis kirándulások szervezése (hogy szerezzünk buszt ingyen :) címszóval és hasonlók), sőt sikerült már több nagyon jó minőségű irodaszert és játékot is szereznem a csoportunk részére. "Le tudja írni adományként a társasági adóból" címszóval. :) Ehhez viszont az adott SZMK tagnak értenie kell a számvitelhez és elég meggyőzőnek is kell lennie a cégekkel szemben ugyebár. :)

Én speciel szeretem csinálni, holott reggel 5-kor kelek, este 6 után érek haza a munkából és + háztartást is vezetek a gyereknevelés mellett. Élvezem, hogy egy kis pénz vagy egyéb dolog kerül az ovihoz-csoporthoz a gyerekek apróságoknak is nagyon tudnak örülni.

2013. dec. 13. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!