Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Előfordult az ovitokba hogy...

Előfordult az ovitokba hogy megmutatták a gyermekek egymásnak a nemi szervüket?

Figyelt kérdés
Mit szóltak az óvónők ? Hogy kell az ilyen dolgot kezelni 6 éves gyermekeknél?
2013. nov. 28. 09:41
 1/6 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Teljesen természetesen kell kezelni.

Ebben a korban még nem szexuális indíttatásból nézegetik egymás nemi szerveit a gyerekek, csak kíváncsiságból.

Nem kell, és nem is szabad túl nagy dolgot csinálni belőle, egyszerűen csak mintegy mellékes dologként tudatni kell velük, hogy ne tegyék, mert ezt nem illik.

Nem kell feleslegesen gátlásokat kialakítani bennük, de azért tudjanak róla, hogy ez illetlenség.

2013. nov. 28. 10:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok róla, ez persze nem jelenti azt, hogy nem is történt ilyen.

Én 6 évesen (31 évvel ezelőtt) a szomszéd 8 éves fiúnak mutattam meg, cserébe persze ő is az övét nekem.

Úgy van, ahogy első írja, ez természetes életkori dolog, a kíváncsiság hajtja őket.

Nekem 4 éves fiam van, direkt nem mászkálunk pucéran a lakásban, de szokott minket meztelenül látni.

Ha kérdez, válaszolunk, de nem kerítünk nagy feneket a dolognak.

37/N

u.i.: én már tavaly megvettem ezt a könyvet, sokat forgatjuk, szerintem hasznos olvasmány:

[link]

2013. nov. 28. 10:31
 3/6 anonim ***** válasza:

szia

persze-hiszen mi is nézegettük egymásét-szerintem ti is,ha visszaemlékszel.igy van-ez nem szexuális kérdés-hanem kiváncsiság"hozok egy cukrot,ha megmutatod"-nem kell pánikolni-teljesen normális dolog,ne szúrd le,de nagy feneket ne is kerits a dolgoknak-elég,ha megjegyzed pl,igen,a fiúknak fütyijük van,ők azzal pisilnek-vagy vmi hasonlót.

2013. nov. 28. 11:15
 4/6 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom pedig a többi anyukához képest szerintem visszafogott /prűd/ vagyok. De az szülőértekezleten követelték mondják meg az óvónők ki volt az aki megmutatta.
2013. nov. 28. 13:07
 5/6 anonim ***** válasza:
az viszont nagyon csúnya megszégyenités-mert ez nem rosszalkodás-nem verekedett a gyerek-ezt egyénileg kellene megbeszélni
2013. nov. 29. 08:34
 6/6 anonim ***** válasza:
nekem négy éves fiam van,és a kis barátnőjével megmutatták egymásnak,amilyük van.nem kerekítettünk nagy feneket a dolognak,csak elmagyaráztuk,hogy ez nem illik.mi sem bújunk el előle pucéron,de szándékosan nem mászkálunk előtte,de szokott látni minket.nem problémázunk rajta
2013. dec. 7. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!