Óvonénik ti, hogy csináljátok, őszintén?
De miért nincs bölcsi? Nálunk 2,5 évesek nem voltak, csak 3 éves kortól. Furcsállom, szerintem egy 2,5 éves pici még nem való vegyes csoportba oviba. Bocsánat, hogy nem nyugtatlak, én is óvónéni voltam gyes előtt (és bölcsiben is dolgoztam).
2013. dec. 2. 14:44
Vegyes csoportba 2,5 évesen?
Ez nagyon rossz ötlet.
Még a 3 évesem is elveszettke volt, még úgy is hogy a nagy testvére is ott volt, és előző évben bölcsis is volt.
Volt hogy hosszú percekig ült a wc-n, mert senki nem jött kitörölni, nem tudta megenni az ebédet egyedül, ha olyan volt, ücsörgött egyedül a sószoba előtt, mert nem tudta felvenni egyedül a zokniját és még sorolhatnám. Pedig kedves óvónénik vannak, csak hát ami sok az sok sajnos.
TÉnyleg semmi más megoldás nincs?
2013. dec. 2. 14:48
3/11 A kérdező kommentje:
:( Nekem is attól vannak félelmeim,h. 2,5 évesen mi lesz vele a vegy.csop.-ban... Sajnos ez egy kis város és a bölcsi kb. 10 éve megszűnt! :(
És nem tudsz esetleg még egy fél évet otthon maradni vele? Az hihetetlenül sokat számítana.
Vagy szomszédos városban böcsi?
Vagy valami nagymama, vagy nagyi pótlék a közelben?
2013. dec. 2. 14:53
2 óvónő + 1 dajka van a 30-ra. Azért vegyes a csoport, mert a nagyoknak szokni kell, alkalmazkodni a kicsikhez, a kicsik pedig sokat tanulnak a nagytól. Semmi baja nem lesz a lányodnak, pár hónap alatt nagyon sokat fog fejlődni, mert rá lesz "kényszerítve". Az óvónők sokkal nagyobb figyelmet szentelnek a kicsikre mind játék, fejlesztés, mind ellátás szempontjából.
2013. dec. 2. 15:25
Nekem ugyan csak az anyukám óvónő, de szoktam beszélgetni ilyenekről vele. Nálunk sincs bölcsi, tehát a 2,5 éves gyereket ugyanúgy felveszik, és semmi gond nincs vele. Ha még pelusos, azt dajka intézi, szokta mesélni, hogy eleinte az ilyen piciket ölben altatja, majd lerakja, szóval szerintem abszolút fel vannak készülve a kisebbekre is. Aki elhivatottságból dolgozik ott, abban megbízhatsz, de egyébként is, biztosan nem marad éhen a lányod, ne aggódj. Öltöztetni pedig még a nagyobbaknak is szoktak segíteni, kiscsoportosoknak... Szóval ne aggódj, minden rendben lesz, semmivel nem lesz rosszabb, mint a bölcsi, sokat tanul majd, a javára válik, nem kell félni!
2013. dec. 2. 15:54
Ha teheted maradj még otthon vele,nagyon pici még...Rossz lesz neki a nagyok között...
2013. dec. 2. 17:07
8/11 A kérdező kommentje:
Sajnos muszáj mennie... Nekem folyton azon kattog az agyam,h.mi lesz vele egyedül,ismeretlenül egy vegyes csoportban! Remélem sose lesz vége a decembernek! Az utolsó vígaszom,h.bízok az óvonők elhivatottságában...
Nyugodj meg,mind a két gyerekem vegyes csoportba járt ,semmi gond nem volt, a nagy lányok dajkálták őket,teljesen másak a gyerekek vegyes csoportban,mintha 30 egyidős.A nagyok figyelnek a kicsikre,mintha kistestvérük lenne.Ne izgulj,szerintem nem lesz semmi gond.
2013. dec. 5. 15:28
Pont a kicsiknak jobb a vegyescsoport szerintem :) Rájuk MUSZÁJ odafigyelni folyamatosan.
Egyébként minden az óvónőkön múlik, az én mentoróvónénim most kért át egy 2,5 éves kisfiút a bölcsiből, mert aránytalanul sok a lány a csoportban :)
Szóval egy jó pedagógus tudja ezt kezelni :)
2014. jan. 1. 23:50
Kapcsolódó kérdések: