Halasztanátok 1 évet a helyemben?
Kislányom koraszülött volt. Jövőre októberben tölti a 3-at. Értelmi szinten semmivel nincs lemaradva a kortársaitol, sőt! Viszont tesalkatilag igen. Kb.10 cm és 2 kg-val kissebb mint a vele egykorú gyerekek. Jóó, van még 1 év, sok minden változhat, de biztosan nem éri utol a többit.
Azon gondolkodunk, hogy kérjünk-e 1 év haladékot?
Sajnos a körzetes ovinkba vegyes csoportok vannak és ha belegondolok hogy az én pici kislányom bekerül a "nagy" 5-6 évesek közé.....
Mit tennétek a helyemben? Volt már valaki ilyen helyzetben?
Igazából, attól tarok, hogy az önbecsülésének nem tenne jót, hogy mindig ő a legkisebb!
De mondjuk jövőre, 4 évesen már akkora lenne mint a 3 évesek, és nem lógna ki annyira a sorból.
Csupán ez ami aggaszt. :)
Én sem kérnék halasztást, bár ezt a legjobban te tudod eldönteni. Ismered a lánykádat és ha úgy ítéled meg, hogy a magasságbeli különbség lelki problémákat okozna neki, esetleg kisebbségi komplexusokat ébresztene benne, akkor mindenképpen. Viszont, ha úgy látod rajta, hogy őt ez nem zavarja akkor a magasságkülönbség csak téged zavarhat, őt nem és egyébként minden szempontból megfelel a óvodai "elvárásoknak", akkor hagyjad, hadd menjen. Már egy ilyen korú gyereknek szüksége van a saját kortársaira és azok társaságára.
És egy dologra kérlek -saját tapasztalat, két gyerekes anyukaként - esetlegesen a saját "félelmeidet" ne vezesd rá a lánykádra. Ő még nem tudja, hogy milyen az, hogy kisebbségi komplexus... ne is tudja meg. Ő a -10, akár -20 cm-es magassággal is egy teljes értékű gyerek!
Legyen magabiztos és kiegyensúlyozott, és megállja a helyét bárhol a világban, és ebben Te tudsz neki segíteni a legjobban!!
Én csak azt tudom mondani, hogy ugyna én nem voltam koraszülött, de mindig is kisebb voltam a kortársaimnál. Mind súlyban, mind magasságban. A szüleim engem visszatartottak egy évet a bölcsiben, hogy ne én legyek a legkisebb a csoportban, hanem majd megyek egy év múlva és én leszek a legnagyobb. Ugyanúgy a legkisebb voltam és utána máshol is. Iskola, gimi, egyetem mindnehol jóval kisebb voltam, mint a többiek.
Igaz soha nem jártam vegyescsoportba, de nem éreztem azt soha, hogy hátrányom lenne abból, hogy kisebb vagyok mint a többiek.
Ha a kislányod okos, értelems és szeretne is oviba menni, menjetek kezdjétek el. HA esetleg mégsem jön be neki, akkor a beszoktatáskor még gondolom visszakozhatsz
nálunk van egy kislány aki a fiamnak a válláig se ér. enyém 4 évesen 107cm, a kislány olyan 90cm lehet vagy 1-2 centivel kevesebb :)
el van kényeztetve a tündérkisasszony, mindenki őt dajkálja, ma én is megszeretgettem, mert olyan cuki, nem "nagy culák" mint a fiúk :D az ölemből aztán az óvónő ölébe ült át a királylány, ki is használja a kényeztetést :D
szóval csak emiatt szerintem nem kell halasztani, hidd el, semmi hátránya nem lesz ebből, sőt! :)
Szerintem NE a magasság alapján dönts! Ha értelmes,önálló, nyitott az új dolgokra,akkor jobb neki az ovi. Sokkal több foglalkozás van,több lehetőség a fejlődésre.
Én is meg voltam ijedve a vegyes csoporttól, de látni azt,hogy a nagyobbak milyen gondoskodóak a kisebbekkel, nagy pozitív "csalódás" volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!