Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyire könnyebb a reggeli...

Mennyire könnyebb a reggeli öltözködés, ha harisnyában alszik a gyermeketek?

Figyelt kérdés
Az oviban mondta tegnap egy anyuka, hogy ő nem vesződik reggel a harisnyával, már abban alszik el este a gyermeke.
2013. nov. 20. 08:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%
Eszembe nem jutna harisnyába altatni, csak azért, mert nekem macerás reggel. Kelj fel 5 perccel előbb és nem lesz gond.
2013. nov. 20. 09:27
 12/21 anonim ***** válasza:
64%

Én 31 éves nő vagyok, s ha olyan kedvem van akkor én harisnyában alszok. Nos, akkor mi van? Mindenki azt vesz fel amit akar!

Néha a lányom is felveszi télen. Nincs ebben semmi fura.

2013. nov. 20. 09:30
 13/21 krisztivan ***** válasza:
71%
Szerintem nincs gond a harisnyában alvással.Fiam is abban alszik mert azt nem húzkodja a nyakáig és a lábán marad.Nekem inkább az az "érdekes" hogy abban nem viszem másnap sehová amiben aludt:-) De mindenki másképp csinálja,ha nekik jó akkor nekem nem fáj:-))
2013. nov. 20. 09:48
 14/21 anonim ***** válasza:
55%
Én 4 gyereket viszek reggel suliba - oviba, mégsincs Őrültek háza. Ja, igen, azért mert egyedül öltöznek. A 3 éves ovis is. Inkább erre kéne valahogy rávezetni a gyereket, nem a harisnyában alvásra.
2013. nov. 20. 09:48
 15/21 anonim ***** válasza:
47%
Ezt a reggeli rohanást sose értettem.Nekem vidékről hajnali 5-kor indult buszom mégse késtem le,de a kislányommal (2 éves) bárhova indulunk mindig időben odaérünk akár télen 5 réteg ruha akár nyáron kevesebb.Időben kell felkelni.Harisnyába NE aludjon a gyerek!!!!!!!Egyébként a reggeli pisilés nem tart tovább hogy még a harisnyát is le kell húzni?
2013. nov. 20. 10:41
 16/21 anonim ***** válasza:
34%

Hát nem tudom, én reggel tiszta bugyit is szoktam venni, és azt általában a harisnya alá. A gyerekkel is így csinálom, pedig neki a bugyi alatt még pelus is van. 5 perccel előbb kell felkelni, és akkor meg van oldva a kérdés.

De aztán ha a gyereket nem zavarja, esetleg megszokta, hogy a harisnya a pizsinaci, felőlem azt csinál, amit akar.

2013. nov. 20. 11:38
 17/21 anonim ***** válasza:
94%

Én is inkább afelől közelíteném meg a problémát, hogy:

- miért vesződség a harisnyanadrág (tényleg max. 2 perc, de abban már van bohóckodás is :)

- mi az, hogy reggeli fejetlenség meg rohanás- miért? Ki tud tenni az ellen valamit, hogy ne így legyen? csak mi :)

Nekem még csak 3,5 éves kisfiam van, időre járok természetesen én is dolgozni, mégsincs elksés, rohangálás, fejetlenség reggel.

Van viszont reggeli rutin, én előbb kelek X idővel, ami alatt magamat cipőfelhúzásig össze tudom készíteni (táskákat, holmikat már előző este is akár)- és inkább nyugodtan kezdődik a nap.

Ez a hozzáállás akár a nap hangulatát is meghatározhatja.

Én is elég lustának és trehánynak tartom azt az anyát, aki CSAK azért ad rá a gyerekre már MINDEN este harisnyát, mert reggel lusta öltöztetni.

Nehogymár ezen a 2 percen múljon... és ha a kicsinek éjszaka fel kell kelni pisilni? Akkor fuccs a tervének, mert elmegy a levetköztetéssel az idő? :)

Nem a harisnyában alvásról van szó (bár én kényelmesebbnek gondolom az alvás céljára kitalált pizsamát- de ki mit szeret)- hanem a hozzáállásról. Nekem ez utóbbi nem szimpatikus.

Téli időszakban egyébként nem a harisnya a legnagyobb "falat", hanem egy nagyobb overal vagy egy bundás csizma (bár még pont nincs annyira szezonja)- szóval érdemi időt megspórolni ezzel nem lehet.

Vihar egy csésze vízben az egész :)

Szép napot.

2013. nov. 20. 11:39
 18/21 anonim ***** válasza:
90%

...előző vagyok ismét:

arról nem is beszélve, hogy ezek szerint a gyerekre a fehérneműt már előre feladja koraeste és majd 24 óra múlva kerül le róla a következő fürdésnél?

Ennél azért vannak jobb és higiénikusabb megoldások is- az ovisoknál azért még csurran-cseppen időnként valami- eszembe nem jutna az előző napi fehérneműt viselni másnap nekem sem felnőttként, nemhogy egy ovisnak, ahol még lehetnek gondok fenéktörléssel, pisicseppel stb.

:(

2013. nov. 20. 11:42
 19/21 anonim ***** válasza:

harisnyában nem altatnám a gyerekemet, de pont tegnap volt, hogy abban az atlétában vittem amiben aludt.

nálunk reggel nagyon hideg van, szegény didereg míg felöltöztetem, pedig az takaró alatt igyekszem ezt megoldani :D

éjszakára a pizsi alá kapott atlétát, így azt rajta hagytam, de az oviban levettem róla (ott meg dög meleg van) és hazahoztam, ment a szennyesbe.

most nem tudom, hogy ez is biztosíték kiverős? mondjuk nem dicsekszem ezzel, az biztos :D

2013. nov. 20. 13:02
 20/21 anonim ***** válasza:
54%
Az általános iskolás fiam többször aludt harisnyában, de reggel levette és másikat vett fel. (Természetesen nálunk nincs rohanás reggel. ;) )
2013. nov. 21. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!