Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit gondoltok erről a helyzetről?

Mit gondoltok erről a helyzetről?

Figyelt kérdés

A fiam és a szóban forgó anyuka kislánya együtt kezdték az ovit. A kislány járt bölcsődébe, az én fiam nem. Itthon sokszor emlegeti a kislányt, meg is kérdeztem, hogy tetszik-e neki, mire igen volt a válasz, és hogy csinos a ruhája. :) Örültem, olyan aranyosnak találtam.

Viszont pár hete beszéltem az óvónénivel, és kiderült, hogy a fiam néha-néha megfogja a kislány arcát. Nem tudom jobban megfogalmazni, a mutató és a hüvelykujja közé fogja. Megijedtem, hogy esetleg agresszív és kislánynak fáj, de azt mondta az óvónő, hogy semmi ilyesmiről nincsen szó. Egyszerűen a fiam így próbál kapcsolatot teremteni, mivel ő nem járt bölcsődébe, új neki a gyerekközösség. Valahol el kell kezdeni, de tényleg ne aggódjak, nincsen semmi probléma. Ha lenne, már szólt volna. Meg is nyugodtam.

Tegnap végre találkoztam az anyukával, és gondoltam megkérdezem tőle, hogy mit szól ehhez a "szerelemhez", ugye milyen édesek? :) Erre anyuka nekem ugrott, hogy ő nem így hallotta, mert a csajszi nem ezt meséli otthon, és legyek szíves szóljak rá a fiamra, hogy vegyen vissza. Azt hittem elájulok. Megmondtam neki, hogy én mit gondolok, és nehogy már leharapja a fejemet, szerintem nincsen tragédia.

Erre megyek ki az ajtón a kislány szívettépően zokog az apuka karjaiban, és az óvónő kérdésére, hogy mi történt, apuka ezt válaszolja: "Az a kislány (rámutat) megütötte, és ezért sír." Láttam az esetet, szinte hozzá sem ért a másik gyerek. Abszolút nem volt indokolt ekkora ordítás a kislány részéről, de én az apuka helyében megnyugtatni próbáltam volna, nem "árulkodtam" volna az óvónőnek. Ez utóbbit csak azért írtam le, mert most már azt gondolom, hogy van a kislányban egy jókora kényesség. Most hatványozottabban próbálom mondani a fiamnak, hogy játsszon mással, mert a kislány megijed tőle, remélem meg is érti. Vagy mit tehetnék?

Nem akarok túl nagy feneket keríteni az ügynek, csak tegnap óta ezen gondolkozom, nem igazán értem. Az én fiam jóval önállóbb, életrevalóbb, ezt látom a szoktatás óta, azt hittem csak elfogultság, de ezek szerint nem így van. Persze, mindenki a saját gyerekét félti, óvja, de nem szeretnék túlzásba esni sem. Úgy nevelem, hogy próbálja meg megoldani a problémáit, az árulkodást ki nem állhatom, neki nem is szokása.

Bocsi a litániáért, ha valami zavaros, kérdezzetek vissza. :) Várom a véleményeket, tanácsokat, nem baj, ha nem értetek velem egyet. :)

2013. nov. 16. 09:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Vannak gyerekek, akik érzékenyebben reagálnak mindenre. Ez az arcfogdosas nem valami jo kapcsolatteremtést mód, en pl mindig azt tanítottam a gyerekemnek, hogy senki arcához nem nyulunk.
2013. nov. 16. 09:13
 2/4 anonim ***** válasza:
37%
Mondd meg a fiadnak hogy ne fogdosson masokat. Igy elkerulhetitek a felreerteseket.
2013. nov. 16. 17:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Errol csak annyit, hogy egyszer az oviban az egyik ovo neni a kiszamolonal sorra erintette meg a gyerekek fejet, nm durvan, eppen jelzrs szeruen, amikor szamolta ki, hogy ki lesz a fogo. Masnap bement egy szulo, hogy a gyerek mondta, hogy az ovono mindenkinek utogette a fejet, az ovet is.....

Szoval igy lehet itt is, a kislanynak ez mar csipkedes, bantas kategoria ezek szerint

Azt mondd a fiadnak, hogy inkabb a kezet simogassa meg, ne azcarcat.

2013. nov. 16. 22:36
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Amióta beszéltem az óvónővel, mondogatom neki, hogy inkább a karját simogassa meg vagy a haját, és hogy nem szabad mások arcát fogdosni, de hogy mennyit halad a dolog, nem tudom, mert ugye az oviban nem vagyok ott, az óvónéni meg nem mond semmit.

Egyébként nem tudom, hogy miért kezdte el ezt a fogdosást, óvodakezdésig nem találkoztam ezzel nála. Remélem lassacskán elhagyja.

2013. nov. 17. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!