Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? (óvodai étkezés)

Figyelt kérdés

Kisfiam már 1 éve ovis.Nem tudom miért,de nem hajlandó ott reggelizni.Hiába próbáltam én is,az óvó néni is,egyszerűen nem hajlandó reggelit enni az oviban.Volt 2*,hogy úgy vittem el,hogy itthon sem evett,hogy hátha akkor,de nem és nem.Akkor délig nem evett semmit.Már az óvó néni mondta,hogy ne erőltessük semmi értelme.Egyen csak itthon és kész.Többször megkérdeztem,hogy ne vigyem picit később reggel,hogy ne zavarja a többit,míg reggeliznek,de mindig azt mondták,hogy senkit nem zavar eljátszik szépen.Az uzsonna dettó,de az mindegy,mert délben hazahozom.Ebédelni itthon is szokott,tehát azzal is hadilábon állunk.Múlt héten beszéltem az óvoda vezetővel,hogy semmi értelme fizetnem neki a reggelit,mert nem eszi meg,le lehetne-e vonni a kaja árából.Ki tudnánk fizetni,ezt mondjuk meg is jegyezte.Mindegy,belement bár nem szívesen.

Erre ma viszem a gyereket,és szólnak,hogy akkor mától nincs reggeli.Nyugtáztam.

Ahogy megyek el,hallom hogy szólnak a gyereknek,hogy üljön külön asztalhoz,mert zavarja a többit a reggelizésben.Ez meg mi volt?Direkt többször rákérdeztem,hogy nem gond-e.Most hogy nem fizetem azt a nyavalyás reggelit,ezt kell csinálni a gyerekkel???Mit csinálnátok?Vagy hagyjam a fenébe??

2013. szept. 18. 11:13
 1/9 anonim ***** válasza:
39%
Hát ha belefér fizesd ki, ne a gyereken bosszulják meg. Aztán hátha egyszer pont megkívánná (bár ahogy írod erre nincs nagy esély) és nem kaphat belőle.
2013. szept. 18. 11:19
 2/9 anonim ***** válasza:
64%
Hát nehéz eset de szerintem először is ki kellene deríteni hogy mitől van ez a nem-evés dolog. Az hogy akkor pont ezt hallottad hogy üljön át másik asztalhoz nem biztos hogy minden nap így megy. Elhiszem és megértem hogy felháborodtál de lehet hogy általában nem szokta zavarni a többit ezért mondták hogy azért ne vidd később. Az evésen kívül más minden rendben van a gyerkőccel? Lányom csak az első hónapban a beszoktatáskor csinálta azt hogy nem evett az ebédből. De ahogy megszokta onnantól kezdve ment minden és szépen evett. Derítsétek ki hogy mi a baj a nem evés körül. Az ovónőket meg az ebéd nem fizetést szerintem ne vedd fel, hagyjad had mondják a magukét...Fontosabb hogy egyen rendesen! mindegy hogy otthon vagy az oviban.
2013. szept. 18. 11:20
 3/9 anonim ***** válasza:
19%
a gyerek számára minden lehetőséget biztosítanod kell, pláne, ha - mint írtad - nem is okoz gondot ... vele szúrtál ki ... mi lesz, ha valami olyan reggeli lesz amit szívesen megenne, és nem adnak neki, mert te intézkedtél ... gratulálok
2013. szept. 18. 11:21
 4/9 anonim ***** válasza:
50%

Hát én kifizettem volna, nem csináltam volna belőle ügyet, mert mi van, ha mégis megkíván valamit még ha csak nagy ritkán is...vagy a jövőben valamikor rálenne. Vagy egyáltalán nem is raktak már elé kaját, vagy hol játszott el eddig, az asztalnál?

Én nem venném el tőle a lehetőséget, eszembe sem jutott volna ilyet kérni, már bocsi :(

Szóval én kifizetném s jövőben...főleg hogy megkülönböztetik...bár szerintem kicsit jogos, hogy ha nem eszik, minek üljön oda?

2013. szept. 18. 11:24
 5/9 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk az egész napi étkezés kerül 385 Ft-ba, gondolom ennek nagyobb része az ebéd. Én nem mondtam volna le a reggelit. Mivel az is és az uzsonna is darabra van, ha esetleg megkívánja a csemetéd, akkor sem tudnak neki adni.

Szerintem nem bunkóságból ültették külön. Én hagynám, aztán majd úgyis kialakul. 1 hete óvodás, csodákat nem kell várni tőle.

Egyébként az enyém is 1 hete ovis, ő gond nélkül eszik, inkább itthon nem akar reggelizni. :)

2013. szept. 18. 11:27
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!Persze ha megkíván valamit,úgyis adnak neki,ezt megbeszéltem velük,de egy év alatt még nem fordult elő.Azért plusz egy még belefér,és szólnak,én meg rendezem.Azt mondja,hogy nem ízlik neki ott a kaja.Gondolhatjátok már hányszor körbejártuk ezt a kérdést vele.

1 éve ovis már egyébként.És a kaja nálunk 500 valahány forint,így a 21 napra majdnem 13 ezer forintra jött ki.Amiből talán az ebédbe belekóstolt.És nem is ő az egyetlen,aki így van.

Eddig sem ült le sosem reggelizni,mindig rohant játszani egyből.Soha nem szóltak rá.Ma volt az első hogy szóltak neki,hogy üljön le,de ne a többiekhez.

2013. szept. 18. 11:32
 7/9 anonim ***** válasza:
72%

Arra esetleg nincs lehetőség, hogy csomagolnál neki valamit és azt teszik elé. Akár, csak valami keksz vagy bármi?

Nálunk a nem ebédelősök is ezt tették, a reggelit csomagolva vittük nekik és ott ették meg külön asztalnál.

2013. szept. 18. 11:39
 8/9 DeAnn ***** válasza:
64%
azt h te csomagolsz neki reggelit amit szeret, és megeszi a többiekkel az oviban, próbáltátok már? lehet, hogy így rászokna az ott-reggelizésre. hasonló ennivalót kellene, amit ott kapnak.
2013. szept. 18. 12:06
 9/9 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok,de ez sajna nem kivitelezhető.Nem lehet külön kaját vinni nekik.

Most azt hiszem,hogy egy darabig így leszünk,aztán ha látom hogy a gyereken töltik ezt ki,akkor megy vissza minden a régi kerékvágásba.Mert azt felajánlották,hogy bármikor vissza csinálhatjuk....Ment a "lájk"!!!

2013. szept. 18. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!