Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Máshol sem csinálnak semmit a...

Máshol sem csinálnak semmit a kis csoportban?

Figyelt kérdés

Lányom kiscsoportos.

Nem mennek sétálni,mert még most szoktak be, nem mennek színházba mert kicsik, nem mennek kirándulni mert kicsik,nem szüreteltek, nem lesz nyílt nap. Minden csak év végén. Mert kicsik :O

Én már kezdem azt hinni,hogy mi fogtuk ki a legrosszabb ovit, szupik az óvónénik, imád a lányom járni, odabenn festenek, gyurmáznak, ragasztanak stb... de semmi kreatív program :(

2013. okt. 18. 14:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még tornázni is szoktak és mennek sétálni is...vidéki ovi.
2013. okt. 18. 15:51
 12/17 anonim ***** válasza:
Kislányom most kezdte a kiscsoportot ,de volt már szüreti mulatság náluk táncházal ,voltak kirándulni az egész ovoda ,ovonénistöl,dajkákal ,vezetöstül együtt nagyon jol érezték magukat.van nyilt napjuk amikor leendö ovisok megnézhetik az ovodát .
2013. okt. 18. 17:05
 13/17 anonim ***** válasza:
Kislányom is kiscsoportos és ők sem mennek. Őszintén szólva, örülök neki. Miért kéne 3-4 évesnek színházba járni? Elvileg a mi ovinkban házhoz jön a bábszínház és ez bőven elég. Még szokják egymást, a környezetet, nem kell az, hogy kiránduljanak.
2013. okt. 18. 18:22
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
A kicsi gyerekek biztonságérzetét az állandóság, a rendszeresség adja meg, és nem a változatosság. Érdekes dolog ez, de ha elmélyedsz a gyerekpszichológiában, nagyon gyorsan találkozol ezzel a ténnyel. Az elsők között említik. Azok a gyerekek, akik az óvodába beérve pontosan tudják, hogy mire számíthatnak aznap, nagyobb nyugalommal mennek és kiegyensúlyozottabbak, mint akiknek 2-3-4 különböző, váratlan, színes és kiszámíthatatlan programjuk van egy héten. A gyerekek szeretik a rendszert és az ismétlődéseket. Ahogy egyre nagyobbak, vágynak az újdonságokra, de a picik még az állandóságot szeretik jobban. Szerintem nagyon is tudják azok a szupi óvónők, hogy mit is csinálnak. A kiscsoportosok néhány hete, hónapja járnak csak be, jót tesz nekik, ha tudják, mi fog történni, és ez meg is nyugtatja őket. Majd mennek, ha nagyobbak lesznek! Türelem! Nem "semmit sem csinálnak", csak vigyáznak a gyerekek érzéseire, és állandóságot hoznak az életükbe. Nagy különbség.
2013. okt. 18. 18:46
 15/17 anonim ***** válasza:
Kisfiam most kezdte a kiscsoportot,megmondta az óvónő,hogy idén még sehova nem fognak menni,még a beszokás a lényeg. Majd ha összeszoknak,gondolom jövőre majd valamikor elmennek valahova.
2013. okt. 18. 21:12
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Akkor most válaszol egy kiscsoportos óvónéni is...

Kedves Anyukák!

A beszoktatási idő 2-3 hónap. A gyermekek többsége novemberre éri el azt a szintet, hogy sírás nélkül, nevükre-jelükre hallgatva tevékenykedjenek a csoportban. Ilyenkor kezdjük el a valódi "foglalkozásokat" is.

Ennek ellenére vannak olyan gyerekek, akik nehezebben (vagy egyáltalán nem) válnak le szüleikről, problémásak, külön felnőttet igényelnének, folyamatosan zavarják a csoport rendjét. (SNI, BTMN)

Ha már csak 1 gyermek is differenciált nevelést igényel egy csoportban, bomolhat minden, amit egy óvónő felépített. Hogy merjünk beszoktatósokkal elmenni bárhová is? Akad, aki ÉLETÉBEN nem sétált még utcán (ez tudom, elég hihetetlennek tűnik, de így van), mert édesanya-édesapa SZÓ SZERINT cipelte, vagy furikáztatta azt a gyereket ide-oda. Az ilyen gyermeknek még az is újdonság, hogy fogjuk egymás kezét, nem hogy "Ne szaladj el! Álljunk meg a járda végénél! Nézzünk szét! .. és társai"

Sokan szabályok és korlátok nélkül éltek otthon, a mi feladatunk mindent lealapozni.

Értsék meg, hogy kiscsoportban rengeteg minden függ az érkező gyermekanyagtól, az otthoni szokásoktól! Mi is "ismerkedünk" még a gyerekekkel, fejtegetjük :) őket, újabb és újabb módszereket fejlesztünk ki, hogy egytől-egyig minden kis manóhoz eljussunk. Hiszen nincs két egyforma gyermek! Mással fogjuk meg Katika figyelmét, és mással Pistikéét.

Igyekszünk minden napot színessé tenni, az óvodai falain belül! S ha már úgy látjuk, hogy a csoport kellően megszokott minket (felnőtteket), és egymást, s már biztonsággal el merünk menni majd sétálni/kirándulni/bábszínházi előadást nézni, tűzoltóságra látogatni, stb... akkor biztosíthatom Önt, hogy érdekesebbnél érdekesebb helyekre visszük majd a gyermekeiket, hogy tapasztalatot gyűjthessenek!

Másik dolog: Ön hiányolja az ilyesmit, más szülők pedig harcolnak ez ellen... "Minek ilyen hülyeségre vinni? Biztos megint fizetni kell érte! Az én gyerekem maradjon csak otthon! Nem engedem! stb.."

Nehéz megfelelni a szülők elvárásainak is :(

Ha viszont felajánlanák a szülők, hogy ilyen esetekben számíthatunk rájuk, és elkísérnek minket egy állatkertbe, vagy egy kisebb kirándulásra, akkor a mi munkánkat is megkönnyebbítenék :) Ugyanis ilyenre is van lehetőség! (persze találkoztam már olyan szülővel is, aki magasról tojt a dologra, mondván mit képzelünk mi, minek hordja ide a gyereket.. mert nem ér rá otthon foglalkozni vele, nem hogy még kirándulásokra járjon...) ...

2013. okt. 21. 17:06
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást!!! Főleg neked, kedves Óvóvéni :)

Tényleg csak a kíváncsiság vezérelt, nem szerettem volna vele senkit megsérteni.

ÉS valóban igaz, a lányom jól nevelt, bárhová elmehetünk vele, illemtudó, tud viselkedni és megfelelően közlekedni az utcán. És tudom,hogy vannak nem ilyen gyerekek is lásd. az én 14 hónaposom, na ő már kemény dió :) Úghogy a felvetés jogos...még egyszer köszönöm

2013. okt. 22. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!