Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Máshol sem csinálnak semmit a...

Máshol sem csinálnak semmit a kis csoportban?

Figyelt kérdés

Lányom kiscsoportos.

Nem mennek sétálni,mert még most szoktak be, nem mennek színházba mert kicsik, nem mennek kirándulni mert kicsik,nem szüreteltek, nem lesz nyílt nap. Minden csak év végén. Mert kicsik :O

Én már kezdem azt hinni,hogy mi fogtuk ki a legrosszabb ovit, szupik az óvónénik, imád a lányom járni, odabenn festenek, gyurmáznak, ragasztanak stb... de semmi kreatív program :(

2013. okt. 18. 14:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%
Mit kéne csinálniuk? Színházba menni ennyi idősen, csoportosan? Nem hiszem, hogy szerencsés ötlet. Szerintem a hangsúly nem azon van, mennyit járnak el, tényleg kicsik még, hanem azon, hogy a lányod imád oda járni, az óvónénik szupik, festenek, gyurmáznak és ragasztanak, mi másra lenne szüksége egy 3-4 évesnek?
2013. okt. 18. 14:41
 2/17 A kérdező kommentje:
Csak látom más ovik képeit(ismerős) voltak kirándulni, szüretleni, bevonnak minden gyereket, voltak pékségben kirándulni, lángost sütöttek
2013. okt. 18. 14:45
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a kiscsoportosoknak ennyi pont elég. Jobb is, hogy nem veszélyeztetnek 25-30 gyereket azzal, hogy elindulnak velük pl. a vároban bóklászni. A 3-4 éveseket még alig tudják együtt tartani, főleg, ha jó részük csak most került oviba. Nem minden gyerek tündibündi kislány ám. Nem kell nekik semmi különös, a lényeg a festés, gyurmázás, táncolás, mesehallgatás :D Ahogy Vekerdy is mondta, nem kell a gyereknek semmi kreativ játék, hagyni kell magától játszani!
 4/17 anonim ***** válasza:
Nekem két gyerkőcöm van, a lányom, három évvel idősebb a fiamnál.A lányom egy nagyon jó óvodába került, itt már kiscsoportban mentek minden felé, volt ahova szülői segítséggel, de akkor is mentek.A fiam meg másik oviba került, mer mikor kezdte az ovit akkor ott volt kiscsoport.Hát, alig vártuk, hogy leteljen az egy év és át tudjuk íratni a lányom ovijába, mert ahova járt ott sehova nem mentek se séta se kirándulás, még szülői felügyelettel sem.
 5/17 anonim ***** válasza:
Az én lányom most kiscsoportos, tavaly mini csoportos volt. De sokat mentek sétálni ovin kívülre, kirándulás is volt tavasz végén, mindent csinálnak. Idén már táncfoglalkozás is van, a fiúknak meg ovifoci.
 6/17 anonim ***** válasza:
Vegyes csoportokban más a helyzet, ott mennek együtt mindenhova, ennek örömére a fiam 3,5 évesen majdnem leesett egy nagy mászóka tetejéről, mert kimászott, senki se figyelt rá... Kivitték az ovisokat a játszótérre, a kiscsoportos korosztállyal nem bírtak, mind ment, amerre látott, a játszótér be sincs kerítve. Örülök, hogy ennyivel megúsztuk, másnap kivettem a gyerekem abból az oviból...
2013. okt. 18. 14:47
 7/17 A kérdező kommentje:
VEgyes csoport kis és középső, tehát 3 és 4-4.5 év közötti gyerekek vannak a csoportban
2013. okt. 18. 14:50
 8/17 anonim ***** válasza:

Kicsik még! Gondold el, hogy járhatnának el mindenhova, amikor még nem szokták meg a sorban menetelést, az utcán úgy viselkedni hogy ne rohanjanak ki az úttestre, úttesten átkelni, felszállni normálisan a buszra, stb. Az óvónőknek is nagy felelősség 20-30 gyerekre felügyelni egy ilyen kiruccanáson. Ezt is meg kell tanulniuk.

A lányom középsős, de még ők sem voltak sehol, pedig szuper ovi. Már be van ígérve hogy idén mennek színházba, cirkuszba. Addig is már gyakorolják az udvaron a kézenfogva gyaloglást, mert nem olyan egyszerű ennyi kis gyereknél. Egyszer már voltak együtt játszótéren, több utcával arrébb van és főúton kell átmenni, már ez is nagy szó.

És tényleg, ha jól érzi ott magát, akkor nem lehet okod panaszra.

2013. okt. 18. 14:51
 9/17 A kérdező kommentje:

Tényleg nem panaszkodni akarok, csak kíváncsi voltam, máshol hogy is működik. Tudom,hogy nagy felelősség, és nem minden gyerek szófogadó, (ilyen az én 1 évesem is :( ).

De 16-an vannak, és tényleg nem arra gondoltam,hogy vigyék őket a fővárosba cirkuszba

2013. okt. 18. 14:53
 10/17 anonim ***** válasza:

Lányom is kiscsoportos, tavaly minis volt.

Tavaly voltak színházba, idén még nem.

Volt szüret, mikulás, farsang, anyák napja, családi nap, évzáró....

Vannak foglalkozások, mondókáznak, rajzolnak, báboznak, festenek, gyurmáznak, építenek, kint játszanak...nagyon szeret a lányom járni. :)

Dehogy kicsik a programokhoz, nagyon ügyesek. :)

De látom nem minden oviban van így, ez sajnálatos. :(

2013. okt. 18. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!