Ahol mindkét szülő dolgozik mettől meddig vannak a gyerekek oviban?
Párom folyamatos műszakba dolgozik, így hétköznapra is esik szabadnap. Ha ő viszi, akkor 8 körül érnek be az oviba. Ha én viszem, 7-re érünk be és az apja hozza el fél 4 körül. Ha majd télen tovább kell dolgoznia, akkor én is fogom elhozni fél 5 körül. Én 8-4-ig dolgozom, párom 6-2-ig.
10 órát lehet az oviba én úgy tudom. Kedves 1, tovább is lehetne a gyereked az oviban.
Ez nálunk is gond, plusz még van egy elsős tesó is.
A menetrend reggel: ovi-suli-meló, visszafelé melóhely-suli-ovi. Földrajzilag így esnek az intézmények.
Én reggel nem is tudom vinni őket, mert mire kinyit az oviügyelet, nekem már a buszon kell ülnöm. (Eredetileg fél nyolcra jártam) Most inkább kértem munkaidőrend változtatást, és hétre járok, így elméletileg fél négykor el tudok jönni a munkahelyről. A suliban elvileg négyig van a gyerek, de anyukám besegít, és elhozza fél négykor, így el tudjuk érni a korábbi buszt (negyed ötkor), és így háromnegyed 5 -5 körül érek az kicsiért az oviba. Így a kicsi majdhogynem kitölti a tíz óráját sajnos az oviban, (reggel negyed nyolc körül ér be, mert a nagynak háromnegyed nyolcig a suliba kell érni).
Nagyon nem jó ez így, de nincs más megoldás.
Én közben meg azt nem értem, hogy létezik, hogy az ovis szülők (anyukák) kb. 80-90%-a gyeses, háztartásbeli, vagy 4-6 órában dolgozik? Mert reggel 8-fél kilenc után ér be a gyerekek jelentős része, és délután fél 4-4-kor már csak lézengenek páran az oviban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!