Köteleztet az óvónő, hogy SZMK tag legyek?
a legközelebbi szülőin hozd fel a témát,hogy te még sem tudod vállalni,és szeretnéd ha valaki elvállalná helyeted.
kötelezni nem kötelezhetnek rá,hiszen ez egy önkéntes dolog..
Nem kötelezhet, ez önkéntes alapon működik. Nem is értem az ilyen pedagógust...
Óvónéni
Nem kötelező, megkérhetnek rá, de nem vagy köteles elfogadni.
Csak nagyon sokan nem akarják elvállalni, így valaki, akit meg rá tudnak beszélni, az meg el szokta vállalni.
De nyugodtan lemondhatsz róla, sőt, nem is lettél volna köteles elfogadni.
Én SZMK-s tag vagyok, de én tudom csinálni, nekem nincs vele gondom, de annak idején nekem se azt mondták, hogy muszáj elvállalnom, hanem hogy rám gondoltak egyik szülőként és hogy elvállalnám-e és mondtam, hogy igen. És csinálom is szeptember óta.
De tudom, hogy mivel jár és nem mindenki tudja az idejét úgy alakítani, hogy tudja is csinálni. Nekünk 1 gyerekünk van és van segítségem, akire ilyenkor, amikor teendőm van, bízni tudom a kisfiamat. De akinek olyan munkaidő beosztása van és nincs segítsége, az úgysem fogja tudni csinálni.
Szóval mond nyugodtan vissza. Majd keresnek mást helyetted.
Különböző óvodai rendezvényekre való előkészületben, lebonyolításban való segítség. Szervezés. Van olyan, aki a csoportpénzt szedi és kezeli.
Most pl. az ő feladatuk a Mikulás csomagok összeállítása. Karácsonyra a gyerekek ovis ajándékának a beszerzése.
Legalább is nálunk ezek az SZMK-s szülők feladatai.
Szintén SZMK-s vagyok.
Szülőin hozd fel, hogy nem kívánod tovább csinálni, mert az időbeosztásod nem teszi lehetővé. Kérd a szavazást, hogy mást válasszanak meg. Ennyi. Nem vagy kötelezhető, de már ott elszúrtad, hogy hagytad magad rábeszélni.
Nálunk az SZMK tag feladata még a pályázatfigyelés (csoport, ovi lehetőségek), papír-kupak-tejesdoboz-stb gyűjtése szervezése, ovis kirándulások szervezése (hogy szerezzünk buszt ingyen :) címszóval és hasonlók), sőt sikerült már több nagyon jó minőségű irodaszert és játékot is szereznem a csoportunk részére. "Le tudja írni adományként a társasági adóból" címszóval. :) Ehhez viszont az adott SZMK tagnak értenie kell a számvitelhez és elég meggyőzőnek is kell lennie a cégekkel szemben ugyebár. :)
Én speciel szeretem csinálni, holott reggel 5-kor kelek, este 6 után érek haza a munkából és + háztartást is vezetek a gyereknevelés mellett. Élvezem, hogy egy kis pénz vagy egyéb dolog kerül az ovihoz-csoporthoz a gyerekek apróságoknak is nagyon tudnak örülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!