Anyukák, akik otthon vannak?
Én biztos nem vinném haza. Az én fiam szeptemberben kezdte az ovit, van egy 2 éves lányom és 16 hetes vagyok a 3. babával. Viszont még dolgozok, a 2 évesemre a nagymama vigyáz. De miután megszültem, akkor is ott fog a fiam az oviban aludni, mert nem fogok 12-13 óra között alvásidőben egy babával és egy nyűgös kislánnyal rohangálni, ráadásul mire hazaérnék, a fiam sem aludna, mert itthon nem szokott, ritkán, az oviban meg alszik, így nincs hiszti és kipihentek a gyerekek is.
Én nem hoznám haza, főleg nem fél 11-kor, ebéd előtt. Amúgy napi 4 óra kötelező az óvodában, igaz idén még csak 5 éves kortól, de jövőre már 3 éves kortól. Ugyanakkor nem kötelezhetnek rá, hogy ebéd előtt, vagy ebéd után hozd haza, ilyen törvény nincs. Az meg hogy kicsi, csak kifogás, az óvónők kevesebb gyerekkel akarnak foglalkozni és mindig haza akarják vitetni azokat a gyerekeket, akiknek az anyjuk otthon van. Én ha otthon leszek, akkor is 15 óra után megyek majd a fiamért és majd a lányomért is. Nálunk az ovi 17 óráig van nyitva, ha a gyereket felvették, akkor addig maradhat, amíg az ovi nyitva van.
Nem kötelezhetnek arra,hogy hozd haza ebéd után. Arra meg főleg nem,hogy fél 11-kor menjél érte :O ezt nem is értem.
Nekem a nagy 3 lesz novemberben, a kicsi most töltötte az egyet. A nagy félnapra heti 3 alkalommal járt fizetős bölcsibe,mert kellett neki a gyerektársaság, három nap alatt beszokott, soha semmi probléma nem volt, kivéve,hogy ha mentem érte fél 12-kor visítva hoztam el egy pár alkalommal,mert nem értette, ő miért nem ebédelhet ott és alhat ott a többiekkel. 2--án kezdtük az ovit 4-én már ott is aludt. Imád járni, persze vár már nagyon, de minden reggel negyed 7kor már fenn van és menjünk mááááááááár oviba :) Az én gyerekemnek kevés lenne a napi két óra, nyilván mindenki ismeri a sajátját. Nálunk kifejezetten kérték az óvónénik,hogy ne törjük meg a gyerek szokásait, aludjon csak az oviban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!