Szégyenkeznem kellene a lányom miatt? Vagy mit mondjak ilyenkor?
Szeptemberben kezdte az ovit. A félnapos családi napközinek köszönhetően gyorsan beilleszkedett, 3. nap már ott is aludt.
Minden elfogultság nélkül mondom, hogy egy roppant szeretni való, kommunikatív, poénos kislányról van szó.
Nos, ugye két hónap eltelt az oviból, tudja az összes csoporttársának a nevét(vezetéknevet is), jelét is. HA összefutunk a gyerekekkel az ovin kívül, mindenkinek ügyesen köszön, már messziről "szia, Lilike"...stb..
akivel már többet játszott, jobban ismeri 1-2 gyerek az visszaköszön, a többi néz bambán, már bocsánat, és a szülőkben sincs annyi, hogy rászóljanak, tessék köszönni.
tudom,hogy az én gyerekem a túl barátkozós kategória, de nem szólhatok rá, hogy ne köszönj neki,mert úgysem fog visszaköszönni. Ilyenkor szomorúan megjegyzi,hogy "anya, nézd, ott van xy, és nem köszönt,pedig mindig köszönni kell :( "
Általában jön a biztos nem vett észre, vagy halkan köszönt válaszom, de ezekre hogyan lehet értelmesen reagálni???
Nekem a lányom soha nem köszönne még vissza most 3 évesen.
Lelehet érte szolni, de ö szégyenlös.
Hamar beilleszkedett, de nehezen barátkozik. Vannak fix barátai de ennyi, a többiekkel nem akar nagy barizást.
èn mindig szolok neki, hogy köszönjön de ettöl még rosszabb lett.
Minap voltunk egy boltban és jött egy csoporttársa, aki még ráadásul vele egykoru is. Èn köszöntem nekik, és még nézelödtem a boltban, a kisfiu jött utánunk. Mondtam lányomnak, hogy menjen oda a kisfiuhoz, játszanak egy kicsit, de még jobban a fenekembe bújt. Ezzel a kisfiúval pedig az oviban is sokszor játszik.
Neked miért kellene bármit is csinálni? Fogadd el, hogy a lányod ennyire nyitott, és Mond meg, hogy vannak gyerekek akik nem szeretik ha valaki ennyire közvetlen.
Te mint felnött mit szolnál hozzá ha valaki egy kollégád akit nem is kedvelesz annyira, azért mert mindig túl nyitott, az egy boltban oda menne hozzád és csak dumálna neked. Szerintem a lányodnak meg kell tanulnia, hogy túl nyitottságot nem mindenki fogadja el. Az enyémnek meg meg kell tanulnia kicsit nyitottbanak lenni.
Egyébként én nagyon nyitott vagyok, olyan aki árkivel lebarátkozik, de pl férjemnek is kell nem is kevés idö ahhoz, hogy megnyiljon.
Most ez komoly????
Elmegy mellettünk a járdán,köszön a lányom,akkor ő már messziről köszöngetős gyerek kategória??? :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!