Nem óvodaérett a gyerek? Teljesen kivagyok, sirnák folyton. Ugy érzem igazságtalanok.
Szoval fiam 2 éves 8 hos, bölcsi nincs a környéken, óvodába felvették.
Eddig azon problémáztak nem beszél( elég zárkozott a manóm) . Lassan elkezdett beszélni az oviban, ezzel már nincs gond.
Ma azzal fogadtak mikor délbe mentem érte hogy nem ovodaérett, nem aludhatott ott eddig a beszédre hivatkozvs) mert akartak festeni, és a fiam nem volt hajlandó. Ez akkora baj? Meg hogy a csúzdára felviszi a játékokat, és néha autozik evés közben.
Komolyan ekkora gondok ezek?
Holnap bemegyek beszélek velük hogy mi.legyen, mert hétfőn a vezető ovonő csak dicsérte hogy egyre okosabb, ügyesebb.
Na most a fiam imád oviba járni.
Biztosan megviselné ha kivenném, plusz ugye dolgozni se tudnék...
Mit tegyek? Mindjárt bőgök, nem szimpi nekik a gyetek? ön vagyok túl elfogult? Mi legyen' segítsetek?!???
Mennyi nagyokos....
Hat eloszor is, azert nem vihet fel a csuszdara jatekot, mert mondjuk nem tud kapaszkodni es fejre esik... akkor meg azert lesz hulye az ovono, hogy hagyta, ugye?
Masodszor, nem autozunk eves kozben. Vagy ezt otthon lehet? Mert az eleg baj. Ha felrenyel es megfullad, akkor megint az ovono lesz a hulye, ugye?
Harmadszor, felhaborito, amit az az igen okos valaszolo irt, hogy az ovonok miert akarnak a gyerekektol megszabadulni. Probald ki nyugodtan egy napra, 25 gyerek, es abbol mondjuk van par beszoktatos, aki sir.
Ha van melle par nagyobb magatartas zavaros a csoportban, maris nehezebb. Mindenkire figyelni, mindenkinek jo legyen, es ha egyik-masik gyerekkel van problema, azt jelezni a szulo fele.
Nyilvan azert szoltak, mert ezeket nem lehet csinalni, es szeretnek, ha partner lenne benne a szulo.
Nem is ertem, hogy valaki miert feltetelez azonnal rosszat az ovonokrol, es ir ilyeneket?
Mi is emberek vagyunk, azert vagyunk ott, hogy a gyerekeket fejlesszuk, vigyazzunk rajuk, szeressuk oket.
De ugye azert lehet egy ovodanak elvarasa is a szulok fele, pl.hogy ha a gyerek ovodat kezd, akkor addigra beszeljen, a cipojet fel tudja huzni, egy ebedet vegig tudjon ulni, stb.
Egy ovono.
Na akkor kedves óvónéni, eddig is teljesen partner voltam az óvónőkkel, itthon sem engedtem felvinni a csúzdára a játékot. Igen, itthon játszhat evés közben, mivel örülök ha 2 falatot eszik így, de persze az ovónénivel való békéért ez is tiltólistára került.
Es az jogos hogy közölték holnaptól nem vihetem.a fiamat? Oldjam meg? A képességei, illetve korát nagyon jól tudták mikor felvették...
Igenis elvárom hogy ne igy beszéljenek a fiamról, és ha én partner vagyok a problémák megoldásában, akkor legyenek ők is!
El is felejtettem, párom munkatársának a kisfiát 4 éve, ugyanez az óvónő, ugyanezzel a problémákkal tanácsolta el, persze kiderült hogy teljesen egészséges a kisfiú.
Persze, dühös vagyok, de nem azért mert esetleg felfedeztek egy problémát a kisfiamnál. Hanem azért, mert a gyerek imád oda járni, eddig dicsérték folyton. Most meg eggyiknapról aa másikra problémás, és "kirúgják". Persze az óvónő közölte ha helyiek lennénk megoldanánk, kérdésetek előtt azért nem helyi ovodába jár mert itt nincs óvoda! Ha helyi lenne a fiam, nem lenne problémás?
Ne haragudj, de azt nem irtad, hogy "kirugjak", csak azt irtad, nem aludhat ott.
Nem lehet, hogy ha Ti nem helyiek vagytok, akkor jelentkezett olyan, aki helyi es azt kotelezo felvenni? Ez benne van az ovoda hazirendjeben, hogy a helyieket, azaz az oda szolo lakcimmel rendelkezoket kotelezo felvenni. Mi nem is vesszuk fel a mas lakcimmel rendelkezoket, pont azert, mert ha betelik a hely, es idokozben jelentkezik valaki helyi, akkor annak nem lenne helyunk.
Kerdezz ra erre, nem hely-gondjuk van-e.
Szerintem ha helyhiány miatt rakbtak volna ki minket, azt kelett volba mondani, nem azt hogy beteg a gyerek...
Ez azért igy nen tűnik fernek számomra.
Persze megértem az elvárásokat is, de 2-3 hétig semmi probléma nem volt, valamint shogy írtam a kora és képességei tudatána vették fel...
Mindegy, ezem változtatni nem tudok már...
Megoldottuk, frl mondtam :(
De azzal szerintem eggyetértünk, mint szülök mint az óvónő(k) hogy ezt nem igy kelett volna ibtézniük....
Azért a félsz csak bennem van, míg nem jutunk el dokihoz....
Mindenesetre a vşlaszokat köszönöm mindenkibek!
Az elütésekért bocsánat, rossz sz érintő panel.
Milyen dokihoz???
Nehogy elvidd a gyerekedet, semmi baja.
Talalkoztam mar olyan 5 evessel, aki nem tudta a belebujos cipojet felhuzni, es a kanalat helyesen megfogni.
A gyerekednek semmi baja.
Az ovono valaszolo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!