Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kötelesek bevenni az oviba...

Kötelesek bevenni az oviba márciustól?

Figyelt kérdés
Nem irattam be szeptemberben,hogy márciustól menjen. Munkanélküli vagyok. Márciustól ha lenne munkahelyem és a kislányom is betöltötte már a 3 évet, akkor kötelesek bevenni? Azt mondják, hogy nem irattam be, meg hogy már nem lesz hely, de a törvény meg azt írja, hogy be kell venni, ha mindkét szülő dolgozik, vagy nem?
2013. nov. 27. 16:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Áprilisban a 2014/2015-ös nevelési évre íratod be, ami szeptembertől kezdődik.

Az a gond, hogy az óvoda nem kap pénzt addig a gyermek után, így kicsi az esély, hogy bevegyék nyárra.

2013. nov. 28. 07:34
 12/15 anonim ***** válasza:

Ahogybaz utolso írta csak szeptembertöl tud járni majd a gyereked,még pedig azért mert áprilisban vanak a beíratások és 1 hónap mulva mondják meg kit hova vetek föl .

Lányomat idén május első hetébe íratam be az óviba mert akor volt a beíratkozás junius elején kellet bemenem a határozatért hogy felveték e vagy sem ,felveték ,tehát ezért nem járhat a lányod rögtön a beíratkozás után nyáron meg ügyelet van az ovikban ,illetve egy honapig zárva vanak az ovik .

2013. nov. 28. 08:41
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi, közben voltam bent és mondták, hogy ha lesz hely, akkor beveszik márciusban vagy áprilisban. Attól függetlenül, hogy nem irattam be. Ha meg nem veszik be, akkor megy szeptembertől. Köszi mindenkinek!
2013. nov. 29. 07:47
 14/15 A kérdező kommentje:
Vagyis, ha nem lesz hely, akkor megy szeptembertől! (Nem hogyha "nem veszik be", elírtam, mert beveszik, ha lesz hely!)
2013. nov. 29. 07:49
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha felveszik a gyereked, nem hiszem, hogy nyáron kezdhet. Legalábbis nálunk nem lehet. Az én fiam tavaly áprilisban töltötte a 3-at, tavaly áprilisban is irattam be, de felhívta a figyelmem az igazgatónő, hogy csak szeptemberben kezdhet, mert nyáron csak összevont csoportok vannak, nincs beszoktatás, augusztusban meg egyáltalán nincs is óvoda! Egy összevont csoport meg nem tesz jót egy olyan gyereknek, aki akkor menne először oviba, majd szeptemberben megint másokkal járna.
2013. nov. 30. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!