Mennyire könnyebb a reggeli öltözködés, ha harisnyában alszik a gyermeketek?
Én 31 éves nő vagyok, s ha olyan kedvem van akkor én harisnyában alszok. Nos, akkor mi van? Mindenki azt vesz fel amit akar!
Néha a lányom is felveszi télen. Nincs ebben semmi fura.
Hát nem tudom, én reggel tiszta bugyit is szoktam venni, és azt általában a harisnya alá. A gyerekkel is így csinálom, pedig neki a bugyi alatt még pelus is van. 5 perccel előbb kell felkelni, és akkor meg van oldva a kérdés.
De aztán ha a gyereket nem zavarja, esetleg megszokta, hogy a harisnya a pizsinaci, felőlem azt csinál, amit akar.
Én is inkább afelől közelíteném meg a problémát, hogy:
- miért vesződség a harisnyanadrág (tényleg max. 2 perc, de abban már van bohóckodás is :)
- mi az, hogy reggeli fejetlenség meg rohanás- miért? Ki tud tenni az ellen valamit, hogy ne így legyen? csak mi :)
Nekem még csak 3,5 éves kisfiam van, időre járok természetesen én is dolgozni, mégsincs elksés, rohangálás, fejetlenség reggel.
Van viszont reggeli rutin, én előbb kelek X idővel, ami alatt magamat cipőfelhúzásig össze tudom készíteni (táskákat, holmikat már előző este is akár)- és inkább nyugodtan kezdődik a nap.
Ez a hozzáállás akár a nap hangulatát is meghatározhatja.
Én is elég lustának és trehánynak tartom azt az anyát, aki CSAK azért ad rá a gyerekre már MINDEN este harisnyát, mert reggel lusta öltöztetni.
Nehogymár ezen a 2 percen múljon... és ha a kicsinek éjszaka fel kell kelni pisilni? Akkor fuccs a tervének, mert elmegy a levetköztetéssel az idő? :)
Nem a harisnyában alvásról van szó (bár én kényelmesebbnek gondolom az alvás céljára kitalált pizsamát- de ki mit szeret)- hanem a hozzáállásról. Nekem ez utóbbi nem szimpatikus.
Téli időszakban egyébként nem a harisnya a legnagyobb "falat", hanem egy nagyobb overal vagy egy bundás csizma (bár még pont nincs annyira szezonja)- szóval érdemi időt megspórolni ezzel nem lehet.
Vihar egy csésze vízben az egész :)
Szép napot.
...előző vagyok ismét:
arról nem is beszélve, hogy ezek szerint a gyerekre a fehérneműt már előre feladja koraeste és majd 24 óra múlva kerül le róla a következő fürdésnél?
Ennél azért vannak jobb és higiénikusabb megoldások is- az ovisoknál azért még csurran-cseppen időnként valami- eszembe nem jutna az előző napi fehérneműt viselni másnap nekem sem felnőttként, nemhogy egy ovisnak, ahol még lehetnek gondok fenéktörléssel, pisicseppel stb.
:(
harisnyában nem altatnám a gyerekemet, de pont tegnap volt, hogy abban az atlétában vittem amiben aludt.
nálunk reggel nagyon hideg van, szegény didereg míg felöltöztetem, pedig az takaró alatt igyekszem ezt megoldani :D
éjszakára a pizsi alá kapott atlétát, így azt rajta hagytam, de az oviban levettem róla (ott meg dög meleg van) és hazahoztam, ment a szennyesbe.
most nem tudom, hogy ez is biztosíték kiverős? mondjuk nem dicsekszem ezzel, az biztos :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!