Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Anyás beszoktatás, hogyan tovább?

Anyás beszoktatás, hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Ovival kezdtünk, egy olyan helyen, ahol nem volt beszoktatás, csak ott kellett hagynom. 1hét után kivettem, mert nagyon nem tett neki jót. Most 2hete járunk egy oviba, első héten 3napot voltunk együtt játszottunk, ehéten már nem játszottam vele, csak figyeltem. Persze nagyon sír, h miért nem játszok vele, meg olyan mintha egyedül érezné magát. Arra panaszkodik, h senki nem akar vele játszani. Azt találtam ki, hogy következő héten már beviszem és egyedül hagyom, de csak 1órát. Aztán ha ez oké, akkor 2-t utána eddig, és aztán ebéd után hoznám el. Úgy érzem, ha ott vagyok, akkor nem fog barátkozni, és bármennyire is rossz neki, hogy nem vagyok vele, de csak vele szúrunk ki, ha tovább maradok. Szerintetek jó ez így? Nagyon benne van a rossz emlék az előző oviról, ahol otthagytam :(
2013. szept. 25. 12:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Ismerem a kérdésedet, én is válaszoltam akkor, hogy én nagyon is az anyás beszoktatás mellett vagyok, a lányom is egyidöben kezdett veletek.

Nálunk második hét közepétöl már ö mondta, hogy mehetek és pá. Habár néha sirdogál, de a nevelök rögtön megnyugtatják és szeret ott lenni.

Viszont én láttam a lányomnál mikor volt félelme és mikor csak hiszti és bepróbálkozás. ezt neked is külön kellene venni. Ha úgy érzed, már nem fél, már tud játszani, már elengedett, akkor egy erös vágással ott kell hagynod és késsz. Nálunk is ez lett volna, ha nem enged el, de elengedett mert látta hogy én is azt akarom.

Most már van 1 kislány akivel együtt is játszik néha.

Tudom írtad, hogy az elsö oviba beszoktatás nélkül az elsö pertöl egyedül kellett hagynod, és ez tuti megviselte, de egy idö után áteshettek a ló túlóldalára amikor már csak kihasználja a gyereked, hogy te aggódsz érte, pedig ö már késsz lenne elengedni téged.

2013. szept. 25. 13:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát ez az, amire nem lehet mindenkire ráhúzható szabályt alkotni. Szerintem nem szerencsés nagyon sokáig elhúzni a beszoktatást, de lehet, hogy másoknak mások a tapasztalatai.

Nálunk ez úgy ment, hogy első nap bementem vele kb. másfél órát. Az én kisfiam olyan, hogy ha a közelében tud, akkor felszabadult, de ha otthagyom, sír. Szóval vidáman játszott, néha lecsekkolt, ott vagyok-e. Másnap már nem mentem be vele, kb. 2 órát volt bent nélkülem, akkor nagyon sírt. Harmadnap már ott is aludt. Egyre kevesebbet sírt reggelente, ez a harmadik hetünk, és ma volt az első sírásmentes reggel!

Szerintem ha alapból anyás a kisgyereked, akkor kikerülhetetlen a sírás, akár van beszoktatás, akár nincs. Ha még sokat mész be vele, akkor meg fogja szokni, hogy Anya ott van az oviban, pedig nem ez lenne a cél. Úgyhogy azt javaslom, most más nyugodtan hagyd bent egy rövid időre, a síráson meg át kell esni.

2013. szept. 25. 13:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a két választ. Igen én is azért gondoltam, hogy itt otthagynám 1órára reggel egyedül, mert az óvónénik nagyon rendesek, a gyerekek is bevonnák őt a játékba, ma már sétáltam amikor ő az udvaron játszott és a tegnaphoz képest kevesebbet sírt :) Ráadásul itthon semmi jelét nem látom annak, hogy reggel volt hiszti. Okés, akkor jövőhéten élesítünk egy kicsit :)
2013. szept. 25. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!